Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Παλαιστίνη: Το θέμα σχεδόν δεν υπάρχει,λες και η σφαγή σταμάτησε πριν από μήνες.
Παλαιστίνη: Το θέμα σχεδόν δεν υπάρχει,λες και η σφαγή σταμάτησε πριν από μήνες.

Παλαιστίνη: Το θέμα σχεδόν δεν υπάρχει,λες και η σφαγή σταμάτησε πριν από μήνες.

Πως αντιμετώπιζαν οι απλοί πολίτες την πληροφορία ότι λειτουργούσαν στρατόπεδα βιομηχανικού τύπου εξόντωσης ανθρώπων;

Για την πλειονότητα των Γερμανών πολιτών μου έλυσε την απορία, αρκετά χρόνια αργότερα, μια συνέντευξη του Ιάκωβου Καμπανέλη στην οποία εξηγούσε ότι «Γνώριζαν οι πάντες».

Πολύ πιο πρόσφατα η ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος» μας έδωσε μια πολύ καλύτερη εικόνα για το πως μπορείς να ζεις ξέγνοιαστος δίπλα στο Άουσβιτς, ακόμη και όταν τα υπολείμματα ανθρώπινων πτωμάτων αρχίζουν να γεμίζουν τον κήπο σου.

Και οι Αμερικάνοι; Γνώριζαν τι συνέβαινε στη Γερμανία, όταν ανάγκαζαν τα καράβια με τους Εβραίους (μεταξύ των οποίων και ο πατέρας της Άννας Φρανκ) να επιστρέφουν στη Γερμανία όπου θα κατέληγαν στα στρατόπεδα εξόντωσης; Φυσικά και γνώριζαν.

Ας έρθουμε λοιπόν στο εδώ και στο σήμερα. Γνωρίζει η ελληνική κοινωνία ότι ο ισραηλινός στρατός έχει βομβαρδίσει όλα ανεξαρτήτως τα νοσοκομεία της Γάζας; Γνωρίζει ότι βρέφη έμειναν αβοήθητα να σαπίσουν στις θερμοκοιτίδες τους ύστερα από αυτούς τους βομβαρδισμούς;

Γνωρίζει ότι σύμφωνα με Αμερικανό γιατρό που επισκέφθηκε τη Γάζα τα νεκροτομεία είναι γεμάτα από πτώματα παιδιών που εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές; Γνωρίζει για τα παιδιά που ακρωτηριάζονται από γιατρούς χωρίς αναισθησία γιατί οι βόμβες των ισραηλινών drones και των μαχητικών F-16 τους κόβουν τα άκρα;

Φυσικά και το γνωρίζει: Αλώστε η Ελλάδα αγοράζει τα ίδια Drones τα οποία δοκιμάζονταν για χρόνια στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον αμάχων ενώ εκπαιδεύει τους Ισραηλινούς πιλότους που ισοπεδώνουν κατοικημένες περιοχές.

Και πως αντιδρούμε σε όλα αυτά; Καθένας με τον τρόπο του. Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Νετανιάχου για του εκφράσει τη στήριξη του στην ανθρωποσφαγή. Οι Χωμενίδηδες αυτής της χώρας υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ «καθαρίζει για εμάς», επαναφέροντας τις ρατσιστικές θεωρίες περί σύγκρουσης των πολιτισμών. Οι Κασσελάκηδες μας εξηγούν ότι «η καρδιά τους είναι μπερδεμένη» ανάμεσα στον κατακτητή και τον κατακτημένο.

Ζούμε  σε μια χώρα στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ που εκπαιδεύει ισραηλινούς στρατιώτες και στηρίζει οικονομικά ένα κράτος που πραγματοποιεί γενοκτονία. Ζούμε σε ένα αμερικανικό προτεκτοράτο το οποίο ως βασική προτεραιότητα εξωτερικής πολιτικής είχε να στείλει το πολεμικό ναυτικό στην Ερυθρά Θάλασσα ώστε να φτάνουν με ασφάλεια εμπορεύματα στο Ισραήλ.

Συνεχίζουμε όμως να αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Συνεχίζουμε ακόμη και να τρώμε στα McDonalds που στέλνουν δωρεάν φαγητό στους Ισραηλινούς γενοκτόνους και στα Starbucks που απολύουν εργαζομένους τους όταν τολμούν να μιλήσουν για την Παλαιστίνη. Δείτε λίγο και το timeline σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πόσοι «αριστεροί λογαριασμοί» συνεχίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο από την Παλαιστίνη;

Η ελληνική αριστερά πρόδωσε την Παλαιστίνη

Αν νομίζετε ότι έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο κάνετε μεγάλο λάθος. Εκδηλώσεις φιλοϊσραηλινών πολιτικών διακόπτονται καθημερινά από ακτιβιστές. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, όπου η στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό μπορεί να σημάνει προσαγωγές και απολύσεις πραγματοποιούνται καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ