Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Ελλάδα χώρα της χρονιάς από τον economist




ARVE

Συνεχίζοντας την εμμονική προσήλωσή του στην επικοινωνιακή προσέγγιση και ερμηνεία της πραγματικότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίρεται για την ανακήρυξη της Ελλάδας σε «χώρα της χρονιάς» για το 2023 από τον Economist. Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή του στα social media, χαρακτηρίζει αυτήν τη δήθεν επιτυχία ως «μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας».

Η άκριτη αποδοχή των αξιολογικών κρίσεων ενός ιδιωτικού επιχειρηματικού ομίλου, μεγαλοϊδιοκτήτες του οποίου είναι οι γνωστές φαμίλιες Ανιέλι και Ρότσιλντ, αποτελεί από μόνη της ατράνταχτη απόδειξη για το ποιόν μιας κυβέρνησης που έχει απωλέσει, ή ανερυθρίαστα απεμπολήσει, τον ανεξάρτητο και κυρίαρχο εθνικό χαρακτήρα της. Θα είμασταν πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα αν, αντί για ανακήρυξη της Ελλάδας σε «χώρα της χρονιάς», μιλούσαμε για ανάδειξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε «υπάλληλο της χρονιάς».

Γιατί αυτό ακριβώς κάνει ο Economist από το 2013 και μετά: βραβεύει τους πιστούς υπαλλήλους των παγκόσμιων κέντρων εξουσίας. Θυμίζουμε ότι «χώρες της χρονιάς» έχουν ανακηρυχθεί, πριν από εμάς, η Ουρουγουάη, η Τυνησία, η Μιανμάρ, η Κολομβία, η Γαλλία, η Αρμενία, το Ουζμπεκιστάν, το Μαλάουι, η Ιταλία, και η Ουκρανία. Επισημαίνουμε δε ότι η Γαλλία κέρδισε τον τίτλο το 2017 για την ανάληψη της προεδρίας από τον Εμανουέλ Μακρόν (το αγαπημένο παιδί του Κλάους Σβαμπ και των τραπεζιτών), ενώ η Ιταλία εστέφθη πρωταθλήτρια το 2021 για την αναρρίχηση στην πρωθυπουργία του διεθνούς τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Άκρως αποκαλυπτικοί -και εξευτελιστικοί για τη χώρα μας- είναι και οι λόγοι βράβευσης «του καλύτερου υπαλλήλου» του 2023. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βραβεύτηκε γιατί «η εξωτερική της πολιτική είναι φιλοαμερικανική, φιλοευρωπαϊκή και επιφυλακτική απέναντι στη Ρωσία». Επίσης, γιατί με το παράδειγμά της δείχνει ότι είναι εφικτό για οποιαδήποτε κυβέρνηση να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές, ακόμα κι αν θεσπίσει σκληρές και πρακτικές (δηλαδή, αντιλαϊκές) οικονομικές μεταρρυθμίσεις, και επιδείξει… συγκρατημένο πατριωτισμό. Τέλος, γιατί με τις «φιλικές προς τις αγορές» πολιτικές της εξασφάλισε «κορυφαίες μετοχικές αποδόσεις» στους ξένους επενδυτές.

Σε μια χρονιά ιδιαίτερα επώδυνη για το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πολιτών, με την αγοραστική δύναμη να κατρακυλάει στο ναδίρ και το χρέος να εκτοξεύεται στο ζενίθ, με τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής περιουσίας να ξεπουλιούνται υπό τον μανδύα των επενδύσεων, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα των Τεμπών να παραμένουν ανεξιχνίαστα και ατιμώρητα, η εν λόγω «διάκριση» και «αναγνώριση» αποτελεί βάναυση προσβολή και εμπαιγμό της χώρας και του έθνους.

Ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ καταδικάζουμε τόσο τις εκ του πονηρού επεμβάσεις αυτόκλητων ιδιωτών αξιολογητών στα εσωτερικά του εθνικού μας κράτους, όσο και τη στάση υπαλληλικής υποτέλειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και τις συνήθεις τακτικές στρέβλωσης της πραγματικότητας και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, προς ίδιον όφελος και αυτοπροβολή, καταστάσεων που υφίστανται και λειτουργούν εις βάρος του συνόλου των Ελλήνων πολιτών.

Γραφείο Τύπου Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τηλ: +30 2310-443883, email: esykm.pr@gmail.com

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ