Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες των άγριων οπαδικών συγκρούσεων γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που οδήγησαν στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και στον τραυματισμό πολλών άλλων. Τόσο τα ίδια τα αιματηρά επεισόδια όσο και η ταχύτατη εργαλειοποίησή τους από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν όλους όσοι ισχυρίζονται, εδώ και δεκαετίες, ότι το ποδόσφαιρο έχει χάσει την αμιγή αθλητική φυσιογνωμία του και έχει μετατραπεί σε όργανο εξυπηρέτησης πολιτικών, οικονομικών, και άλλων συμφερόντων.

Η έμφαση στη δήθεν πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, από μερίδα στελεχών των δυνάμεων ασφαλείας, δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση των τραγικών γεγονότων. Είναι, ωστόσο, μια ακόμα ισχυρή αποχρώσα ένδειξη για τον υφέρποντα σχεδιασμό της κομματοκρατίας να επιτείνει δραματικά το κλίμα ανασφάλειας που ταλανίζει τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κυβέρνηση, συμπολιτευτική αντιπολίτευση και Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης συντηρούν στην ημερήσια διάταξη το θέμα της ασφάλειας. Αιγαίο, Τέμπη, πυρκαγιές, μεταναστευτικό, ακρίβεια, εγκληματικότητα, και τώρα οπαδική βία, έχουν ως κοινό παρονομαστή την διαρκώς διογκούμενη ανασφάλεια και την εντέχνως επιβαλλόμενη ανάγκη για «μεγαλύτερη ασφάλεια».

Είναι ολοφάνερο πως δεν έχουμε να κάνουμε με ένα υγιές και ειλικρινές ενδιαφέρον του αυταρχικού κομματικού Κράτους για τους υπηκόους του. Χρησιμοποιώντας τις προσφιλείς της μεθόδους, η κομματοκρατία διασπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια, προκειμένου να εξωθήσει τους πολίτες να αποδεχτούν (ή και να ζητήσουν οι ίδιοι) περισσότερα και σκληρότερα μέτρα αστυνόμευσης και, κατά συνέπεια, περιορισμού των θεμελιωδών ελευθεριών τους. Ας δούμε, για του λόγου το αληθές, τα εξαγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα: Ενεργοποίηση καμερών σε όλα τα σημεία των γηπέδων.

Μεταβίβαση του ελέγχου των οπαδών από τις ΠΑΕ στην αστυνομία. Διάλυση των συνδέσμων και εγκλωβισμός του οπαδικού κινήματος σε μια κεντρική και απόλυτα ελεγχόμενη λέσχη. Εντατικοποίηση του ελέγχου στο διαδίκτυο. Ευθεία απειλή για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Παρακολούθηση, αστυνόμευση, περιορισμός, απόλυτος έλεγχος. Αλήθεια, ποια σχέση μπορεί να έχει αυτός ο καθ’ όλα αυταρχικός καμβάς με την πραγματική δημοκρατία; Απολύτως καμία!

Για μιαν ακόμα φορά, το αίμα ενός νέου ανθρώπου έγινε ανίερη προσφορά στον βωμό της μετάβασης σε έναν κόσμο που θα κάνει τις δυστοπίες του Όργουελ και του Χάξλεϋ να φαντάζουν παράδεισοι. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ως ο μόνος πολιτικός φορέας που αγωνίζεται κατά του αυταρχισμού και υπέρ μιας πολιτείας αποτελούμενης από ελεύθερους πολίτες, καταγγέλει απερίφραστα τη στυγνή εργαλειοποίηση του αθλητισμού, την τρομολαγνεία, και την εσκεμμένη επίταση του κλίματος ανασφάλειας που αποσκοπεί στην ολοκληρωτική υποδούλωση των ανθρώπων. Στεκόμαστε σθεναρά απέναντι στην κομματοκρατία και δίπλα στον πολίτη.




ARVE

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ