Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ -ΚΥΡΙΩΣ- ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ.
Το άρθρο του ΤΡΟΜΟΥ του νόμου 5090/2024, αυτό που παραπέμπει σε απολυταρχικά καθεστώτα και που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τροποποιήσεις στους δύο κώδικες «λύνει τα χέρια» του συγκεκριμένου καθεστώτος να στείλει στη φυλακή τους «αντιφρονούντες», είναι το άρθρο 19, το οποίο τροποποίησε το άρθρο 99 του Ποινικού Κώδικα.
Προσέξτε:
Μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ, δηλαδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, σε απλά πλημμελήματα.
Και ένα από αυτά είναι βεβαίως το «όπλο» που βρήκε το καθεστώς μετά την αποτυχία του με την τροποποίηση της 12/11/2021 του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, που όλοι πια ξέρουν ότι έγινε για εμένα.
Δεν τους «έκατσε» λοιπόν η διασπορά ψευδών ειδήσεων, βρήκαν την «έτοιμη» συκοφαντική δυσφήμηση. Για το αδίκημα αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών στην «απλή» εκδοχή της και τουλάχιστον έξι μηνών όταν το αδίκημα τελείται μέσω διαδικτύου.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, η ποινή μπορεί να φτάσει στα ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ.
Οπότε αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να προβλέψουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΙΣΗ ποινής ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ.
Προσέξτε:
-Με ποινή μέχρι ένα έτος και ταυτόχρονα αμετάκλητη καταδίκη με μία ή περισσότερες μαζί αποφάσεις σε ποινή ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, το δικαστήριο μπορεί να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής, ΑΝ βεβαίως κρίνει ότι πως η εκτέλεση της ποινής δεν είναι αναγκαία για να αποτρέψει τον κατάδικο από την τέλεση νέων αξιοποίνων πράξεων.
Δηλαδή ΚΑΙ στην ποινή μέχρι ένα έτος, το δικαστήριο μπορεί να σε οδηγήσει στον Κορυδαλλό.
-Με ποινή πάνω από δύο έτη το δικαστήριο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε οδηγεί στη φυλακή για να εκτίσεις μέρος τη ποινής, ΟΧΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ των τριάντα ημερών (και μέχρι έξι μήνες).
-Με ποινή πάνω από τρία έτη το δικαστήριο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να διατάξει την
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΙΣΗ ποινής και το ΜΟΝΟ που μπορεί να κάνει είναι να στείλει στη φυλακή τον κατάδικο ΟΧΙ κανενός βιασμού, καμίας δολοφονίας ή παιδεραστίας, αλλά μίας συκοφαντικής δυσφήμησης (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για το 1/5 της ποινής (και μέχρι τα 3/5).
Οπότε, το νου σας.
Θα γίνει ΜΑΚΕΛΕΙΟ.
Και ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ για τον Χίο.
Είναι ΚΥΡΙΩΣ για όλους εσάς…
Τέλος, επειδή πολλοί με ρωτούν, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος για το ΘΡΙΑΣΙΟ, τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα, έχω να σας πω τα εξής:
ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε ως προς την παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Το βούλευμα για το ΘΡΙΑΣΙΟ που έκρινε ΝΟΜΙΜΗ την καταγραφή από την κόρη της καρκινοπαθούς που την είχαν πετάξει στα κόβιντ, έκρινε (ΟΡΘΑ) ότι η καταγραφή αυτή ήταν νόμιμη γιατί ως αντικείμενο είχε δημοσίου συμφέροντος αντικείμενο.
Με απλά λόγια το λέω.
Από εκεί και πέρα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ άδικη πράξη η παραβίαση προσωπικών δεδομένων και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η παραβίαση ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ προσωπικών δεδομένων, όπως είναι τα δεδομένα των …καιρών, αυτά δηλαδή που έχουν ως αντικείμενο την ερωτική ζωή,
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να τιμωρείται και μάλιστα εάν η παραβίαση γίνει με σκοπό έστω και ηθικής βλάβης το αδίκημα έχει ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, και τιμωρείται με ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ και ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΩΣ 30.Ο00 €.
Το νου σας λοιπόν τι ΕΣΤΩ ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ή ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ σε φίλους, γνωστούς και τρίτους, που αφορούν σε τέτοια αντικείμενα.
Μέσα…
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ