Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Έρευνα: Γιατί τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο ρυπογόνα από τα συμβατικά...
Έρευνα: Γιατί τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο ρυπογόνα από τα συμβατικά…

Έρευνα: Γιατί τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο ρυπογόνα από τα συμβατικά…

Τα ηλεκτρικά οχήματα απελευθερώνουν περισσότερες τοξικά αέρια κι είναι χειρότερα για το περιβάλλον από τα αυτοκίνητα που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης:

«Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία δεδομένων εκπομπών Emission Analytics… διαπίστωσε ότι τα φρένα και τα ελαστικά των EV απελευθερώνουν 1.850 φορές περισσότερη σωματιδιακή ρύπανση σε σύγκριση με τις σύγχρονες απολήξεις της εξάτμισης, οι οποίες διαθέτουν «αποδοτικά» φίλτρα εξάτμισης, φέρνοντας τις εκπομπές των οχημάτων με αέριο σε νέα χαμηλά επίπεδα.
Καθώς τα βαριά αυτοκίνητα κινούνται με ελαστικά ελαφρού τύπου —που συνήθως κατασκευάζονται με συνθετικό καουτσούκ από αργό πετρέλαιο και άλλα πληρωτικά και πρόσθετα— αλλοιώνονται και απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στον αέρα, σύμφωνα με την Emission Analytics.
Επειδή τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά μέσο όρο 30% βαρύτερα, τα φρένα και τα ελαστικά στα αυτοκίνητα με μπαταρίες φθείρονται πιο γρήγορα από ό,τι στα τυπικά αυτοκίνητα.
Η Emission Analytics διαπίστωσε ότι οι εκπομπές φθοράς των ελαστικών σε μισό μετρικό τόνο βάρους μπαταρίας σε ένα EV είναι περισσότερες από 400 φορές μεγαλύτερες από τις άμεσες εκπομπές σωματιδίων καυσαερίων».
Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ