Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Όσο από την Κρήτη εισέρχονται αλλοδαποί ο Χρυσοχοίδης δηλώνει πως τα σύνορα είναι απροσπέλαστα

Επίσκεψη στον φράχτη του Έβρου και στο τμήμα όπου εκτελούνται εργασίες επέκτασης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην περιοχή των Ψαθάδων του Διδυμοτείχου, το σημείο απ’ όπου ξεκινά η κατασκευή του νέου τμήματος που καταλήγει στην Κορνοφωλιά του Σουφλίου και θα είχε μήκος 35 χιλιόμετρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αρχικά επισκέφθηκε την περιοχή των Καστανιών στην μεθόριο και εξέφρασε την ικανοποιηση του για την πρόοδο των έργων στον φράχτη, τονίζοντας ότι με αυτό το έργο συμπληρώνονται τα 70 χιλιόμετρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι το έργο θα συνεχιστεί στο βόρειο τμήμα του νομού.

Ο υπουργός εξήγγειλε την πρόσληψη 150 συνοριοφυλάκων , ενώ δευσμεύτηκε και για τον εκσυχρονισμό του εξοπλισμού της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις ο υπουργός τόνισε ότι «συνεχίζουμε την κατασκευή του φράχτη θωρακίζουμε τα σύνορα στον Έβρο, συμπληρώνουμε και διευρύνουμε της συνοριοφυλακής» και πρόσθεσε: «Προσλαμβάνουμε άλλους 150 συνοριοφύλακες στον Έβρο και στην δεύτερη ζώνη. Είμαστε εδώ για να βεβαιώσουμε τους κατοίκους του Έβρου και όλους τους Έλληνες ότι τα σύνορα μας θα γίνουν περαιτέρω ασφαλή».




ARVE

Η κατασκευή του νέου τμήματος του φράχτη

Ο προϋπολογισμός του νέου τμήματος θα είναι ο ίδιος με τα 35 χιλιόμετρα που κατασκευάζονται τώρα από τους Ψαθάδες μέχρι την Κορνοφωλιά και το χρονικό περιθώριο για την κατασκευή θα είναι τα δύο χρόνια.

Επίσης ταυτόχρονα ξεκινά η αναβάθμιση του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου προβλέπεται να εγκατασταθούν οθόνες όπου οι αξιωματικοί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο θα έχουν ζωντανή εικόνα από όλες τις κάμερες που βρίσκονται στο φράχτη του Έβρου.

Μάλιστα προβλέπεται η μετέγκατασταση του κέντρου επιχειρήσεων από το δεύτερο όροφο του κτηρίου σε άλλο χώρο με περισσότερα τετραγωνικά όπου θα εγκατασταθούν τα νέα συστήματα ανάμεσά τους και το σύστημα live εικόνας από τα σύνορα της χώρας

Οι λεπτομέρειες για αυτή τη νέα σύμβαση θα γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ