Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα καίγονται τα Πιέρια Όρη
Για τρίτη συνεχόμενη μέρα καίγονται τα Πιέρια Όρη

Η Ελλάδα ξεκίνησε να καίγεται, με την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά να «εξαφανίζει» τα πάντα στα Πιέρια Όρη 

Και ο κρατικός  μηχανισμός να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα:

Να στέκεται ανήμπορος απέναντι της και να μην μπορεί να την σβήσει καθώς πυροσβεστικά μέσα δεν υπάρχουν και αυτά που αγοράστηκαν είναι ίδια με τα παλιά ανεπαρκή Canadair.




ARVE

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε συμφωνία με τον Καναδό ομόλογό του Τζαστίν Τριντό να αγοραστούν επτά νέα Canadair CL-515, επιλέγοντας έτσι να βοηθήσει τον φίλο του «αρχιερέα» της Νέας Τάξης Πραγμάτων,της woke κουλτούρας και μόνιμο θαμώνα του Νταβός (είναι ο ίδιος ο οποίος θέλει να περάσει νόμο για να φυλακίζονται προληπτικά όσους θεωρεί ο ίδιος πιθανούς «εγκληματίες»), καθώς η γραμμή παραγωγής των συγκεκριμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών είχε κλείσει.




ARVE

Είναι ο Κ. Μητσοτάκης που την ανοίγει ξανά και τον ακολουθούν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα μέσο που αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ανεπαρκές, καθώς οι πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν απαίτηση πυροσβεστικών με πολύ μεγαλύτερες χωρητικότητες νερού.

Γιατί οι 7 τόνοι νερού που μπορούν να μεταφέρουν τα CL-515 είναι το μισό, περίπου της χωρητικότητας των ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών Be-200.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στην Ελλάδα, όταν και η ελληνική κυβέρνηση τα νοίκιαζε για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους ύδατος και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Μετά όμως την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία, το ελληνικό κράτος είναι πλέον εχθρικό απέναντι στην Ρωσία και η ρωσική καταλυτική παρουσία για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα έπαψε να υφίσταται.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις πυρκαγιές τα καλοκαίρια του 2022 και 2023 όταν κάηκαν κυριολεκτικά τα πάντα και οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούσαν να προστατέψουν την χώρα, τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Και γι’ αυτό το λόγο πέρασε εντελώς κρυφά διαμέσου υπηρεσιακής κυβερνήσεως δύο ημέρες πριν τις εκλογές, τον κατάπτυστο νόμο για την πυροπροστασία ακινήτων με βάση τον οποίο περνάει όλη την ευθύνη αποκλειστικά στους πολίτες για το αν θα καούν ή όχι!




ARVE

Και όχι μόνο αυτό αλλά τους επιβάλει να κάνουν ανεφάρμοστα πράγματα τα οποία απαιτούν πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλά χρήματα τα οποία δεν διαθέτει ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Αν δεν τα κάνει τον απειλεί με πρόστιμα που μόνο η οικογένεια Ροκφέλερ θα μπορούσε να πληρώσει, όπως και με φυλάκιση…

Στο μεταξύ ακόμα και τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη θα χρειαστούν κάποια χρόνια για να έρθουν στην Ελλάδα και να τεθούν σε υπηρεσία στο μεταξύ όμως οι φωτιές υποτίθεται ότι θα σβήνουν με τα… Air Tractor, τα μικρά αεροπλάνα χωρητικότητας τριών τόνων νερού που δεν μπορούν να πετάξουν όταν φυσάει και δεν μπορούν να σβήσουν ούτε… ψησταριά!

Το πρόβλημα είναι ότι τα αεροσκάφη δεν είναι κατάλληλα για πυροσβεστικά καθώς σχεδιάστηκαν μάλλον για… ψεκασμούς




ARVE

Και αυτό σε μία χώρα στην οποία οι δυνατοί άνεμοι είναι το σύνηθες και όχι η εξαίρεση!

Και ακόμα δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας για να τους βάλει φυλακή!

Διαβάστε:Ο όρος «γυναικοκτονία» δεν ευσταθεί –εφόσον υπάρχει ο όρος «ανθρωποκτονία»

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ