Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Άννα Μισέλ:«Νομίμως»πήρα τη λίστα από το υπ. Εσωτερικών.
Άννα Μισέλ:«Νομίμως»πήρα τη λίστα από το υπ. Εσωτερικών.

Ατόπημα της Άννα Μισέλ:«Νομίμως»πήρα τη λίστα από το υπ. Εσωτερικών

Υπάρχει ρητή απαγόρευση στο νόμο για τη διάθεση των προσωπικών στοιχείων.

Παραδέχτηκε επίσης ότι έστειλε email σε άτομα, τα οποία δεν είχαν δώσει το email τους – Και επειδή ίσως ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει, είπε ότι όλα αυτά έγιναν «νομίμως»…

Μιλώντας την Κυριακή στο MEGA σχετικά με τις καταγγελίες των Ελλήνων που διαμένουν στο εξωτερικό για τη διαρροή των προσωπικών τους διεθύνσεων email στο επιτελείο της ευρωβουλευτή Νέας Δημοκρατίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η ίδια άλλαξε αυτά που έλεγε τις προηγούμενες ημέρες. Μέχρι τώρα έλεγε ότι το γραφείο της μάζευε εδώ και πέντε χρόνια λίστες ονομάτων. Τώρα, υποστήριξε πως η λίστα με τα ονόματα που περιήλθε στο γραφείο της, είναι λίστα η οποία προήλθε από το υπουργείο Εσωτερικών και με ύφος παντογνώστη ξεκαθάρισε ότι όλα τα έκανε «νομίμως». Χρησιμοποιήσε μάλιστα την λέξη «νομίμως» τρεις φορές.

Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση, όχι από τους δημοσιογράφους αλλά από συμμετέχοντα στο πάνελ, είπε τα εξής: «Τι κάνουμε λοπιπόν εμείς: Πορευόμαστε με λίστες και επικοινωνούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα με κόσμο. Έτσι, λοιπόν κάναμε και τώρα. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν περιέλθει στο γραφείο μας νομίμως, ένα email, το οποίο έλεγε τί;  Δεν έλεγε ψηφίστε με, έλεγε…»

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η δημοσιογράφος και ρωτά: «Τα στοιχεία αυτά τα είχαν δώσει οι ίδιοι σε εσάς;»

Και η Ασημακοπούλου απαντά:

«Όχι πάντοτε. Ακούστε! Όταν πολιτεύεται κανείς, έχει το δικαίωμα – και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω – ότι μπορεί να πάει στο υπουργείο Εσωτερικών νομίμως και να  ζητήσει τους εκλογικούς καταλόγους. Οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν όλα τα στοιχεία των ανθρώπων αλλά έχουν όλα τα ονόματα. Αυτό κάνει ο κάθε ένας από εμάς  νομίμως σε κάθε εκλογές». 

Το λόγο παίρνει άλλος δημοσιογράφος και το κάνει πιο λιανά: «Δηλαδή εσείς στείλατε email σε αποδέκτες, οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι εσείς θα τους στέλνατε email;»

Και απαντά αφελώς: «Ναι, ναι»

Είπε και άλλα ωραία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όπως ότι έχει στο γραφείο της και δικηγόρο που ασχολείται με την συμμόρφωση περί της οδηγίας για τα προσωπικά δεδομένα:

Εδώ η ανάρτηση που έκανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας την 1η Μαρτίου 2024, ισχυριζόμενη ότι δέχεται «επίθεση λάσπης» και ότι συγκέντρωνε τα στοιχεία ως ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών:

Υπάρχει ρητή απαγόρευση στο νόμο για τη διάθεση των προσωπικών στοιχείων 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε για την επιστολική ψήφο των αποδήμων η διάταξη για την διάθεση των εκλογικών καταλόγων απαγορεύει ρητώς την διάθεση προσωπικών στοιχείων, όπως διέθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και τηλ’έφωνα επικοινωνίας.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ