Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Απίστευτο Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των drones παρουσίασε ο Βούσιτς στη Σερβία – Εμείς όχι γιατί;

Απίστευτο Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των drones παρουσίασε ο Βούσιτς στη Σερβία – Εμείς όχι γιατί;
ΤΟ Ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των drones Krasukha

Η Σερβία έλαβε άλλο ένα φορτίο όπλων από τη σύμμαχο της Ρωσία, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από τη διεθνή κοινότητα γράφει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP), προσθέτοντας ότι ο “λαϊκιστής” πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρουσίασε το σύστημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο κατά την παρουσίαση του συστήματος ο Σέρβος πρόεδρος φέρεται να είπε για το απωθητικό ηλεκτρονικό σύστημα κατά των drones ότι: «Αυτό είναι απωθητικό. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το σύστημα Krasukha, αλλά είναι εξαιρετικό».

Το σύστημα παραδόθηκε στη Σερβία πριν από λίγους μήνες, αν και ο εναέριος χώρος της περιβάλλεται από κράτη του ΝΑΤΟ, τα οποία έχουν προσχωρήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία – σχολιάζει το AP και υπενθυμίζει ότι η Σερβία είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που αρνήθηκε να ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε στη Ρωσία και το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη που συνεχίζει να υπογράφει συμφωνίες συνεργασίας με τη Μόσχα.

Οι περισσότερες πρόσφατες στρατιωτικές αγορές της Σερβίας προέρχονται από τη Ρωσία και οι άλλες από την Κίνα και αρκετούς άλλους ευρωπαίους κατασκευαστές όπλων και αεροσκαφών, επισημαίνει το AP και προσθέτει ότι, στις περισσότερες ομιλίες του, ο Βούτσιτς μιλά για πιθανές απειλές από το Κοσσυφοπέδιο, «μια πρώην επαρχία της Σερβίας, η οποία κήρυξε την ανεξαρτησία της μετά την παρέμβαση του ΝΑΤΟ για να σταματήσει την αιματηρή αντιπαράθεση μεταξύ του Σερβικού Στρατού και των Αλβανών αυτονομιστών».

«Αν κάποιος δοκίμαζε μια επίθεση στη Σερβία όπως το 1999, τεχνικά δεν θα μπορούσε να είναι όπως τότε. Θα πρέπει να επιτεθούν από απόσταση από την Αδριατική Θάλασσα ή τη Μεσόγειο Θάλασσα με πυραύλους κρουζ».

Πηγή: Rador.ro

ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΟΝΟ Η Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Αποσπασμα προγραμματικων δηλωσεων Ε.ΣΥ.

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ