Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο ρόλος των Ευρωβουλευτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΝΤΖΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΟ.

Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για την ουσιαστική αρμοδιότητα των ευρωβουλευτών στην νομοθετική διαδικασία.Στην ουσία η Ευρωπαική Επιτροπή ή αλλιώς Κομισιόν, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρωπαικής Ένωσης και την προτροπή του Ευρωπαικού συμβουλίου,εισάγει τα σχέδια νόμου και οι ευρωβουλευτές μπορούν είτε να υπερψηφίσουν είτε να καταψηφίσουν χωρίς δικαίωμα να μπορούν να τα τροποποιήσουν.

Αυτό πρέπει να αλλάξει διότι σε ευρωπαικό επίπεδο τόσο τα μέλη της Ευρωπαικής Επιτροπής όσο και αυτά του Συμβουλίου της Ε.Ε μα και του Ευρωπαικού Συμβουλίου δεν είναι εκλεγμένα από την βάση των Ευρωπαίων πολιτών αλλά αποτελούνται ουσιαστικά από τους υπουργούς και τους αρχηγούς των κρατών από την μια και από την άλλη όσον αφορά την κομισιόν τα μέλη της είναι προτεινόμενα από τις κυβερνήσεις και τοποθετημένα με κλειστές για το κοινό διαδικασίες. Η διαδικασία αυτή λειτουργίας της Ε.Ε έχει ως αποτέλεσμα το νομοθετικό έργο και γενικότερα ο πολιτικός προσανατολισμός της να μην έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο ως πολίτη αυτής αλλά ως κεφάλαιό της.

Συνέπεια των παραπάνω είναι να αναπτύσσονται πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,συρρικνώνεται συνεχώς η παραγωγή προιόντων με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης με συνέπεια την αύξηση των τιμών την αύξηση των δανείων τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κρατικό.Άρα έχουμε μεγέθυνση της πλασματικής οικονομίας των τραπεζών με ταυτόχρονη συρρίκνωση της πραγματικής οικονομίας των προιόντων και των υπηρεσιών. Η πολιτική αυτή δεν βγάζει πουθενά και συμβαίνει διότι ο πολίτης δεν μετέχει στις αποφάσεις ως ο μόνος που θα έπρεπε ουσιαστικά να το πράττει.

Η μοναδική εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της Ε.Ε είναι ο Ευρωπαίος πολίτης.Αυτός είναι και η εγγύηση που τοποθετεί η ίδια όταν δανείζεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα το Ευρώ.Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να συμβεί ένας αυστηρός έλεγχος τόσο στην λήψη αποφάσεων όσο και στα οικονομικά της Ε.Ε για να ενημερωθεί ο πολίτης ποιο είναι το όφελός του από την συμμετοχή του στην Ε.Ε και τι πρέπει να κάνει ο ίδιος ώστε να αλλάξει ο προσανατολισμός της από κεφαλαιοκεντρικός σε ανθρωποκεντρικό. Η Ελλήνων Συνέλευσις διαθέτει όλες αυτές τις μονάδες με ατσάλινη βούληση που λειτουργούν αδιαπραγμάτευτα τόσα χρόνια για το συνολικό ολικό όφελος των πολιτών και τις προτείνει ως υποψήφιους ευρωβουλευτές δίνοντας την δυνατότηταστον πολίτη να αποκτήσει την δική του Ελληνική φωνή στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να νοιώσει ότι μετέχει και ο ίδιος στην διοίκηση της.

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ARVE

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ https://eurovouli.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ