Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
Ποιό ήταν το βύσμα που προώθησε και ανέδειξε την Ευα Καϊλή;
Ποιό ήταν το βύσμα που προώθησε και ανέδειξε την Ευα Καϊλή;

Ποιό ήταν το βύσμα που προώθησε και ανέδειξε την Ευα Καϊλή;

Την όμορφη θεσσαλονικιά έφερε στη Μεσογείων και την επέβαλε ως παρουσιάστρια στο κανάλι του ο Μπόμπολας ο οποίος στήριζε τον Ευ. Βενιζέλο, που, με τη σειρά του, προμόταρε τη συντοπίτισσά του, με απώτερο στόχο να την βγάλει στην πολιτική.

Τι μας αποκαλύπτει εδώ ο Κύρτσος: 35 εκατομμύρια ευρώ η Καϊλή; Ναι η Καϊλή που μας είχε πει ότι τα επιδόματα τα παίρνουν οι τεμπέληδες και οι ανίκανοι, αυτοί που δε θέλουν να εργαστούν.
Τι μας αποκαλύπτει εδώ ο Κύρτσος: 35 εκατομμύρια ευρώ η Καϊλή; Ναι η Καϊλή που μας είχε πει ότι τα επιδόματα τα παίρνουν οι τεμπέληδες και οι ανίκανοι, αυτοί που δε θέλουν να εργαστούν.
Οι χιλιάδες ψήφοι που κατ’ επανάληψη εξασφάλισε σε πολλαπλές αναμετρήσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μάλλον δικαίωσαν, τον πολιτικό της «μέντορα». Με την ίδια, σε κάθε ευκαιρία, με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, να διαλαλεί ότι «αν διεκδικείς αυτό που πιστεύεις και αυτό που σου ταιριάζει, μπορείς να το κερδίσεις», αυτοπροσδιοριζόμενη ως «ήρεμη δύναμη». (σ.σ. ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑ ΦΕΚ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ)
Μετά από το σύντομο πέρασμα ως σύμβουλος επικοινωνίας και δημόσιων και εξωτερικών υποθέσεων σε ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, και μέλος του κραταιού ΠΑΣΟΚ από το 2002 εκλεγμένη ως το νεαρότερο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, καταφέρνει το 2007 να μπει στη Βουλή.
Ποιό ήταν το βύσμα που προώθησε και ανέδειξε την Ευα Καϊλή;
Ποιό ήταν το βύσμα που προώθησε και ανέδειξε την Ευα Καϊλή;

Μετά την υπαναχώρηση στην αρχική της άρνηση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον Νοέμβριο του 2011, γίνεται «πρωτοσέλιδο» με τους «ψιθύρους» για το «μέτωπο Βενιζέλου» να δίνουν και να παίρνουν. Τότε είχε πει ο Σωκράτης Ξινίδης, υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν συζητούσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για το δημοψήφισμα, «σιγά την καλτσοδέτα!»

Απολαμβάνοντας τα πλουσιοπάροχα προνόμια της Ευρωβουλής και την διασημότητα που της χάριζε, πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση, η εκλογή της ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και του Κέντρου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, το βραβείο ευρωβουλευτής της χρονιάς για τις Ψηφιακές Πολιτικές το 2018 και η πρώτη θέση στην κατηγορία «Διαμόρφωση Ψηφιακής Πολιτικής της ΕΕ» του δείκτη επιρροής VoteWatch το 2020, «ξαναχτύπησε» το 2022, παραβιάζοντας την «κομματική γραμμή» των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για αποχή στην ψηφοφορία για τον επόμενο γραμματέα της Ευρωβουλής, προτιμώντας τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!
Ιβάν Σαββίδης
Ιβάν Σαββίδης
Εχουν μείνει στην ιστορία και τα χιλιάδες γαρύφαλλα (για «λουλουδοπόλεμο» έγραφαν δημοσιεύματα της εποχής με τα οποία την έρανε, σε δημόσια θέα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, το 2013, κατά την ανεπανάληπτη κοινή έξοδό τους στα μπουζούκια, στο μαγαζί όπου τραγουδούσε ο Κωνσταντίνος Αργυρός. (σ.σ. ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΣΑΒΙΔΗΣ? ΠΩΣ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ?)
H γνωριμία της Εύας με τον ομογενή επιχειρηματία έγινε στη δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας για την ημέρα μνήμης του Κόκκινου Στρατού και εκεί ο Ιβάν Σαββίδης της έκανε πρόταση να συνεργαστούν, γενικότερα. Επίσης οι κακές γλώσσες έλεγαν στο γάμο του Ανδρέα Παπαμιμίκου και της Σόνιας Σαββίδη, ότι «ήταν ο μόνος γάμος όπου κανείς δεν κοίταζε τη νύφη».
Η ίδια εκείνη την εποχή που η φημολογία έδινε και έπαιρνε ότι συνεργάζεται με τον 54χρονο επιχειρηματία, τόνιζε με νόημα: Προς το παρόν δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση. Δεν έχω μιλήσει για επαγγελματική συνεργασία με τον κ. Σαββίδη, αγαπώ πολύ τον ΠΑΟΚ. Είμαι δίπλα στην ομάδα, πάντα. Τη στηρίζω και ως φίλαθλος και ως πολιτικός. Με τον κ. Σαββίδη έχει αναπτυχθεί μία ζεστή φιλική σχέση, τον σέβομαι, όπως και την ομάδα, για την οποία θα είμαι πάντα εκεί…
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έχει εμπλακεί μέχρι στιγμής με στο «σκάνδαλο Καϊλή» είχε κάνει όμως κάποιες δηλώσεις υπέρ του Κατάρ…
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έχει εμπλακεί μέχρι στιγμής με στο «σκάνδαλο Καϊλή» είχε κάνει όμως κάποιες δηλώσεις υπέρ του Κατάρ…
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έχει εμπλακεί μέχρι στιγμής με στο «σκάνδαλο Καϊλή» είχε κάνει όμως κάποιες δηλώσεις υπέρ του Κατάρ… έκανε και παρέα με την Καϊλή και τον σύντροφό της πολύ συχνά, που φυσικό είναι να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.
«Το Κατάρ έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει αναμορφώσει την εργατική του νομοθεσία, έχει σαφέστατα κάνει τομές σε πράγματα που είναι αδιανόητα για χώρες της περιοχής», είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Μπά «Πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» το Κατάρ με τους 6 χιλιάδες νεκρούς εργάτες. Πανομοιότυπες τοποθετήσεις με την Εύα Καϊλή κύριε Μαργαρίτη Σχοινά; Να μην μπουν ψίλλοι στ αυτιά μας; Άσε και το άλλο…
Ο Σχοινάς συγκεκριμένα πρωτοστάτησε στην απέλπιδα προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες του Κατάρ το δικαίωμα για ταξίδια στην Ευρώπη χωρίς βίζα!Έγραφε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Σήμερα προτείνουμε ταξίδια σύντομης διαμονής χωρίς βίζα στην ΕΕ για τους πολίτες του Κατάρ και του Κουβέιτ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αξιοσημείωτης επιτυχίας και των δύο κυβερνήσεων στην επίτευξη εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων και αντανακλά την αυξανόμενη ένταση και το βάθος των σχέσεων της ΕΕ με τις δύο χώρες».
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την πραγματικότητα κύριε Σχοινά; Το Κατάρ δεν συμμερίζεται καμία από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.
Το Κατάρ βαρύνεται με χρηματοδότηση της ισλαμικής τρομοκρατίας, με προσπάθεια αποσταθεροποίησης ανεξάρτητων χωρών, με χρηματοδότηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τώρα με χρηματοδότηση πολιτικών της Ευρώπης για να προωθούν τα συμφέροντα του. Τόσες συμπτώσεις πιά εκτός κι αν έκανες το χατίρι της Εύας τζάμπα…
ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ Φ.ΠΑΝΑΝΑΚΗ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ