Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 

 

Έρευνα & Έλεγχος Που Δεν Έγινε Ποτέ…Ευρωβουλή 2024
Έρευνα & Έλεγχος Που Δεν Έγινε Ποτέ…Ευρωβουλή 2024

Έρευνα & Έλεγχος Που Δεν Έγινε Ποτέ…Ευρωβουλή 2024

Προτεραιότητα στην ατζέντα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του Πολιτικού φορέα του Έθνους των Ελλήνων, ‘’Ελλήνων Συνέλευσις’’ είναι απαίτηση της Έρευνας και του Ελέγχου όλων των συμφωνιών και του ιδρυτικού κοινοπρακτικού συμβολαίου της Ε.Ε., που έως σήμερα δεν έγινε ποτέ…!

Αν δούμε την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μια σύντομη ματιά , θα διαπιστώσουμε πως από το 1951 που εμφανίστηκε ως Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα και όσες ονομασίες και αν άλλαξε, ο σκοπός της ήταν πάντα ένας: η διαμόρφωση μιας κοινοπραξίας κάτω από έναν ενιαίο εμπορικό κώδικα με στόχο και σκοπό οι πολίτες και τα κράτη της Ευρώπης να μοιράζονται τα οφέλη και τα κέρδη.

Δηλαδή, η έναρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σηματοδοτήθηκε με ένα συμβόλαιο που υπογράφηκε τόσο από την χώρα μας όσο και από όλα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν την κοινοπραξία της Ευρώπης. Με το συμβόλαιο αυτό παραδώσαμε το εθνικό μας νόμισμα αλλά και τον όλον μας τον πλούτο για να εγγυηθούμε το Ευρώ και να έχουμε τις ανάλογες απολαβές. Είμαστε λοιπόν ισότιμοι εταίροι, δηλαδή συνέταιροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε πως συνεταίροι στην Ευρώπη μείναμε μόνο στα χαρτιά. Πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Κάθε χρόνο ένα μέρος του Α.Ε.Π μας, δασμοί , έκτακτες εισφορές χρηματοδοτούν αδρά την Ένωση αλλά και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας των προϊόντων καταλήγει εξ ολοκλήρου στα κοινοτικά ταμεία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του συμβολαίου διαχειρίζεται όλα αυτά τα χρηματικά κεφάλαια που τις αποδίδουμε, αλλά η Ελλάδα δεν έλαβε καμία ανταπόδοση, αντιθέτως χάσαμε και αυτά που είχαμε. Η πρωτογενής παραγωγή απαξιώθηκε εντελώς, ενώ εκποιήθηκε και ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, -δρόμοι ,λιμάνια, αεροδρόμια , σιδηροδρομικά δίκτυα- προκαλώντας υπερμεγέθεις οικονομικές απώλειες και ανυπολόγιστο κενό στην εθνική ασφάλεια .

Τελικά η ισότητα – ίσες απολαβές, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες- δεν ίσχυσε ποτέ για εμάς. Αλλά ποιος να μιλήσει για την Ελλάδα; Έως σήμερα δεν είχαμε ποτέ αυθεντικούς πολιτικούς με ισχυρή και ελεύθερη πολιτική βούληση για να θέσουν το ευρωπαϊκό συμβόλαιο σε ισχύ.

Μέχρι σήμερα οι Ευρωβουλευτές και οι κομματικοί μηχανισμοί, δεν ζήτησαν ποτέ το επίσημο κοινοπρακτικό της Ε.Ε. Με βάση τα υπογραφέντα από την χώρα μας και τους άλλους εταίρους, οι ευρωβουλευτές ουδέποτε ζήτησαν έλεγχο πεπραγμένων, έλεγχο οικονομικών διαδικασιών καθώς και ισολογισμούς οικονομικών αποτελεσμάτων. Ούτε και ενημέρωσαν σχετικά τους αρμοδίους θεσμούς και κυρίως εμάς, τους πολίτες για τα αποτελέσματα της οικονομικής συνεργασίας της Ελλάδος με την Ε.Ε

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 30 χρόνια οι βουλευτές γενικά δεν επιλέγονται με βάση τις ικανότητες τους αλλά με βάση το πόσο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμοι είναι. Γι’ αυτό και στα διάφορα ψηφοδέλτια φιγουράρουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, καλλιτέχνες και κάθε είδους διασημότητα.

Δεν ενδιαφέρει τα κόμματα αν οι υποψήφιοι είναι άξιοι και ικανοί να ανταποκριθούν στο έργο τους αλλά το πόσους ψήφους θα φέρει ο καθένας. Όλοι αυτοί πρέπει να είναι “δικοί μας” και το έργο τους να φαίνεται “δικό μας” κι έτσι να ταυτιστούμε εμείς οι ψηφοφόροι με το κόμμα και αυτούς τους υποψηφίους που δήθεν μας εκφράζουν.

Υπάρχει όμως και άλλος λόγος. Η “τακτοποίηση” κάποιων λογαριασμών απέναντι σε πρόσωπα και συμφέροντα με τα οποία τα κόμματα έχουν εκκρεμότητες πάσης φύσεως. Αλλά και ο μισθός, οι απολαβές και τα ‘’δωράκια’’ του ευρωβουλευτή αποτελούν ικανό κίνητρο για την εξαγορά του.

Τα προηγούμενα εξηγούν γιατί ενώ τόσα χρόνια η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. οι ευρωβουλευτές ποτέ δεν προάσπισαν τα πραγματικά συμφέροντα μας. Αντίθετα, τάχθηκαν με τα συμφέροντα των κομμάτων, των διαφόρων ομάδων, των λόμπυ και αμφιλεγόμενων κέντρων εξουσίας, υποθάλποντας το συλλογικό μας όφελος και δίκαιο μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει ριζικά αυτό το σκηνικό με την συμμετοχή της ‘’Ελλήνων Συνέλευσις’’, του Πολιτικού Φορέα του Έθνους μας στις Ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Ελλήνων Συνέλευσις αποτελούν την εμφάνιση του ίδιου του πολίτη στην πολιτική σκηνή. Είναι δηλαδή όλοι εμείς που απαιτούμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια. Ποιες είναι οι Συμφωνίες που υπογράφηκαν για εμάς, χωρίς εμάς, πώς γίνεται να είμαστε μέλη στην ίδια Κοινοπραξία με “εταίρους” που το μόνο που έχουν επιφέρει τόσα χρόνια στην χώρα μας, με την ανοχή και την συνεργία όλων των πολιτικών κομμάτων ήταν η δυνάστευση και η εξαθλίωση.

Σήμερα είναι η ευκαιρία μας να γνωρίσουμε όλοι γιατί η Ελλάδα έχει μείνει πίσω από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι υποψήφιοι της Ελλήνων Συνέλευσις έχουν ακριβώς αυτήν την αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο : Να ασκήσουν τεράστια πίεση στην Ε.Ε. θέτοντας καίριες ερωτήσεις.

Η Ελλάδα δεν θα σταθεί στα πόδια της αν οι εκλεκτοί που ορίζουμε εμείς είναι ανάξιοι και η επιλογή τους είναι αποτέλεσμα εντυπωσιασμού. Είναι πολλά τα παράδοξα και οι παρανομίες. Συμφωνίες και κρυφές Συνθήκες που ήρθε η ώρα να βγουν στο φως. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν , εάν αλλάξουμε αυτόν που μιλάει για εμάς.

Ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της μπορούν να μιλήσουν , να ταρακουνήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και να θέσουν το συμβόλαιο μας με την Ευρώπη στην πραγματική του βάση.

Στις 9 Ιουνίου η Ελλήνων Συνέλευσις είναι η επιλογή μας για  να ανακτήσουμε τον έλεγχο του πλούτου μας, να καταστήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη παγκόσμιο πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας ώστε να ζήσουμε όλοι οι πολίτες όπως αρμόζει  στην ανθρώπινη φυσιολογία μας ...

ΠΗΓΗ:https://eurovouli.gr/ereyna-elegchos-poy-den-egine-pote/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR12LHI9OfWhECW5HsjQ8gjp-4L0gaIi1rynfGOfhQG2OATGzs9zIyx11OU_aem_AZmbjjbOkfBMFWZnJcJ0mln2pk3MbR9jSYqhEUQJFQnNjLs1_BNlQsxPo7fQp5ptSqgnBcZdjCp9xg-O0IYGPtZC
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ