Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Αποκλειστικό: Νομιμοποιούνται με τροπολογία οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια

Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Μετανάστες: Ποιοι δικαιούνται νόμιμη άδειας διαμονής

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, με τη συγκεκριμένη τροπολογία, προβλέπεται πως μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν μέχρι 30 Νοεμβρίου του 2023 χωρίς άδεια στην Ελλάδα, εδώ και τρία χρόνια, τώρα έχουν το δικαίωμα να τους χορηγηθεί νόμιμη άδειας διαμονής από την Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι παράνομοι μετανάστες, δηλαδή όσοι δεν είχαν κάνει αίτηση ασύλου ή τους είχε απορριφθεί, μπορούσαν κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις να ζητήσουν άδεια διαμονής και ειδικότερα μόνο εάν συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας τους στη χώρα.

Μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά 4 έτη

Πλέον, με το άρθρο 4 απλοποιούνται οι προϋποθέσεις και όσοι έχουν μπει παράνομα έως 30.11.23 και έχουν 3 αντί για 7 έτη αποκτούν ειδική άδεια διαμονής τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους. Άρα μειώνονται οι προϋποθέσεις κατά 4 έτη.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχει πίεση για εργατικά χέρια, κυρίως για εργάτες γης, με την κυβέρνηση να έρχεται να παρέμβει καταλυτικά στο θέμα αυτό. Υπολογίζεται ότι το μέτρο αυτό αφορά περί τους 28.000 εργαζόμενους.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο: «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας,συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις»

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ