Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ουκρανία:Συμβόλαιο με Blackrock αξίας μισού τρισεκατομμυρίου....
Ουκρανία:Συμβόλαιο με Blackrock αξίας μισού τρισεκατομμυρίου….

Ουκρανία:Συμβόλαιο με Blackrock αξίας μισού τρισεκατομμυρίου….

Η ουκρανική κυβέρνηση θα λάβει βοήθεια από τη BlackRock και την JPMorgan Chase για τη δημιουργία μιας «τράπεζας ανασυγκρότησης» που αναμένεται να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικές οντότητες σε επικερδή έργα ανοικοδόμησης.

Οι πιθανοί επενδυτές θα λάβουν μια εσωτερική προεπισκόπηση για το πώς θα είναι τα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Λονδίνο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα. Ο Zelensky επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται και με τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και συμβούλους της McKinsey.

Η έκθεση σημειώνει ότι η τρέχουσα εξέλιξη έχει απλώς εμβαθύνει τη σχέση της JPMorgan με τον μακροχρόνιο πελάτη της, την Ουκρανία. Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη βοηθήσει την Ουκρανία να συγκεντρώσει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε δημόσιο χρέος από το 2010 και οδήγησε στην ανασυγκρότηση του χρέους της χώρας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022.

Η BlackRock ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία χρειάζεται μια «τράπεζα χρηματοδότησης ανάπτυξης» που θα παρέχει στη χώρα ευκαιρίες υποδομής, κλίματος και γεωργίας. Αυτό θα την κάνει πιο ελκυστική για μακροπρόθεσμους επενδυτές. Η JPMorgan προστέθηκε στο εγχείρημα λόγω της τεχνογνωσίας της στο χρέος.

Ο Stefan Weiler, επικεφαλής αγορών κεφαλαίων χρέους της JPMorgan στην Αφρική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δήλωσε: «Το ταμείο ιδρύεται για να δώσει επίσης στους επενδυτές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα την ευκαιρία να επενδύσουν σε συγκεκριμένα έργα και τομείς».

«Θα υπάρχουν διαφορετικοί τομείς που το ταμείο προσδιόρισε ως προτεραιότητες για την Ουκρανία. Αυτός ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής του κεφαλαίου». Ωστόσο, δεν αναμένεται να λάβει τις επενδύσεις μέχρι το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ