Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ

ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΘΛΙΨΗΣ



ARVE

Ημέρα θλίψης, αλλά προπάντων οργής, η πρώτη Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Δεκάδες νεκροί, και ακόμα περισσότεροι τραυματίες, εξαιτίας σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης δύο τρένων που εκινούντο στα τυφλά, όπως αποδεικνύεται εκ του τραγικού αποτελέσματος. Στην Ελλάδα, για την οποία επαίρονται οι κυβερνώντες, στην χώρα που υποτίθεται πως παραδίδει μαθήματα ψηφιοποίησης στην Ιαπωνία, ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη λειτουργεί χειροκίνητα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστα Γενηδούνια.

Ωστόσο, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, οι μονίμως ανεύθυνοι υπεύθυνοι του κρατικού μηχανισμού αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, προκειμένου να ξεφορτωθούν και να ξεπλύνουν τις δικές τους αδιαμφισβήτητες ευθύνες γι’ αυτό το απεχθές έγκλημα, και όχι δυστύχημα ή ατύχημα. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, δεν βαρύνουν μόνον την παρούσα κυβέρνηση. Η πρόταξη του ατομικού και κομματικού συμφέροντος έναντι του εθνικού, η πειθήνια και με κάθε κόστος εκτέλεση των εντολών που δίνουν τα εξωχώρια κέντρα εξουσίας, καθώς και η εξοργιστική αναλγησία για τα δεινά του λαού που σωρεύονται ασταμάτητα, είναι εγγενή χαρακτηριστικά της κομματοκρατίας.

Ο πολιτικός φορέας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ καταγγέλλει τόσο την ιταλική ιδιωτική εταιρεία, που επιδοτείται αδρά από τα ταμεία του ελληνικού λαού για να εκτελεί με ασφάλεια τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, όσο και τον ακόμα κρατικό ΟΣΕ, ως συνυπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας. Αλλά, προπάντων, καταγγέλλει τα κόμματα της Βουλής, που θυσιάζουν ασύστολα και ατιμώρητα ανθρώπινες ζωές στον βωμό της δήθεν εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Δημόσιες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, θεσμοθετημένες και προστατευόμενες ακόμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδίδονται έναντι πινακίου φακής, αλλά και μίζας, σε ιδιώτες ή ξένους φορείς που ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα κέρδη των μετόχων. Επιπρόσθετα, η αιματοβαμμένη αυτή κερδοφορία προωθείται και προστατεύεται από πολιτικούς, που υποτίθεται πως εκλέγονται για να διασφαλίσουν την ευημερία του λαού τον οποίον αντιπροσωπεύουν. Είναι ώρα ανάληψης ευθυνών. Από την κυβέρνηση, τα κόμματα, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αλλά και από τους πολίτες, που οφείλουν να αποδεχθούν τις δικές τους ευθύνες και να δώσουν οριστικό και αμετάκλητο τέλος στο διαρκές και πολύμορφο αιματοκύλισμα του έθνους, παίρνοντας στα χέρια τους την Διοίκηση της χώρας και απονέμοντας δικαιοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για περαιτέρω περίοδο χάριτος σε ανθέλληνες και απάνθρωπους δήθεν πολιτικούς.

Γραφείο Τύπου Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τηλ: +30 2310-443883, email: esykm.pr@gmail.com

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ