Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πώς η New York Post συνδέει τον Σόρος με φοιτητές του κινήματος στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ της Γάζας

Kατά του Σόρος βάλει η New York Post συνδέοντάς τον -μέσα από έναν λαβύρινθο- με φοιτητές που φέρονται να βρίσκονται πίσω από το κύμα διαδηλώσεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ο Τζορτζ Σόρος και οι σκληροί αριστεροί ακόλουθοί του έχουν χρηματοδοτήσει άτομα που σήμερα τροφοδοτούν την έκρηξη των ριζοσπαστικών διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ σε κολέγια σε όλες τις ΗΠΑ, αναφέρει η New York Post σε εκτενές της ρεπορτάζ.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν όταν φοιτητές κατέλαβαν τον εξωτερικό χώρο της πανεπιστημιούπολης Morningside του Πανεπιστημίου Columbia και εξαπλώθηκαν γρήγορα και σε άλλα, όπως το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και το Έμορι στη Τζόρτζια.

Η New York Post υποστηρίζει ότι όλες αυτές οι διαμαρτυρίες οργανώθηκαν από παραρτήματα της χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος οργάνωσης Φοιτητές για τη Δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη (SJP) και υποστηρίζει ότι η μητρική οργάνωση SJP έχει χρηματοδοτηθεί από ένα δίκτυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών που τελικά χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίει η Post, από τον Σόρος, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή.

Τι αναφέρει η New York Post
Σε τρία κολέγια, γράφει ακόμη η New York Post, οι διαμαρτυρίες ενθαρρύνονται από ακτιβιστές που είναι «υπότροφοι» μιας χρηματοδοτούμενης από τον Σόρος ομάδας που ονομάζεται US Campaign for Palestinian Rights (USCPR).

«Το USCPR παρέχει έως και 7.800 δολάρια για τους υποτρόφους του στην κοινότητα και από 2.880 έως 3.660 δολάρια για τους «υποτρόφους» του στην πανεπιστημιούπολη, με αντάλλαγμα να αφιερώνουν οκτώ ώρες την εβδομάδα για την οργάνωση «εκστρατειών που καθοδηγούνται από παλαιστινιακές οργανώσεις». Εκπαιδεύονται για να «ξεσηκωθούν, να επαναστατήσουν», σημειώνει η NYP, ενώ αναφέρεται σε ποσά που έλαβε από τον Σόρος το 2017 και το 2019 και σημειώνει ότι έχει τρεις υποτρόφους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πανεθνικό κίνημα διαμαρτυριας.

Η New York Post γράφει ακόμη ότι τα χρήματα του Σόρος και των ακολούθων του ήταν καθοριστικά για τις διαμαρτυρίες στο Κολούμπια και αναφέρεται σε συγκεκριμένες ομάδες που κατασκήνωσαν στο πανεπιστήμιο: Students for Justice in Palestine (SJP), Jewish Voice for Peace (JVP) και Within Our Lifetime.

Μια ανάλυση της The Post, όπως ισχυρίζεται το αμερικανικό μέσο, δείχνει ότι και οι τρεις έχουν πάρει μετρητά στο παρελθόν από ομάδες που συνδέονται με τον Σόρος, ενώ χρήματα τους έχει δώσει στο παρελιθόν και το Rockefeller Brothers Fund στο JVP.

Wired: H θεωρία συνωμοσίας με τις ίδιες σκηνές
Την ίδια ώρα το Wired εξηγεί ότι τις τελευταίες ώρες κατακλύζει το διαδίκτυο μια θεωρία συνωμοσίας ότι πίσω από τις διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκεται ο Τζορτζ Σόρος η οποία όμως βασίζεται στο γεγονός ότι οι σκηνές στα πανεπιστήμια μοιάζουν ή είναι ίδιες.

Οπως αναφέρει το αμερικανικό μέσο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, άλλοι αξιωματούχοι, δεξιά ΜΜΕ και ακροδεξιοί εξτρεμιστές πυροδότησαν τις τελευταίες ημέρες την αβάσιμη φήμη ότι ο Ουγγρο-Εβραίος Τζορτζ Σόρος ή κάποιοι σκιώδεις οργανισμοί, ενδεχομένως σαν αυτούς που αναφέρεται η New York Post, βοηθούν στη χρηματοδότηση των φιλο-παλεστινιακών διαδηλώσεων στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Υποστηρίζει ότι στηρίζουν τη θεωρία τους ότι πολλοί φοιτητές σε πανεπιστήμια όπως το NYU ή το Κολούμπια έστησαν σκηνές ίδιου χρώματος και μοντέλου την ίδια στιγμή. Το Wired εξηγεί ότι η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή σε αυτό το ερώτημα μιας και πρόκειται για φθηνέ σκηνές που είναι εύκολο να τις βρει κανείς. Και επίσης είναι στα top αποτελεσμάτα του Google Search.

Σε κάποιες περιπτώσεις γράφει το Wired, φιλοϊσραϊλινές φωνές σκιαγραφούν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ως κάτι άλλο από απλά άτομα που κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους παρουσιάζοντάς τους ως άτομα που ελέγχονται από κάποιο άλλο άτομο ή γκρουπ. Φωτιά σε αυτή τη θεωρία φέρεται να έβαλε αξιωματούχος της αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης ο οποίος φέρεται να είπε ότι στο FOX5 NY: «Αν δεις τις τέντες, από πού τις πήραν όλοι αυτοί; Από το ίδιο μέρος, τον ίδιο άνθρωπο; Κάποιος είναι πίσω από αυτό και θα βρούμε ποιος είναι». Από εκεί και πέρα και άλλοι επανέλαβαν τον ισχυρισμοί ενώ ακολούθησε… χαμός στo X με κάποιοιους να σχολιάζουν επιπλέον ότι πηγή της χρηματοδότης είναι ο Σόρος. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική βέβαια λέει το αμερικανικό μέσο υποστηρίζοντας ότι αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά θα δει ότι όχι οι σκηνές δεν είναι ίδιες στα πανεπιστήμια αλλά αντίθετα υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ