Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ευρωκαταδίκη και οι πραγματικοί ένοχοι

Λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του 2024 και λιγότερους πριν την αξιολόγηση του ελληνικού αιτήματος για εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, άλλη μια καταδίκη έρχεται να αμαυρώσει ακόμα περισσότερο την ήδη μελανή διεθνή εικόνα της χώρας μας. Στις 7 Φεβρουαρίου, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που καταγγέλλει την Ελλάδα για παραβίαση βασικών αρχών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθερίας του Τύπου.

Είναι προφανές ότι τόσο η καταδικαστική απόφαση αυτή καθαυτήν όσο και ο χρόνος έκδοσής της υποκρύπτουν σκοπιμότητες οι οποίες χρήζουν εμβάθυνσης, ώστε να αποκαλυφθούν, και για τις οποίες επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το εν λόγω ψήφισμα αποτελεί μια νέα ηχηρή αποτύπωση της παρακμής στην οποία έχει περιέλθει η χώρα υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παρά τις γαλάζιες διαμαρτυρίες περί «ανθελληνισμού», «λαϊκισμού», «παραπληροφόρησης» και «συκοφαντών», η Ευρωβουλή έχει δίκιο ως προς τα δύο κεντρικά σημεία του ψηφίσματος: Ούτε Κράτος Δικαίου υπάρχει στην Ελλάδα ούτε Ελευθερία Τύπου.

Έχει όμως απόλυτο άδικο ως προς την ταύτιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την ίδια τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία και ο εν ενεργεία πρωθυπουργός θα έπρεπε να καταδικαστούν και να αμαυρωθούν. Όχι η χώρα στην οποία η Ευρώπη οφείλει, μεταξύ πολλών άλλων, τις έννοιες του Δικαίου και της Ελευθερίας. Επιπλέον, άξιοι καταδίκης είναι εν συνόλω οι Έλληνες ευρωβουλευτές, οι οποίοι λάμπουν διά της απουσίας τους κάθε φορά που τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της απαιτούν δυναμική διεκδίκηση και υπεράσπιση. Δηλώνουν ωστόσο βροντερό αγωνιστικό «παρών», όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα του κόμματός τους ή του ευρωπαϊκού πολιτικού σχήματος στο οποίο το κόμμα τους ανήκει ή των λόμπις υπό την επιρροή των οποίων διατελούν. Τέλος, μερίδιο στην καταδίκη έχει και η ίδια η Ένωση που ανενδοίαστα θυσιάζει την ευημερία των λαών της στον βωμό οποιασδήποτε παγκοσμιοποιητικής ατζέντας.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για μια ριζική αλλαγή της πολιτικής μας πορείας, προκειμένου να τεθεί σε ορθή και υγιή τροχιά τόσο η Ελλάδα όσο και η κατ’ επίφαση «ενωμένη» Ευρώπη. Μια τέτοια γενναία μεταστροφή προϋποθέτει τον επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων με τα οποία το εκλογικό σώμα επιλέγει τους αντιπροσώπους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και οι εκλογές του Ιουνίου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για καθοριστικές διορθωτικές επεμβάσεις.

Ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ καταδικάζουμε τις διαβρωτικές πρακτικές της τωρινής κυβέρνησης, της κομματοκρατίας εν γένει, αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χάσει προ πολλού τον πολιτικό και πνευματικό προσανατολισμό της. Και καλούμε τους Έλληνες πολίτες σε συστράτευση, με στόχο την αποκατάσταση του Δικαίου και της Ελευθερίας σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Γραφείο Τύπου Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τηλ: +30 2310-443883, email: esykm.pr@gmail.com




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ