Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Εν μέσω ύποπτων πυρκαγιών που προκαλούν ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, οικονομική και υγειονομική ζημιά στη δυναστευόμενη από την κομματοκρατία χώρα, το υπουργείο Απαιδείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας 198 εκπαιδευτικών μονάδων (κυρίως νηπιαγωγείων και δημοτικών) για το σχολικό έτος 2023-2024. Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη σχολική χρονιά δεν θα λειτουργήσουν 117 μονάδες στην Κεντρική Μακεδονία, 31 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 30 στην Ήπειρο, 10 στα Δωδεκάνησα, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 4 στις Κυκλάδες.

Ας σημειωθεί ότι η κατάπτυστη αυτή λίστα είναι ακόμη ανοιχτή. Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται το υπουργείο για να νομιμοποιήσει την απόφασή του είναι ο μικρός ή μηδενικός αριθμός μαθητών και η έλλειψη κτιριακών υποδομών. Καθείς εξ αυτών των λόγων αποκαλύπτει διαφορετικές αλλά εξίσου «καυτές» αλήθειες για την αντεθνική δράση των κομμάτων εξουσίας που μεθοδικά -και με απόλυτο συντονισμό μεταξύ τους- απεργάζονται ανείπωτες συμφορές για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η έλλειψη διδακτηρίων μαρτυρεί την ειλημμένη εδώ και δεκαετίες απόφαση της κομματοκρατίας να υποβαθμίσει την δημόσια εκπαίδευση προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Η αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, λόγω ανεπάρκειας αιθουσών ή άλλων υποδομών, εξαναγκάζει τους γονείς είτε να εγγράψουν τα παιδιά τους σε σχολικές μονάδες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είτε να στραφούν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Και στις δύο περιπτώσεις, οι συνέπειες στον οικογενειακό προγραμματισμό και προϋπολογισμό είναι αρνητικές.

Το κλείσιμο εκπαιδευτικών μονάδων, λόγω έλλειψης μαθητών, αναδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα μείζονα εθνικά προβλήματα της υπογεννητικότητας και της δημογραφικής κατάρρευσης, που προκύπτουν κατά κύριο λόγο από την ολοσχερή απαξίωση του θεσμού της ελληνικής οικογένειας και την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ο μόνος φορέας που θέτει στο κέντρο του πολιτικού του σχεδιασμού την ευημερούσα οικογένεια και την εδραιωμένη στις ελληνικές αξίες και αρχές δημόσια παιδεία, εγκαλεί την κυβέρνηση για εσκεμμένη εθνοκτονία και προειδοποιεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών για την ήδη προελαύνουσα αλλοίωση του εθνικού μας κορμού. Καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ