Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Αστυνομία υπολειτουργεί: Άφαντη η ΕΛ.ΑΣ. από τις 22:00 έως τις 06:00 – Τμήματα χωρίς φρουρό και με μόνο δύο άτομα βάρδια! (βίντεο)

Μεγάλα και άλυτα τα προβλήματα της Αστυνομίας

Αποδεκατισμένα φαίνεται πως είναι τα τμήματα της Αστυνομίας σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα της εκπομπής του Mega «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με αφορμή την δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η έρευνα που έκανε η εκπομπή αφορά τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αττικής. Όπως προκύπτει από την έρευνα οι πιο δύσκολες ώρες για τα ΑΤ είναι από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές από τις περιπτώσεις δεν υπάρχει καν σκοπός ενώ σε άλλες το ΑΤ λειτουργεί με μόνο δύο άτομα.

Υπολειτουργεί η Αστυνομία

Στην Αγία Παρασκευή η οργανική δύναμη είναι 61 αστυνομικοί, ενώ υπηρετούν 32 αστυνομικοί.

Αντίστοιχα, στην Κηφισιά η οργανική δύναμη είναι 128 αστυνομικοί και υπηρετούν 57, ενώ στο Χαλάνδρι η οργανική δύναμη είναι 109 αστυνομικοί και υπηρετούν 53.

Στην Πεύκη

Οργανική δύναμη: 48 αστυνομικοί

Υπηρετούν 20 αστυνομικοί

Στην Παιανία

Οργανική δύναμη: 50 αστυνομικοί

Υπηρετούν 25 αστυνομικοί

Στην Νέα Ιωνία

Οργανική δύναμη: 63 αστυνομικοί

Υπηρετούν 32 αστυνομικοί

Στα Βριλήσσια

Οργανική δύναμη: 41 αστυνομικοί

Υπηρετούν 22 αστυνομικοί

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα, τονίζεται πως τα περισσότερα Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης.

Στο ΑΤ Λευκού Πύργου

Οργανική δύναμη: 320 αστυνομικοί
Υπηρετούν 200 αστυνομικοί

Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Οργανική δύναμη: 135 αστυνομικοί
Υπηρετούν 60 αστυνομικοί

Στο ΑΤ Ευόσμου

Οργανική δύναμη: 84 αστυνομικοί
Υπηρετούν 28 αστυνομικοί

Απογοητευτική η εικόνα στα τμήματα ασφαλείας της Θεσσαλονίκης

Στο Mega μίλησε και ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης όπου όπως ανέφερε «Η εικόνα που επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και στα τμήματα ασφαλείας είναι απογοητευτική. Ως επί το πλείστων., τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας λειτουργούν οριακά με το 50% της προβλεπόμενης οργανικής δύναμης.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες αλλαγές που έγινα στην πόλη μας μετά την ίδρυση νέων ομάδων ΟΠΚΕ η κατάσταση στα τμήματα ασφαλείας είναι τραγική και αποκαρδιωτική με τμήματα ασφαλείας να μην έχουν ούτε αξιωματικούς υπηρεσίας σε κάποιες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες ημέρες από τα 15 τμήματα ασφαλείας που έπρεπε να βγάλουν περιπολικά για την εδαφική τους αρμοδιότητα σε νυχτερινή βάρδια, μόλις δύο κατάφεραν να στελεχώσουν περιπολικά οχήματα, τα οποία δεν έκαναν περιπολία αλλά μεταφορά κρατουμένων.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει το έργο του Fly Over όπου έχουν μετακινηθεί 300 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Τροχαίας προς ενίσχυση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού το έργο έχει επιφορτιστεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες της αστυνομίας. Φανταστείτε ότι εν μέσω τουριστικής περιόδου αστυνομικοί από το αεροδρόμιο μετακινούνταν να κάνουν τους τροχονόμους.

Ένα αστυνομικό τμήμα για να δουλέψει χρειάζεται τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον βοηθό αξιωματικού υπηρεσίας, τον σκοπό κρατητηρίων, τον σκοπό καταστήματος. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχουν ούτε σκοποί στα τμήματα».

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ