Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα βραβεία του ιδρύματος Μπότση οι παπαγάλοι και η Εθνική Τράπεζα

Τα βραβεία του ιδρύματος Μπότση οι παπαγάλοι και η Εθνική Τράπεζα
Τα βραβεία του ιδρύματος Μπότση οι παπαγάλοι και η Εθνική Τράπεζα



ARVE

Το ίδρυμα προαγωγής δημοσιογραφίας Μπότση και ο οργανισμός αυτού ιδρύθηκε 9 Ιουνίου 1981 βάση της διαθήκης του Αθανασίου Μπότση με τις υπογραφές του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και των υπουργών τη ΝΔ. Ενώ εμφανίζεται ως κοινωφελές ίδρυμα, ουσιαστικά είναι μέτοχος των εκδοτικών εταιριών Εκδοτική Εταιρία Αθήνα Α.Ε., Εκδόσεις Απογευματινή, και Εκδόσεις Ακρόπολη.

Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες αυτές που ως επιχειρήσεις εξέδιδαν και εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας επειδή υποτίθεται λειτουργούν  χάριν του κοινωφελούς σκοπού του  ιδρύματος  και φυσικά χαίρουν φορολογικών απαλλαγών και άλλων οικονομικών προνομίων και επιδοτήσεων, ενώ λειτουργούν καθαρά ως επιχειρήσεις. Με αυτό το πλαίσιο λειτουργούσαν γα πολλά χρόνια οι εφημερίδες της ¨δεξιάς” Απογευματινή, Ακρόπολη, Βραδινή, απασχολώντας  “αριστερούς¨ εκδότες και συντάκτες μέχρι να τις  χρεοκοπήσει η Εθνική Τράπεζα.

Ουσιαστικά η αναπαλλοτρίωτη περιουσία του ιδρύματος βρίσκεται στην διαχείριση της εθνικής τράπεζας η οποία πλειστηριάζει οπότε θέλει , καθώς χρεώνει και ξεχρεώνει τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες των εφημερίδων κατά το δοκούν.

Και ενώ οι εφημερίδες  ως περιούσιες του ιδρύματος έχουν χρεοκοπήσει, το Ίδρυμα Μπότση εξακολουθεί να δίνει τα καθιερωμένα από το καταστατικό του  χρηματικά βραβεία σε δημοσιογράφους, που  έχουν διακριθεί στο να αναμεταδίδουν “όσα τους πλασάρουν τα υπουργεία και ο τραπεζίτης” όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος που βραβεύτηκε πρόσφατα από το ίδρυμα καθώς και πολλοί άλλοι παπαγάλοι των γνωστών καναλιών και εντύπων. .. Τελικά επάξια το ίδρυμα Μπότση αναφέρεται ως ίδρυμα παραγωγής δημοσιογραφίας γιατί πραγματικά εδώ και 37 χρόνια συνέβαλλε ουσιαστικά στον να αποκτήσει η Ελλάδα την τελευταίες θέσεις στην ελευθεροτυπία του τύπου προάγοντας την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ