Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Το MEGA Channel μεταδίδει σωρεία ψευδών ισχυρισμών για να πιέσει την Nova να δεχτεί παράλογες χρεώσεις
Το MEGA Channel μεταδίδει σωρεία ψευδών ισχυρισμών για να πιέσει την Nova να δεχτεί παράλογες χρεώσεις

Το MEGA Channel μεταδίδει σωρεία ψευδών ισχυρισμών για να πιέσει την Nova να δεχτεί παράλογες χρεώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NOVA

Η Nova αναστέλλει την αναμετάδοση του MEGA Channel μέσω των συνδρομητικών υπηρεσιών της. Οι πελάτες της Nova θα μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν το κανάλι του MEGA μέσω Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης χρησιμοποιώντας τις συμβατικές κεραίες και τους αποκωδικοποιητές Nova/EON. Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια απαιτήσεων για υπέρογκες και παράλογες αυξήσεις για τρεισήμισι φορές υψηλότερα δικαιώματα αναμετάδοσης σήματος μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών. Η Nova παραμένει θετική σε επαναδιαπραγμάτευση για τη συνέχιση της συνεργασίας εντός λογικών και αμοιβαίως επωφελών όρων.

Ως αποτέλεσμα αυτού, έχει ξεκινήσει από χτες δυσφημιστική καμπάνια με σωρεία ψευδών ισχυρισμών και δηλώσεων ενάντια στη Nova και τη United Group, και την αξιοπιστία τους αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι τελείως ανυπόστατοι και στόχο έχουν να πλήξουν την εταιρεία μας, τους εργαζόμενούς μας, τους πελάτες μας και τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που θα ωφεληθούν από τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η Nova. Είναι πολύ απογοητευτικό ότι το MEGA Channel χρησιμοποιεί εθνικές συχνότητες για να επηρεάσει τις επιχειρηματικές αποφάσεις των συνεργατών του. Η χρήση ιδίων μέσων για να ασκήσει κανείς αθέμιτη πίεση στους συνεργάτες του ώστε να δεχθούν παράλογους όρους, αποτελεί εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά. Δε θα υποκύψουμε σε αυτές τις μεθόδους, και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενάντια στην καταχρηστική μεταχείριση της εθνικής τηλεοπτικής συχνότητας για προσωπικό όφελος.

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είναι μία από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και mediaστην Ελλάδα, που έφερε την κινητή τηλεφωνία, το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους και συνεργάτες και 300 καταστήματα πανελλαδικά.

Η Νέα Nova είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών -στους τομείς σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης- και ένας από τους ισχυρότερους βραχίονες της United Group, συνεισφέροντας το 33% των συνολικών εσόδων της United Group που ανέρχονται σε 2.7 δις. Ευρώ. Από το 2020 η United Group έχει ήδη επενδύσει 1.8 δις Ευρώ στην Ελλάδα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα και έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 2 δις. Ευρώ μέχρι το 2027, με τα 400 εκ. Ευρώ εξ αυτών να έχουν ήδη επενδυθεί μέσα στο 2022 και το 1o 6μηνο του 2023. Οι ισχυρισμοί του MEGA ότι ένα επενδυτικό πλάνο αυτής της κλίμακας, το οποίο ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2027, θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί μέσα σε μερικούς μήνες, είναι φαιδροί και δείχνουν καταφανώς τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω τους.

Η προσπάθεια παραπλάνησης των καταναλωτών και του ευρέως κοινού με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη Nova, όπως ότι η Novaαδυνατεί να πληρώσει τα χρέη της, μπορούν να ερμηνευτούν μόνον ως άμεση επίθεση προς τη Novaκαι τους μετόχους της, επειδή αρνηθήκαμε να δεχθούμε μία παράλογη χρέωση, τρεισήμισι φορές υψηλότερη, για  δικαιώματα προβολής  ενός ελεύθερου καναλιού. Το χρέος της Novaείναι μόνο x0.08 του EBITDA(κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων) και η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους μετά τη σημαντική επένδυση της United Group.

Παραμένουμε απτόητοι από αυτές τις δυσφημιστικές ενέργειες και συνεχίζουμε να υπηρετούμε την υπόσχεσή μας να παρέχουμε κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες τους πελάτες μας και να αποτελούμε δυναμικό υποστηρικτή του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στις προοπτικές της Ελλάδας, συνεχίζουμε δυνατότεροι γιατί το οφείλουμε στους ανθρώπους μας και στους πελάτες μας. Ήρθαμε για να μείνουμε.

Μύθοι και Αλήθειες για τη Nova

Μύθος: Η Nova έχει χρέη, βρίσκεται σε κίνδυνο χρεωκοπίας, αντιμετωπίζει αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα και το πιστωτικό της προφίλ καταγράφει σημαντική αδυναμία να αποπληρώσει τα δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.

Η αλήθεια είναι: Το χρέος της Nova αποτελεί μόνο το x0.08 του EBITDA και η εταιρεία είναι επί της ουσίας άνευ χρέους, μετά και τη σημαντική επένδυση της United Group της τάξης των 1.8 δις Ευρώ που την καθιστά τον 4ο μεγαλύτερο επενδυτή στην Ελλάδα την τριετία 2020-2023.

Μύθος: Η Nova έχει αυξήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της για το 2024 και το 2025.

Η αλήθεια είναι: Η Nova δεν έχει αυξήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις για το 2024 και το 2025, καθώς δεν έχει πρακτικά χρέος.

Μύθος: Η Nova ξεπουλάει τα περιουσιακά της στοιχεία για να καλύψει το τεράστιο χρέος της.

Η αλήθεια είναι: Η Nova δεν έχει πουλήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Η μητρική εταιρεία της Nova, United Group, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για  την πώληση πύργων κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, την Κροατία και τη Σλοβενία, με βάση τη συνήθη πρακτική των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις και τη συνετή χρηματοοικονομική διαχείριση της United Group, τον Ιούνιο του 2023 οι οίκοι αξιολόγησης S&P Global και Moody’s αναθεώρησαν θετικά τις προοπτικές τους για την United Group. Η S&P Global αναβάθμισε τις προοπτικές της United Group από σταθερές σε θετικές, ενώ η Moody’s προσάρμοσε τις προοπτικές της από αρνητικές σε σταθερές.

Μύθος: Nova υποσχέθηκε να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Η αλήθεια είναι: Η Nova ανακοίνωσε το 2022 ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027. Το 2022 και το 1ο εξάμηνο του 2023, η Nova έχει ήδη επενδύσει 400 εκατ. ευρώ και παραμένει πιστή στο πρόγραμμα της καθώς πιστεύει ακράδαντα στις επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Μύθος: Ο όμιλος United Group αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και έχει χρέος άνω των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η αλήθεια είναι: Η United Group είναι η κορυφαία και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερους από 15 εκατ. χρήστες σε 8 χώρες και απασχολώντας σχεδόν 15.000 εργαζόμενους. Τα τελευταία τρία χρόνια, η δραστηριότητά της United Group έχει τριπλασιαστεί. Αύξησε το μέγεθος και την κερδοφορία  με επέκταση σε νέες αγορές και λανσάροντας νέα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα της οργανικής ανάπτυξης και των εξαγορών, τα έσοδα της United Group εκτοξεύτηκαν από 742 εκατ. ευρώ το 2019 σε πάνω από 2,5 δις. ευρώ το 2022. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν από 316 εκατ. ευρώ το 2019 σε περισσότερα από 1 δις. ευρώ το 2022. Τα λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα του 2023 δείχνουν ένα ακόμη έτος ρεκόρ με ισχυρή ανάπτυξη και εξαιρετικές επιδόσεις. Αναγνωρίζοντας αυτές τις προοπτικές, τον Ιούνιο του 2023 οι οίκοι αξιολόγησης S&P Global και Moody’s αναθεώρησαν θετικά τις προοπτικές τους για τον Όμιλο United Group. Η S&P Global αναβάθμισε τις προοπτικές της United Group από σταθερές σε θετικές, ενώ η Moody’s προσάρμοσε τις προοπτικές της από αρνητικές σε σταθερές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έρευνα: Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι και επισήμως τα πιο αναξιόπιστα του πλανήτη

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ