Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Συνταγματολόγος:Ο Αρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να αξιολογήσει την απόφαση – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου
Συνταγματολόγος:Ο Αρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να αξιολογήσει την απόφαση – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου

Συνταγματολόγος:Ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να αξιολογήσει την απόφαση – κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου

Όπως είπε η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένεια Καμτσίδου στο Kontra News 21:30 με τον Πάνο Χαρίτο, ο Αρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να αξιολογήσει απόφαση – κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, προχώρησε σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία, καθώς συγκαλεί την Ολομέλεια προκειμένου να «αξιολογήσει» το ψήφισμα και το περιεχόμενό του.

Η είδηση αυτή προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, ούτε έχει πράξει στο παρελθόν κάτι ανάλογο για ψηφίσματα του Ευρωκοινοβουλίου όπως λέει η καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Ιφιγένεια Καμτσίδου.

«Αν συγκαλεί (σ.σ.η Πρόεδρος Ιωάννα Κλάπα) την Διοικητική Ολομέλεια, σίγουρα μπορεί να απασχοληθεί με τα ελλείμματα που εμφανίζονται στην απονομή της δικαιοσύνης και να τα βελτιώσει. Το ανώτατο δικαστήριο της δικαιοδοσίας αυτής, είναι το να διατυπώσει κάποιες προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας των δικαστηρίων, ή να επωφεληθεί από καλές πρακτικές που ισχύουν σε άλλες χώρες της ένωσης, ή του συμβουλίου της Ευρώπης, θα έβλεπα σε μια θετική κατεύθυνση. Αλλά να αξιολογεί στο σύνολό του το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το βρίσκω να ξεφεύγει αρκετά από τις αρμοδιότητες έστω και της διοικητικής ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού»

ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ