Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Γιάννενα:Κομβόι με νταλίκες μεταφέρει πυρομαχικά
Γιάννενα:Κομβόι με νταλίκες μεταφέρει πυρομαχικά

Γιάννενα:Κομβόι με νταλίκες μεταφέρει πυρομαχικά

Παράξενο κομβόι από νταλίκες με Βουλγάρικες πινακίδες διέσχισε πριν λίγες μέρες ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μεταφέροντας… πυρομαχικά, σε μια παράξενη αποστολή που προκαλεί ερωτηματικά.

Ειδικότερα η επιχείρηση μεταφοράς από στρατιωτικές αποθήκες των Ιωαννίνων ξεκίνησε το πρωί της Παρασεκυής 9 Φεβρουαρίου από τις αποθήκες στο Πετσάλι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Epiruspost.
Πάνω από είκοσι νταλίκες που είχαν φτάσει το τελευταίο διήμερο ξεκίνησαν με τη συνοδεία περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, διέσχισαν όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και εισήλθαν στην Εγνατία.

Οι συγκεκριμένες νταλίκες φέρεται να ανήκουν σε Βουλγάρικη εταιρεία που ειδικεύεται στην μεταφορά πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, με έδρα το Γκάμπροβο, στην ιστοσελίδα της, λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές αποθήκες αποθήκευσης εκρηκτικών και πυρομαχικών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Tempus Link αναφέρει ότι το 2020 ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο ενός σύνθετου έργου υλικοτεχνικής υποστήριξης που περιλαμβάνει ταυτοποίηση, παλετοποίηση, εσωτερική μεταφορά εντός της ΕΕ για σύμβαση αξιοποίησης αεροπορικών πυρομαχικών άνω των 500 τόνων. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την προετοιμασία ενός ολόκληρου σχεδίου επιμελητείας, την παροχή αδειών και τη συνοδεία.

Η εν λόγω βουλγάρικη εταιρεία είχε μεταφέρει προ διετίας περίπου πολεμικό υλικό και από αποθήκες της Κοζάνης.

Ο τελικός προορισμός του είναι άγνωστος, ενώ διάφορα σενάρια – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί – κάνουν για μεταφορά του υλικού στην Ουκρανία.
Η ίδια Βουλγάρικη εταιρεία είχε μεταφέρει προ διετίας περίπου πολεμικό υλικό και από αποθήκες της Κοζάνης.

Δείτε εικόνες από τα φορτηγά που προκάλεσαν ερωτηματικά στην Βόρεια Ελλάδα-




ARVE

Πηγές του ΓΕΕΘΑ,αναφέρουν ότι τα πυρομαχικά από αποθήκες τους ελληνικού στρατού καταλήγουν στην  Τσεχία.Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πυρομαχικά που δεν μας χρειάζονται. Δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε πλεόνασμα πυρομαχικών, γιατί απ΄  όσα λένε δημόσια και επώνυμα απόστρατοι Αρχηγοί, «δεν μας περισσεύει ούτε σφαίρα».

Όσο για την Τσεχία… Τον περασμένο Μάϊο μετά από σειρά ρεπορτάζ που είχαν δημοσιευθεί ,η ΓΔΑΕΕ ανακοίνωσε μια συμφωνία για την πώληση πυρομαχικών στην Τσεχία. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι μέσω Τσεχίας τα πυρομαχικά προωθούνταν στην Ουκρανία!

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: “…συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία.

Εάν αυτές οι δυνατότητες ενδιαφέρουν την Ουκρανία, και εκκρεμούσας της αξιολόγησης της κατάστασης και της αξίας τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μπορούμε να διερευνήσουμε ευκαιρίες για πιθανή πρόσθετη Χρηματοδότηση Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων ύψους μέχρι 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα.”

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ