Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
Εμβόλια mRNA:Τεράστια ποσά βρέθηκαν σε αξιωματούχους του CDC από φαρμακευτικές για την προώθησή τους
Εμβόλια mRNA:Τεράστια ποσά βρέθηκαν σε αξιωματούχους του CDC από φαρμακευτικές για την προώθησή τουςA

Εμβόλια mRNA:Τεράστια ποσά βρέθηκαν σε αξιωματούχους του CDC από φαρμακευτικές για την προώθησή τους.

Εννέα νέα μέλη που διορίστηκαν στην επιτροπή που συμβουλεύει το CDC σχετικά με τις συστάσεις εμβολίων έχουν πάρει τεράστιες δωροδοκίες από εταιρείες της Big Pharma όπως η Pfizer, Moderna και Merck για να προωθήσουν τα θανατηφόρα εμβόλια mRNA, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όχι πως μας κάνει έκπληξη για την ακρίβεια ήμασταν σίγουροι πως αυτό έχει συμβεί, απλά τώρα επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS). Εννέα νέα μέλη που διορίστηκαν στην επιτροπή που συμβουλεύει το CDC σχετικά με τις συστάσεις εμβολίων έχουν πάρει τεράστιες δωροδοκίες από εταιρείες της Big Pharma όπως η Pfizer, Moderna και Merck για να προωθήσουν τα θανατηφόρα εμβόλια mRNA, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Ωστόσο τα νέα μέλη στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Εμβολιασμού (ACIP), η οποία υπαγορεύει την πολιτική εμβολίων των ΗΠΑ. Φαίνεται να είναι το ίδιο αν όχι… χειρότερα διεφθαρμένοι.

Το ACIP περιγράφεται ως ένα  ανεξάρτητο,  μη ομοσπονδιακό όργανο εμπειρογνωμόνων  (ΜΚΟ) που αποτελείται από επαγγελματίες με κλινική, επιστημονική εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη στη δημόσια υγεία. Η επιτροπή αποφασίζει ποια εμβόλια πρέπει να συνιστώνται στο κοινό, ποιος πρέπει να τα λαμβάνει και πόσο συχνά — συστάσεις που το CDC ακολουθεί πάντα.

Αυτή η εξωτερική  συμβουλευτική επιτροπή  περιλαμβάνει έναν πρόεδρο, έναν εκτελεστικό γραμματέα και 15 μέλη με δικαίωμα ψήφου — 14 ειδικούς ιατρούς και ένα λαϊκό μέλος που εκπροσωπεί τους καταναλωτές.

Περιλαμβάνει επίσης ένα όργανο χωρίς δικαίωμα ψήφου που προσφέρει πληροφορίες που αποτελείται από οκτώ  αυτεπάγγελτα  μέλη από άλλα ομοσπονδιακά τμήματα υγείας και εκπροσώπους-συνδέσμους από επαγγελματικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την υγεία, όπως η Αμερικανική Ένωση Παιδιάτρων.

Υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται «αυστηρά μέτρα και αυστηρός έλεγχος» για να αποφευχθεί η ύπαρξη «πραγματικής ή εμφανούς» σύγκρουσης συμφερόντων από τα μέλη της επιτροπής.

Ωστόσο, και οι νέοι διορισμένοι εκτός από το δημόσιο μέλος, έχουν λάβει επιχορηγήσεις ή αμοιβές παροχής συμβουλών από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών εμβολίων όπως η Pfizer και η Moderna, ή έχουν εργαστεί για το HHS ή σε πρόσφατες επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη ή τη δοκιμή εμβολίων και τη διερεύνηση τους.

Μηδενός εξαιρουμένου, υπήρξαν όλοι βασικοί δημόσιοι υποστηρικτές των εμβολίων του COVID-19, του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) και του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων  (HPV) , δημιουργώντας και προωθώντας το μήνυμα του CDC στα μέσα ενημέρωσης.

Αρκετοί έχουν συμμετάσχει, πολλές φορές μαζί, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές εμβολίων για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), την πολιτεία της Καλιφόρνια και το The Lancet, μεταξύ άλλων.

Τα νέα μέλη δεν διαφέρουν απο τα παλιότερα διεφθαρμένα μέλη, καθώς έχουν ίδιο ή και χειρότερο ιστορικό…

Παρακάτω είναι οι νέοι διορισμένοι, με μια σύνοψη της έρευνάς απο τον ιστότοπο Defender που δείχνει τους δεσμούς τους με Φαρμακευτικά ιδρύματα ή οργανισμούς δημόσιας υγείας, η έρευνα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αμεροληψία τους…

Διαβάστε:Το πόρισμα της Hellenic Train για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

Η Δρ Ντενίζ Τζέιμισον  πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της δουλεύοντας για το CDC προτού γίνει μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Έμορι και στη συνέχεια κοσμήτορας στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Η Jamieson είναι εκπρόσωπος του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια και την εγκυμοσύνη κατά του COVID-19.

Προώθησε δημόσια το εμβόλιο COVID-19 ως  «ασφαλές και αποτελεσματικό» για εγκύους  ήδη από την άνοιξη του 2021 — παρόλο που τον  Ιανουάριο του 2021, οι ρυθμιστικές υπηρεσίες γνώριζαν από  τα δεδομένα της Pfizer  ότι τα εμβόλια ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τις έγκυες γυναίκες.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνέστησε στις έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν παρά την έλλειψη κλινικών δοκιμών που να δείχνουν ασφάλεια και ακόμη και πριν το  CDC αρχίσει να συμβουλεύει  τις έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο.

Η ένωση ήταν μεταξύ των πολλών οργανώσεων υγείας των γυναικών που είχαν προτρέψει την Pfizer και τη Moderna να επιταχύνουν τις δοκιμές εμβολίων σε έγκυες γυναίκες,  ανέφεραν οι New York Times.

Πέρυσι, τα αιτήματα του Νόμου για την Ελευθερία της Πληροφορίας αποκάλυψαν ότι το  CDC χρηματοδότησε την ένωση  με ποσό 11 εκατομμυρίων δολαρίων για να προωθήσει τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 ως «ασφαλή και αποτελεσματικό» για τις έγκυες γυναίκες.

Ως μέρος της δημόσιας προβολής της για την προώθηση των εμβολίων κατά του COVID-19, η  Jamieson είπε σε δημόσιες συνεντεύξεις  ότι οι ανησυχίες για τη γονιμότητα σχετικά με τα εμβόλια ήταν «μύθοι» χωρίς «καμία βιολογική αληθοφάνεια.

Η Jamieson είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια προκάλεσαν  διαταραχές της εμμήνου ρύσεως , παρά  τις πρώτες αναφορές  ότι τα εμβόλια προκαλούσαν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως. Άρχισε επίσης να υποστηρίζει τον εμβολιασμό για τα έφηβα κορίτσια ακόμη και πριν εγκριθούν τα εμβόλια για εφήβους.

Ο Maldonado μελέτησε τα εμβόλια COVID σε παιδιά για την Pfizer

Η Δρ. Yvonne Maldonado του Stanford πήρε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε αμοιβές συμβούλων και σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση έρευνας από την Pfizer από το 2016, σύμφωνα με το  OpenPaymentsData.CMS.gov , τον κυβερνητικό ιστότοπο που παρακολουθεί τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής βιομηχανίας σε επαγγελματίες υγείας.

Έλαβε επίσης  αμοιβές συμβούλων  για  το Trumenba , ένα εμβόλιο μηνιγγιτιδόκοκκου για τη μηνιγγίτιδα Β.

Μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει είναι μελέτες τεχνικών ρινικού επιχρίσματος που οδήγησαν σε οικιακές δοκιμές και στην  ανάπτυξη ενός τεστ αντισωμάτων  για την ανίχνευση του ιού, το οποίο έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Maldonado προώθησε τη δοκιμή των εμβολίων σε παιδιά σε άρθρα όπως το  NBC News  ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι τα παιδιά διέτρεχαν πολύ χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Διηύθυνε κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για τον COVID-19 σε παιδιά στο Στάνφορντ, τα προώθησε ως 90% αποτελεσματικά για τα παιδιά και ήταν υποστηρικτής για τη συμπερίληψη των εμβολίων στο  πρόγραμμα παιδικής ανοσοποίησης .

Ο Maldonado υποστήριξε επίσης την επέκταση της χρήσης του  Paxlovid για παιδιά .

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates χρηματοδότησε πρόσφατα τον όμιλο Maldonado για να κάνει μια μελέτη διάρκειας 2,5 ετών σχετικά με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας από το στόμα στη Βερακρούζ του Μεξικού.

Οι ειδικοί έχουν επικρίνει ευρέως το  Ίδρυμα Gates  για πάνω από μια δεκαετία για την ιδιοτελή εργασία του που προωθεί  τα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας στον αναπτυσσόμενο κόσμο εις βάρος άλλων, πιο σημαντικών μέτρων για τη δημόσια υγεία.

Ο Albert Shaw, MD, Ph.D. ένα ακόμα νέο μέλος της επιτροπής μελετά την ανοσολογία της γήρανσης στο Yale School of Medicine. Πρόσφατα ήταν ο κύριος ερευνητής σε μια σημαντική μελέτη παρατήρησης ενηλίκων που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, που χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Ο Shaw υποστήριξε επίσης δημόσια  τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και για τις εγκύους μητέρες. Εμφανίζεται συχνά στις  τοπικές ειδήσεις  κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον COVID-19, ακόμη και για στελέχη όπως το XBB 1.5, προωθώντας τα εμβόλια ως «ασφαλή και αποτελεσματικά» και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να λάβουν και booster.

Το OpenPaymentsData αναφέρει ότι  ο Shaw πληρώθηκε 2.590,00 $  σε αμοιβές συμβούλων από την Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals Inc. το 2022 και  1.425,71 $ από την GSK  (πρώην GlaxoSmithKline) το 2019.

Ένα άλλο νέο μέλος της επιτροπής, θα είναι ο Δρ. Robert Schechter που φαίνεται να κατέχει τη θέση του δημόσιου μέλους, που προορίζεται να εκπροσωπεί τους καταναλωτές στην επιτροπή. Ο Schechter χρησιμεύει επίσης ως  δημόσιο μέλος  της  Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων , μιας άλλης συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων HHS.

Ωστόσο, ήταν ιατρός στο Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια για δεκαετίες και εργαζόταν κυρίως στο Πρόγραμμα Εμβόλια στην Καλιφόρνια για παιδιά.

Έχει λειτουργήσει ως εκπρόσωπος, ενημερώνοντας το κοινό για  τα εμβόλια στην Καλιφόρνια , τα οποία αναφέρονται συχνά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Παιδιατρικής.

Ο Schechter υπηρέτησε επίσης στην  Ομάδα Εργασίας Επιστημονικής Ανασκόπησης Ασφάλειας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Δυτικών Πολιτειών της Καλιφόρνια , μαζί με άλλα υπάρχοντα και μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του CDC του Maldonado και την πρώην πρόεδρο Dr. Grace Lee. Αυτή η ομάδα έκανε συστάσεις για εμβόλια και αναμνηστικά για τον COVID-19.

Asturias, παγκόσμιος ερευνητής εμβολίων με αμοιβές συμβούλων από 5 φαρμακευτικές εταιρείες

Ο Δρ Edwin Asturias  είναι καθηγητής παιδιατρικής με επίκεντρο τη Λατινική Αμερική. Έχει υπηρετήσει σε πολλά διαφορετικά συμβούλια εμβολίων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Γουατεμάλας και του ΠΟΥ.

Ο Asturias είναι μέλος της  παγκόσμιας κοινοπραξίας για το Strep A Vaccine  του οποίου η αποστολή είναι να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια Strep A είναι διαθέσιμα και χορηγούνται. Λαμβάνει επίσης χρηματοδότηση από την Pfizer και είναι  αμειβόμενος σύμβουλος  για τις Curevac, Inovio και Moderna.

Μεγάλο μέρος της έρευνάς του επικεντρώνεται στην επιδημιολογία των ασθενειών, κυρίως στην αγροτική Γουατεμάλα. Ωστόσο, τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Asturias έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με τον « διστακτικό εμβολιασμό » μεταξύ των αγροτικών πληθυσμών της Λατινικής Αμερικής και πώς να τον ξεπεράσει.

Έχει εργαστεί σε αρκετές μελέτες σχετικά με την προώθηση των εμβολίων στη γενέτειρά του Γουατεμάλα, συμπεριλαμβανομένων γονέων που είναι το κλειδί για την οικοδόμηση  της εμπιστοσύνης στα εμβόλια .

Σύμφωνα με το OpenPaymentsData,  η Asturias έλαβε  περίπου 4.000 δολάρια σε αμοιβές συμβούλων και πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση έρευνας από τη Merck το 2022.

Από το 2016, η Asturias έχει λάβει πάνω από 60.000 δολάρια σε αμοιβές συμβούλων και έξοδα ταξιδιού από τη Merck, την Pfizer, την GSK, τη Sanofi Pasteur και την Astellas Pharma και σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητική χρηματοδότηση από την Pfizer, πάνω από 750.000 δολάρια σε χρηματοδότηση έρευνας από την GSK και ένα μικρό ποσό χρηματοδότησης από την Takeda Vaccines.

Ο Asturias θα συμμετάσχει στην επιτροπή με έναν άλλο σύμβουλο της Merck και εμπειρογνώμονα στον τομέα των εμβολίων, τον Noel Brewer, Ph.D.

Ο Brewer είναι ψυχολόγος συμπεριφοράς στο Gillings School of Public Health του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας,  αμειβόμενος σύμβουλος για τη Merck  και αποδέκτης υποτροφιών για εμπορική έρευνα από τη Merck, την Pfizer και την GSK.

Τα τελευταία χρόνια,  ο Brewer έλαβε εκατομμύρια δολάρια  σε χρηματοδότηση από το HHS για έρευνα σχετικά με τον τρόπο αύξησης της απορρόφησης του εμβολίου HPV από τους εφήβους, αποκάλυψαν έγγραφα που έλαβε η CHD μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act.

Η Merck, για την οποία συμβουλεύεται η Brewer, κατασκευάζει το Gardasil, το μόνο εμβόλιο HPV που διατίθεται στο εμπόριο στις Η.Π.Α.

Ο Brewer είναι περισσότερο γνωστός για την ανάπτυξη και τη δοκιμή για όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Η προσέγγιση περιλαμβάνει τους παρόχους να παρακάμπτουν το βήμα της συζήτησης με τις οικογένειες σε «ανοιχτή συνομιλία» εάν θέλουν ή όχι να εμβολιαστεί το παιδί τους για τον HPV και αντ ‘αυτού να καταφέρουν να πείσουν την οικογένεια να θέλει το εμβόλιο.

Το HHS έχει επίσης αφιερώσει εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σε άλλους ερευνητές για να δοκιμάσει τρόπους επέκτασης της προσέγγισης της Brewer.

Η Δρ Helen Chu θα είναι ακόμα ένα μέλος της νέα επιτροπής. Είναι ειδική στις λοιμώξεις και συν-συγγραφέας της  μελέτης JAMA, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δισθενείς ενισχυτές COVID-19 ήταν αποτελεσματικοί σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-17 ετών.

Ο Chu ήταν σύμβουλος στις εταιρίες AbbVie, Vindico, Ellume, Medscape, Merck, Clinical Care Options, Catalyst Medical Education, Vir, Pfizer, Prime Education και το Gates Foundation.

Υπηρέτησε επίσης σε  συμβουλευτικά συμβούλια  για τις Vir, Merck και AbbVie και διεξήγαγε διδασκαλία συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης με τους Medscape, Vindico, Catalyst CME και Clinical Care Options.

Η εταιρία Gates Ventures δημοσίευσε την έρευνά της και έλαβε επίσης χρηματοδότηση από  την Cepheid , μια εταιρεία δοκιμών PCR.

Ως ερευνητής του RSV, η Chu από νωρίς, στο X (πρώην Twitter), σήμανε τον κώδωνα κινδύνου του Covid19 για παιδιά και ηλικιωμένους.

Αργότερα, προώθησε το εμβόλιο RSV, ιδιαίτερα για εγκύους. Είναι συν-συγγραφέας μιας  συστηματικής ανασκόπησης στο The Lancet , που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, διαπιστώνοντας ότι τα βρέφη, ιδιαίτερα τα πρόωρα μωρά, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή οξεία λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού που σχετίζεται με τον RSV.

Η GSK διέκοψε την κλινική δοκιμή Φάσης 3 του RSV σε έγκυες γυναίκες το 2022, αφού η εταιρεία εντόπισε ένα σήμα ασφαλείας για πρόωρο τοκετό. Η Pfizer επικρίθηκε επειδή δεν ενημέρωσε τις γυναίκες για τον κίνδυνο,  ανέφερε η BMJ . Η έκδοση του εμβολίου RSV της Pfizer έλαβε  έγκριση από τον FDA  αφού  η Τσου παρουσίασε την έρευνά της στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του FDA τον Μάιο.

Αφού το ενέκρινε ο FDA,  το συνέστησε η συμβουλευτική επιτροπή του CDC στην οποία θα συνεδριάσει ο Chu .

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έγκρισή του, τα δεδομένα του CDC και το  Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου  ( VAERS ) δείχνουν ήδη  αναφορές 34 θανάτων ,  302 σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Ως παράδειγμα της εκπαιδευτικής της εργασίας που χρηματοδοτείται από τh Pharma, τον Μάρτιο, η Chu παρουσίασε ένα  διαδικτυακό σεμινάριο χρηματοδοτούμενο από την Pfizer  για να εκπαιδεύσει τους παρόχους σχετικά με τη «σημασία της ευαισθητοποίησης με το RSV».

O Kuchel υποστηρίζει σθεναρά το εμβόλιο RSV για έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους

Ο Δρ George Kuchel, καθηγητής γηριατρικής ιατρικής είναι ένας ισχυρός  υποστηρικτής του εμβολίου RSV  σε έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους. Προώθησε το εμβόλιο ως δυνητικά «μεταμορφωτικό» για τους ηλικιωμένους – όπως ακριβώς τα εμβόλια για τον COVID-19 και τη γρίπη.

Το 2023, ο Kuchel είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ότι το εμβόλιο ενέχει κίνδυνο για τις έγκυες γυναίκες, παρά τα σήματα ασφαλείας στις δοκιμές της GSK.

Ο Kuchel εργάζεται επί του παρόντος για μια πενταετή επιχορήγηση 9 εκατομμυρίων δολαρίων από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων για τη μελέτη των εμβολίων κατά της γρίπης σε ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με το OpenPaymentsData, έχει λάβει αμοιβές — περίπου 13.000 $ από την Janssen Global Service το 2019 και περίπου 1.300 $ από τη Novo Nordisk  το 2020.

Ο τελευταίος νέος διορισμένος, πρώην μέλος της επιτροπής η Δρ. Helen Keipp Talbot, θα επανέλθει στην επιτροπή ως πρόεδρος. Η έρευνά της επικεντρώνεται στον  εμβολιασμό ενηλίκων ,  στον εμβολιασμό κατά της γρίπης ,  στους ανθρώπινους κοροναϊούς  και σε δοκιμές εμβολίων για αναπνευστικές ασθένειες όπως  ο RSV .

Σύμφωνα με  το βιογραφικό της Talbot  – που ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2018 πριν γίνει μέλος της επιτροπής – η πιο πρόσφατη ερευνητική της χρηματοδότηση προέρχεται τόσο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (CDC, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) όσο και από τη Sanofi Pasteur, κυρίως για τη μελέτη της ετοιμότητας για πανδημίες το 2015 και της γρίπης εμβολιασμός.

Η Sanofi και η MedImmune είναι επαναλαμβανόμενοι χρηματοδότες από το 2009, μαζί με τις AstraZeneca, Gilead, Protein Sciences, VaxInnate και  Wyeth  (από τότε που  αποκτήθηκαν από την Pfizer ).

Σύμφωνα με το OpenPaymentsData,  η Talbot έλαβε  περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για έρευνα και σχετική χρηματοδότηση έρευνας από το 2014 (417 συνολικές πληρωμές) από αυτές τις εταιρείες, μαζί με 29 γενικές πληρωμές συνολικού ύψους 17.000 $,  ανέφερε το The Defender .

Η Τάλμποτ συμμετείχε στην επιτροπή κατά τη διάρκεια της πανδημίας που πρότεινε τα εμβόλια και τα ενισχυτικά για τον COVID-19 για ενήλικες και παιδιά.

Θα αντικαταστήσει την πρώην πρόεδρο,  Δρ. Γκρέις Λι , η οποία ήταν  αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός για την καινοτομία πρακτικής  στο Stanford Medicine Children’s Health και καθηγητής παιδιατρικής στο Stanford School of Medicine από το 2017.

Δείτε ακόμη:Πότε το παιδί είναι τεκμήριο και αυξάνει τον φόρο

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ