Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τραγικός Μ.Βορίδης για την καταστροφή του Βόλου σε 3 εβδομάδες αντί για τα προβλεπόμενα… 16.000 χρόνια: Είναι εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος

Η εγκληματική απουσία αντιπλημμυρικών και την πρώτη φορά και σήμερα αντιμετωπίστηκε με την λέξη «άτυχος» - Πότε θα λογοδοτήσουν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος
Η εγκληματική απουσία αντιπλημμυρικών και την πρώτη φορά και σήμερα αντιμετωπίστηκε με την λέξη «άτυχος» – Πότε θα λογοδοτήσουν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος

Η εγκληματική απουσία αντιπλημμυρικών και την πρώτη φορά και σήμερα αντιμετωπίστηκε με την λέξη «άτυχος» – Πότε θα λογοδοτήσουν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι για τον Βόλο που βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες κάτω από τόνους λάσπης φταίει… η κακή η τύχη! 

Ο Μ. Βορίδης εμφανίστηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σαν η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει ουδεμία ευθύνη για το γεγονός το πέρασμα ακόμη μίας κακοκαιρίας προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα στον Βόλο μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση των δημοσιογράφων ότι «βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές» ο κ. Βορίδης χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού δήλωσε: «Ναι. Εντυπωσιακά άτυχος ο Βόλος, εδώ. Υπό την έννοια ότι πάλι είχαμε πολύ εκτεταμένο καιρικό φαινόμενο. Οι πρώτες μετρήσεις και παρ’ ότι δεν υπάρχει ακόμη πλήρης καταγραφή του όγκου του νερού. Μιλάνε για νερό μεγαλύτερο από τον “Ιανό” αυτή τη φορά, κάτι λιγότερο από τον “Daniel” και απολύτως εστιασμένο εδώ ε; Ήταν πάνω από το Βόλο».

Σε ερώτηση για το ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την τύχη και εάν μπορούσε να έχει γίνει κάτι, ο υπουργός Επικρατείας ότι «το δεύτερο που επιβαρύνει, κακά τα ψέματα, την κατάσταση του Βόλου είναι ότι βεβαίως έχει πληγεί πολύ προσφάτως. Επομένως δεν έχει αποκατασταθεί μέχρι σήμερα άρα τυχαίνει δεύτερη φορά αυτό».




ARVE

 

Κατά τα άλλα, ο Μ. Βορίδης δήλωσε σαν να μη συμβαίνει τίποτα ότι «ο υπουργός, ο κ. Κικίλιας είναι εκεί, οι άνθρωποι που παλεύουν να επαναφέρουν τα πράγματα στην κανονικότητα είναι εκεί» προσθέτοντας ότι δεν κινδύνευσαν ζωές, ότι «γίνονται συνέχεια απαντλήσειες» και ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν.

Πετώντας κάθε ευθύνη από πάνω του, ο Μ. Βορίδης, σε ερώτηση για το τι μπορούσε να έχει γίνει –καθαρισμοί, διανοίξεις- στο χρονικό διάστημα από τη μία κακοκαιρία στην άλλη, είπε πως «ό,τι ήταν δυνατό να γίνει έγινε».




ARVE

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση για τις Ροβιές παρά το γεγονός ότι ο κοινοτάρχης δήλωσε χθες ότι το 70% του χωριού έχει καταστραφεί και άνθρωποι λένε ότι από το 2021 και τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν έχει γίνει ούτε ένα αντιπλημμυρικό, ο κ. Βορίδης δήλωσε ανερυθρίαστα κόντρα στην πραγματικότητα ότι «μου λένε ότι έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά» και ότι «η εικόνα που έχω είναι ότι πράγματι πέρασε νερό αλλά όχι ότι έχουμε κάποια πολύ μεγάλη καταστροφή».

«Έχουμε τα γνωστά φερτά υλικά, εντάξει είναι οι εικόνες που δείξατε, αυτά είναι όμως πράγματα που σε μια μεγάλη νεροποντή γίνονται. Δεν φαίνεται να έχουμε εκτεταμένες καταστροφές. Έχουμε μια διαχειρίσιμη κατάσταση την οποία θα επαναφέρουμε σχετικά γρήγορα» δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος μετά από τόσες φυσικές καταστροφές ο κ. Βορίδης θυμήθηκε το 2023 ότι τώρα θα πρέπει να ρωτήσουμε τους επιστήμονες ως προς το «ποια είναι τα αντιπλημμυρικά που πρέπει να σχεδιάσουμε».




ARVE

Η εγκληματική απουσία αντιπλημμυρικών και την πρώτη φορά και σήμερα αντιμετωπίστηκε με την λέξη «άτυχος» ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΗ – Πότε θα λογοδοτήσουν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος;

 

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ