Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει το αντιβαλλιστικό ραντάρ των ΗΠΑ -Ισραήλ
Δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει το αντιβαλλιστικό ραντάρ των ΗΠΑ -Ισραήλ

Δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει το αντιβαλλιστικό ραντάρ των ΗΠΑ -Ισραήλ.

Κατόπιν της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αμφιβολίες έχουν εκφραστεί, σε δεύτερο χρόνο, για τη χρησιμότητα του υπερσύγχρονου συστήματος ραντάρ AN/TPY-2, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση και εμπλοκή για βαλλιστικούς στόχους στην απώτερη ατμόσφαιρα.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει επιβεβαιωμένα τοποθετηθεί και ενεργοποιηθεί μεταξύ άλλων και σε διαβαθμισμένη τοποθεσία η οποία εμπίπτει στο χώρο ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σε άμεση σχέση με την απειλή του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν.

Το AN/TPY-2 είναι μια αμυντική πλατφόρμα ραντάρ για την ανίχνευση, την παρακολούθηση και την εμπλοκή βαλλιστικών πυραύλων για το σύστημα αντιβαλλιστικής πυραυλικής άμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).

Το σύστημα λειτουργεί στο φάσμα X-band και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τερματική καταύγαση αντιβαλλιστικών βλημάτων THAAD ή σε λειτουργία ανίχνευσης εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Δεδομένης της εγγύτητας του συστήματος στα σύνορα του Ιράν, όπως εικάζεται, το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα λειτουργεί ανιχνευτικά, εφόσον μάλιστα δεν έχει υπάρξει ανάπτυξη συμπλεγμάτων εκτόξευσης για το πυραυλικό σύστημα THAAD στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, η λειτουργία του συστήματος κατά τη διάρκεια του ιρανικού μπαράζ εκτοξεύσεων δεν ήταν απόλυτα αναμενόμενη, καθώς παρήγαγε μειωμένα χρήσιμα αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε από τη διάτρηση της ισραηλινής αεράμυνας από αρκετά ιρανικά βαλλιστικά βλήματα.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ