Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στον νομό Έβρου και που τείνει να γίνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη καθημερινή ρουτίνα, καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το φλέγον ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. Προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο, οι διακινητές παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών δεν διστάζουν να παραβιάσουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προκαλέσουν ακόμα και θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Αν και ακραία, εντούτοις η συμπεριφορά τους είναι φυσιολογική και απολύτως αιτιολογημένη -στο πλαίσιο, βέβαια, της εκτός νόμου δράσης τους και των κανόνων που τη διέπουν. Ως εκ τούτου, δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Αντιθέτως, εύλογες απορίες και ερωτήματα γεννά η συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους λαθροδιακινητές. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά την πρόσφατη ανοιχτή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Με την εν λόγω επιστολή, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ευθέως την ηγεσία της Αστυνομίας για φοβική διαχείριση των εγκληματικών αυτών φαινομένων, και εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για έλλειψη ισχυρής πολιτικής βούλησης. Η βαρύτατη δε κατηγορία των συνοριοφυλάκων, ότι λαμβάνουν ρητές εντολές να μην καταδιώκουν τους παρανομούντες διακινητές, θα έπρεπε, αν είμασταν ευνομούμενη χώρα, να προκαλέσει άμεσες πολιτικές και νομικές παρεμβάσεις. Η απάντηση στα ποικίλα ερωτήματα κρύβεται, ίσως, στην ομιλία του Δημήτρη Καιρίδη επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

Ο νέος υπουργός τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης. Και συμπλήρωσε ότι η πάταξη περνά “όχι μόνο μέσα από τη φύλαξη των συνόρων μας” αλλά “και μέσα από τη δημιουργία και την ενίσχυση νόμιμων οδών μετανάστευσης”. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει, για μιαν ακόμα φορά, τη δοκιμασμένη μέθοδο “πρόβλημα-αντίδραση-λύση”. Η τεχνητή διόγκωση του προβλήματος στον Έβρο προκάλεσε ήδη την επιθυμητή αντίδραση του κόσμου. Μένει να δούμε την πρακτική εφαρμογή της προτεινόμενης “λύσης”, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία “νόμιμων οδών μετανάστευσης”.

Ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές στρατηγικές χειραγώγησης των πολιτών και την ύπουλη προώθηση μέτρων που αποσκοπούν στην εθνική συρρίκνωση και στην μετατροπή της χώρας σε άχρωμο χώρο πολυπολιτισμικών και πολυφυλετικών πειραματισμών. Καλούμε δε τον ελληνικό λαό να συστρατευτεί, έστω και την ύστατη τούτη ώρα, στον ιερό αγώνα της εθνικής απελευθέρωσης.




ARVE

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ