Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

4η βιομηχανική επανάσταση – κλειστό σχολείο της Λέσβου λόγω διαρροής πετρελαίου

Έκλεισε για δύο εβδομάδες σχολείο στη Λέσβο λόγω διαρροής πετρελαίου στο λεβητοστάσιο. Η ανακοίνωση του Δήμου για την επαναλειτουργία του σχολείου

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγρας της Λέσβου τις τελευταίες δύο εβδομάδες απείχαν από τα δια ζώσης μαθήματα και παρακολουθούσαν τηλεκπαίδευση καθώς το σχολείο έκλεισε αναγκαστικά λόγω διαρροής πετρελαίου.

Το απρόσμενο ατύχημα που προκάλεσε αναστάτωση στο σχολείο και δημιούργησε σημαντικά εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία του συνέβη όταν τρύπησε η δεξαμενή πετρελαίου του χωρητικότητας 4.000 λίτρων (που περιείχε τουλάχιστον 2.500 λίτρα) με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αποθήκη του λεβητοστασίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Νίκου Περιβολάρη, «αμέσως μετά το συμβάν, κλήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εφαρμόζοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, απομάκρυναν με τη συνδρομή και υπαλλήλων του Δήμου όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στην αποθήκη. Ακολούθως δόθηκε η εντολή σε ειδικό συνεργείο να προχωρήσει στην άντληση του πετρελαίου, τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου και σε τεχνικό να επιδιορθώσει το πρόβλημα στη δεξαμενή».

«Οι εργασίες που απομένουν να γίνουν με την επίβλεψη και του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Αλεξίου για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει ξανά με ασφάλεια, ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Μαρτίου και σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λέσβο Δημήτρη Βούλγαρη, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 19 Μαρτίου» .

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ