Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Η πραγματική έννοια της ψήφου

Του Κυριακέλη Γεώργιου

Κάθε τετραετία ζούμε τον ίδιο προβληματισμό και πλανάται στον νου μας ένα μεγάλο ερώτημα: Τι θα ψηφίσω;

Δικαίως οι περισσότεροι πολίτες της χώρας, αν όχι όλοι, βρίσκονται σε αυτή την θέση γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχει γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας κομματικός μηχανισμός δεν εκπροσωπεί το δίκαιο για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Με τόσο ψεύδος, απάτες, σκάνδαλα, προδοσίες και απραξία που διέπει την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν ξέρει τι να ψηφίσει, ψηφίζει με γνώμονα να φύγει το κόμμα που βρίσκεται τώρα στην διακυβέρνηση μήπως και κάτι αλλάξει, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απέχει εντελώς από την διαδικασία που σημαίνει ότι κανένας κομματικός μηχανισμός δεν εκφράζει τα θέλω και τις ανάγκες αυτού του ποσοστού και αυτό καταδεικνύει μία βαθιά σήψη στα θεμέλια της δημοκρατίας, τουλάχιστον αυτής που ισχυρίζονται διάφοροι στο χώρο της παρούσας πολιτικής σκηνής, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει καμία δημοκρατία και μάλιστα η έννοια της καταστρατηγείται ολοκληρωτικά και στη συνέχεια του άρθρου θα ορίσουμε τις βάσεις και τις έννοιες στην ορθή τους θέση.

Τι είναι όμως η ψήφος;

Ουσιαστικά η ψήφος είναι η μεταβιβαζόμενη δύναμη του συνόλου των πολιτών που είναι η ουσία, σε ένα τμήμα του συνόλου που ζητάει να μπει στην εξουσία, δηλαδή να διοικήσει την ουσία, που είναι όλοι οι πολίτες. Επομένως η ψήφος του συνόλου δίνει εξουσιοδότηση σε ένα τμήμα του συνόλου, να διαχειριστεί τα πάντα, να νομοθετήσει και να δομήσει τα κατάλληλα πλαίσια που έχει ανάγκη το σύνολο ώστε να λειτουργήσει. Σήμερα αλλά και κάθε τετραετία όλοι οι πολίτες καλούμαστε να μεταβιβάσουμε την δύναμή μας, να εξουσιοδοτήσουμε ανθρώπους να λειτουργήσουν σε πλαίσια καθόλου δημοκρατικά, διότι πρώτα από όλα δεν υπηρετούν την βούληση των πολιτών αλλά ενεργούν σύμφωνα με την δική τους θέληση, για αυτό και οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι και όχι εκπρόσωποι του έθνους και της εθνικής βούλησης και δεύτερον δεν διώκονται ούτε φέρουν ευθύνες για οτιδήποτε  διότι έχουν ασυλία!(βλέπε Σύνταγμα άρθρο 61 https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-63/ και 62 https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-64/ )

 Σε αυτό το σημείο λοιπόν θέτω το εξής ερώτημα: Ποιου ήταν η θέληση να μπούμε στα μνημόνια και να παραδώσουμε εθνική κυριαρχία (δηλαδή τα πάντα) αμετάκλητα και άνευ όρων για 99 χρόνια; Ποιου ήταν η βούληση να παραδοθεί το όνομα Μακεδονία με ότι αυτό συνεπάγεται; Ποιου βούληση ήταν να πλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία; Υπάρχει κάτι που να νομοθέτησαν όλα τα κόμματα και όλες οι κυβερνήσεις που να συμφωνούσε με τα θέλω του συνόλου των Ελλήνων;  Άρα βλέπουμε ότι η δημοκρατία που ζούμε τα τελευταία χρόνια, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων λυμαίνονται την εμπιστοσύνη μας αφήνοντας ατιμώρητα πολλά εγκλήματα κατά του Έθνους μας. Ουσιαστικά όταν ζητάνε την ψήφο μας, ζητάνε να τους εμπιστευθούμε, ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης και εδώ θέλω να σταθούμε για να μας αποδειχθεί η αλήθεια.

Η ψήφος είναι η μεταβιβαζόμενη δύναμη του πολίτη, αλλά και μία εντολή η οποία δίδεται ( η τουλάχιστον έτσι πρέπει) με απόλυτη ορθή κρίση και επίγνωση του τι ψηφίζει, είναι επιλογή, δηλαδή προϊόν ελεύθερης βούλησης, που σημαίνει ότι είναι αναφαίρετο δίκαιο όλων να επιλέξουμε το πώς θέλουμε να ζούμε. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και ούτε πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, πρέπει η ψήφος να βασίζεται στην απόλυτη ορθή γνώση αυτού που πρέπει να γίνει για το σύνολο και αν αυτός που θα ψηφίσουμε έχει την θέληση και τα εχέγγυα να το πράξει. Άρα κάθε Πολίτης καλείται να γνωρίζει στην απόλυτη ακρίβεια, ποιον θα στείλει να εκτελέσει την εντολή του, ποιο είναι το σχέδιο του, αν αυτό υφίσταται αλλά και τι διασφάλιση έχει ο πολίτης σε περίπτωση που κάτι δεν εκτελεστεί. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα διότι επιλέγουμε όλοι στα τυφλά χωρίς να έχουμε γνώση τι πραγματικά συμβαίνει και βιώνουμε όλοι μαζί την κατάπτωση του ψεύδους και της δολιότητας των κομμάτων που κρύβονται πίσω από ασυλίες. Όταν λοιπόν σου ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης είναι σαν να σου δίνουν ένα όπλο να σου λένε να σημαδέψεις με κλειστά μάτια και να πυροδοτήσει το όπλο με κλειστά μάτια!!! Τόσο επικίνδυνο είναι να εμπιστεύεσαι την ψήφο σου και να μην γνωρίζεις στην πραγματικότητα τι εξυπηρετεί και τι εκπροσωπεί το κόμμα που θα ψηφίσεις, τι σχέδιο έχει, αν υπάρχουν τα εχέγγυα για την υλοποίησή του σχεδίου του, διότι τόσα χρόνια όλα τα κόμματα απλά υπόσχονται και κάνουν ότι θέλουν μη δίνοντας λογαριασμό σε κανέναν και γίνεται ο πολίτης ξανά «το κορόιδο» που θα περιμένει την επόμενη τετραετία για να ζήσει ξανά το ίδιο.

Για να δώσω ένα απτό δείγμα, θα πω ότι η ψήφος και το χρήμα έχουν ένα κοινό, πρέπει να δίνονται χέρι με χέρι, πρέπει να κατευθύνονται αμέσως στο πρόσωπο στο οποίο προορίζονται, για αυτό λοιπόν αν αφήσεις 50 ευρώ σε ένα παγκάκι και φύγεις το πιο πιθανό είναι να μη φτάσει ποτέ στα χέρια αυτού που προοριζόταν διότι θα το πάρει κάποιος άλλος πιο μπροστά, επειδή έμεινε εκτεθειμένο και χωρίς φύλαξη. Έτσι και η ψήφος όταν τη ρίχνεις στην κάλπη την έχασες, γιατί δεν ελέγχεις το αποτέλεσμα δεν ελέγχεις τη διαδικασία και δεν είσαι σίγουρος εάν πήγε εκεί που εσύ επέλεξες και αυτό είναι ένας μεγάλος κίνδυνος αλλά και μία δόλια διαδικασία που σου δίνει την εντύπωση ότι ζεις δημοκρατικά και αποφασίζεις ελεύθερα, ενώ στην πραγματικότητα σε θέτει εκτός της πραγματικής άσκησης της δημοκρατίας. Άρα αγαπητέ συνέλληνα όταν σε καλούν να τους δώσεις την ψήφο σου και την εμπιστοσύνη σου σε μία διαδικασία κάλπικη και μυστική, όπου δεν υπάρχει καμία διασφάλιση και διαφάνεια στη διαδικασία, αλλά ακόμη και να μην συμμετέχεις, μπορούν να κλέψουν με δολιότητα, να αλλοιώσουν τα δεδομένα και αυτό το αποδείξαμε στις εκλογές του 2019 και υπάρχει σχετικό άρθρο με όλα τα στοιχεία όπου τα αποτελέσματα ήταν αλλοιωμένα. Αυτό που συμβαίνει πραγματικά καταπατά  ότι πιο ιερό γέννησε η δημοκρατία που είναι η διαδικασία της ψηφοφορίας και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει, αλλά συμβαίνει και καθορίζει την πορεία όλων μας. Δες σχετικό άρθρο εδώ (https://alexandrosmakedon13.blogspot.com/2020/07/blog-post_13.html )

Η αρχή της ασφάλειας είναι ο έλεγχος, το μέσον για να εφαρμοστεί η ασφάλεια είναι η διαφάνεια, απεναντίας οτιδήποτε γίνεται στα κρυφά και μυστικά που αφορά το σύνολο της πολιτείας μπορεί να αλλοιωθεί, αλλοιώνοντας έτσι την κατεύθυνση που συνειδητά επέλεξαν όλοι οι πολίτες για το σύνολό τους, για αυτό ακριβώς ξανά σε αυτές τις εκλογές η Ελλήνων Συνέλευσις καλεί και προσκαλεί κάθε πολίτη, ανεξαιρέτως τι ψηφίζει, να συμμετέχει στον έλεγχο της διαδικασίας των εκλογών του 2023 και έτσι να διασφαλίσουμε ότι τα πραγματικά δεδομένα δεν θα αλλοιωθούν, ή τουλάχιστον ότι εμείς αποδεδειγμένα θα γνωρίζουμε που και πόσο μας έκλεψαν με όλα τα στοιχεία να εμφανιστούν δημόσια ώστε όλοι να δουν την αλήθεια.

Σε μία πραγματική Δημοκρατική Πολιτεία οι πολίτες δεν ψηφίζουν κόμματα γιατί η πραγματική δημοκρατία δεν χρειάζεται κόμματα, αλλά ψηφίζουν το σχέδιο που θα εκτελεστεί από τους πιο άξιους να διοικήσουν, με την ταυτότητα τους και το ονοματεπώνυμό τους οι πολίτες επιλέγουν δημόσια, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, ελέγχοντας ταυτόχρονα όλα και τα πάντα, μετρώντας φανερά και τηρώντας κάθε καταστατική διαδικασία που προβλέπεται για την διασφάλιση της Δημοκρατίας. Αν και εφόσον κάποιος εκλεγμένος είτε βουλευτής είτε Δήμαρχος η οποιοσδήποτε κατέχει θεσμική θέση επιλέξει να ατιμάσει την επιλογή του συνόλου των πολιτών, για προσωπικό δικό του όφελος, είτε κλέψει, είτε προσπαθήσει να προσβάλλει μέρος η το σύνολο της Πολιτείας αυτομάτως η εκλογή του ανακαλείται  και διώκεται ποινικά σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους που θα διασφαλίσουν την άμεση απόδοση του δικαίου, διότι η εντολή του πολίτη θα είναι απαράβατος νόμος της πολιτείας και ο νόμος της πολιτείας για τους πολίτες είναι ιερός σταθερός απόλυτα αναγκαίος και είναι ίσος προς όλους. Επομένως ψηφίζω σημαίνει ότι επιλέγω συνειδητά και με ελεύθερη βούληση, έχοντας πλήρη επίγνωση του ορθού του υπαρκτού και του αναγκαίου αυτόν που θα εκτελέσει το πρέπον για όλους.

Αυτή η τεράστια διαδικασία της αναγνώρισης και ανάδειξης των αξιότερων όπως και της επίγνωσης του αναγκαίου για το σύνολο απαιτεί μια παιδεία που σήμερα δεν παρέχεται ούτε διδάσκεται πουθενά αλλά ούτε και οι ευκαιρίες δίδονται σε αυτό το σαθρό πολιτικό περιβάλλον της διαπλοκής που κατασκεύασαν όλα τα κόμματα με αποτέλεσμα οι άξιοι να απέχουν από την εξουσία και να συμμετέχουν οι διαπλεκόμενοι. Αυτό καλούμαστε να το αντιστρέψουμε και είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτή η γελοιότητα που ζούμε έως σήμερα, ήρθε η ώρα της δίκαιης αλλαγής που θα επέλθει από τους ανθρώπους για τους ανθρώπους.

Επομένως η ψήφος δεν είναι θέμα κομματικό, ποιο θα διοικήσει, ποιο κόμμα πρέπει να αναλάβει την εξουσία μήπως και κάτι αλλάξει, είναι θέμα δομής και λειτουργίας του Κράτους, είναι θέμα ολοκληρωμένου σχεδίου και έργου, είναι θέμα εκπροσώπησης του ίδιου του Έθνους από τους Έλληνες πολίτες, γιατί η πραγματική Δημοκρατία έχει δημόσια διοίκηση και εφαρμόζεται μόνο όταν όλοι οι πολίτες μετέχουν στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Η Ελλήνων Συνέλευσις από την αρχή έχει κλειδώσει το σχέδιο για την δημιουργία της Ελλήνων Πολιτείας, θέτοντας ως ιερές βάσεις αλλά και ως θεμέλια της Δημοκρατίας 33 πρωτόκολλα, 12 αξίες, 18 αρχές και 3 πολιτειακούς νόμους όπου ασφαλίζει κάθε διαδικασία, κάθε νόμο, κάθε γεγονός και φυσικά τον βίο όλων των Ελλήνων όπως και κάθε ανθρώπου που ζει στην χώρα μας. Αρκεί μόνο να το μελετήσεις και να έρθεις άμεσα ώστε να συμμετέχεις και εσύ ως πολίτης στην δόμηση και διοίκηση της πολιτείας.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ