Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το Flyover – Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών και άλλοι φορείς.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά το ΣτΕ είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή στις 9 Απριλίου με την οποία ανέστειλε την πρόοδο των εργασιών για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, δεν είχε καταθέσει πλήρη φάκελο στο ΣτΕ με όλα τα έγγραφα. Η προσωρινή διαταγή ίσχυε μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που είχαν καταθέσει οι Σύλλογοι. Μετά και τη σημερινή εξέλιξη και την απόρριψη της αίτησης αναστολής από κατοίκους και φορείς οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover μπορούν να συνεχιστούν.

Όπως δήλωσε στο thestival.gr ο δικηγόρος του Σύνδεσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξης Αδαμίδης, η απόφαση κοινοποιήθηκε στους κατοίκους σήμερα το μεσημέρι. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το έργο θα συνεχιστεί επί μιας μελέτης που έχει τροποποιηθεί. Εκτελούν μια μελέτη που έχει τροποποιηθεί, δεν ξέρουμε πώς γίνεται αυτό».

Σημειώνεται πως στις 22 Μαΐου αναμένεται να εκδικαστεί η κύρια προσφυγή για την ακύρωση του έργου.

Πηγή