Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “μοιράζει” χρήμα- Ο Ζελένσκι παίρνει 60 δισ.$
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “μοιράζει” χρήμα- Ο Ζελένσκι παίρνει 60 δισ.$

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν “μοιράζει” χρήμα- Ο Ζελένσκι παίρνει 60 δισ.$

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, μετά από μήνες αδιεξόδου, το κρίσιμο πακέτο βοήθειας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον στρατό του Ζελένσκι.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι μετά από μήνες αδιεξόδου ψήφισαν την βοήθεια που θα δώσει ώθηση στην Ουκρανία στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας.

Με τα 60 αυτά δισ.$ που έχει λαμβάνειν ο Ζελέσνκι, θα χρηματοδοτήσει ένα μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων κατά της Ρωσίας, αγοράζοντας όπλα αλλά και μισθοφόρους. Κανείς πάντως δεν γνωρίζει που θα πάει το σύνολο των κονδυλίων αυτών και ούτε κανείς θα ζητήσει βέβαια παρασιατικά από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Με αυτό το ποσό η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία, από τον Φεβρουάριο του 2022 ανέρχεται πλέον στα 140 δισ.$, την ώρα που η αμερικανική οικονομία  έχει χρέος 34 τρισ.$.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε για πρώτη φορά τη χρηματοδότηση τον Οκτώβριο, καθώς οι στρατιωτικές προμήθειες της Ουκρανίας άρχισαν να μειώνονται.

Τον Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση, λέγοντας ότι αν δεν γίνει «θα με αφήσει να αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ζούμε».

ARVE

Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνονται ακόμη 60 δισ.$ για το Ισραήλ και 9 δισ.$ για την Ταϊβάν.

ΔΕΙΤΕ-34.000 νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη του πολέμου.

>>Σοκάρουν τα αποτελέσματα ιαπωνικής έκθεσης: Αυξήθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά Covid