Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η προσέλευση όλων των Ελλήνων στις κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι ύψιστη εθνική υποχρέωση

Στις 24 Απριλίου, το Δικαστήριο του Αρείου Πάγου κοινοποίησε την απόφασή του για τη συμμετοχή ή μη των κομμάτων και των πολιτικών σχηματισμών στις Ευρωεκλογές του 2024. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πολιτικός φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ κρίθηκε ότι πληροί όλες τις καθορισθείσες από τον νόμο προϋποθέσεις και, ως εκ τούτου, θα δώσει το “παρών” στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σε μια περίοδο επικίνδυνων κοινωνικο-οικονομικών κραδασμών και ιστορικών ανακατατάξεων, οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποκτούν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία. Είναι πλέον αποδεκτό από το σύνολο σχεδόν των Ευρωπαίων πολιτών ότι η Γηραιά Ήπειρος έχει απωλέσει την ταυτότητα, τον προσανατολισμό και τον ρόλο της στις διεθνείς εξελίξεις, και έχει μετατραπεί σε άβουλο παρακολούθημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των κέντρων επιβολής μιας καθόλα αντιευρωπαϊκής κουλτούρας. Αλλά το τραγικότερο όλων είναι ότι η Ελλάδα, η χώρα που διαμόρφωσε την ταυτότητα της Ευρώπης και ολόκληρου του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου, έχει γίνει… παρακολούθημα του παρακολουθήματος.

Υπό την άστοχη -αν όχι ύποπτων προθέσεων- ηγεσία των κομμάτων εξουσίας, το εθνικό αυτεξούσιο κατέρρευσε, η δημόσια περιουσία εκποιήθηκε, και οι Έλληνες φτωχοποιήθηκαν και υποδουλώθηκαν υπό το πρόσχημα της συμμόρφωσης στις επιταγές της “μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας”. Η τεράστια οικονομική και κοινωνική βλάβη, την οποία υπέστη η χώρα ως μέλος της Ένωσης, δεν οφείλεται τόσο στη σκληρότητα των συμβάσεων και των συνθηκών που ακρίτως υπεγράφησαν όσο στην αδυναμία του πολιτικού μας προσωπικού να διεκδικήσει τα εθνικά δίκαια και δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συνθήκες ή συμβάσεις, και να φέρει την Ευρώπη προ των αδιαμφισβήτητων υποχρεώσεών της έναντι της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, με τη λανθασμένη στάση τους στα μείζονα ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα, τα εγχώρια κόμματα εξουσίας καθίστανται συνυπεύθυνα για το διαρκώς εντεινόμενο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που απειλεί τον πλανήτη. Η προσέλευση όλων των Ελλήνων στις κάλπες της 9ης Ιουνίου δεν είναι ούτε δικαίωμα ούτε αγγαρεία. Είναι ύψιστη εθνική υποχρέωση, προκειμένου να ενισχυθούν στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο οι φωνές που υπερασπίζονται το αυτεξούσιο των εθνών, τον επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής ταυτότητας, τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ευρώπης, την ειρήνη και την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Αυτήν τη φορά, οι αποφάσεις των ψηφοφόρων δεν πρέπει να υπαγορεύονται από ένα απλό αίσθημα δυσαρέσκειας και μια χαλαρή πρόθεση διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα. Κάθε ψήφος οφείλει να είναι ηχηρή απαίτηση για αποκατάσταση των εθνικών βλαβών, αποδέσμευση του κληρονομικού μας πλούτου, και έμπρακτη προάσπιση της Ελληνικότητας ως πρωτογενούς συστατικού στοιχείου του αληθινού Ευρωπαϊσμού. Η πολυπόθητη απελευθέρωση της χώρας μας περνάει μέσα από την Ευρώπη και το Κοινοβούλιό της. Γι’ αυτό και τα αναλογούντα στην Ελλάδα έδρανα της Ευρωβουλής πρέπει να δοθούν σε Έλληνες με γνήσιο εθνικό φρόνημα, ισχυρή πολιτική βούληση, και ελληνοκεντρικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πρέπει, δηλαδή, να δοθούν στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Για να μπουν όλα στην ορθή αληθινή τους θέση.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ