Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Επιβεβαίωσε η Μόσχα δημιουργία νέου πυραύλου κρουζ αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς RVV-BD R-37M για τα μαχητικά Su-57

Επιβεβαίωσε η Μόσχα δημιουργία νέου πυραύλου κρουζ αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς RVV-BD R-37M για τα μαχητικά Su-57
RVV-BD R-37M

Η επιβεβαίωση έγινε σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη για την κατάρριψη 24 ουκρανικών μαχητικών από άγνωστο μέχρι στιγμής ρωσικό πύραυλο και δεν κατάλαβαν τι τα χτύπησε.

Ο νέος ρωσικός πύραυλος έχει χαρακτηριστικά Stealth. Οι Ουκρανοί πιλότοι-όσοι επέζησαν-ανέφεραν ότι τα συστήματα ραντάρ και προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ.

Αυτό που ανησυχεί πιο πολύ την Δύση είναι η εμβέλεια του. Ενώ οι ακριβείς προδιαγραφές του πυραύλου παραμένουν άγνωστες, οι Ρώσοι αναφέρουν ότι διαθέτει βεληνεκές συγκρίσιμο με τους πυραύλους κρουζ που εξοπλίζουν τα Tu-160 και Tu-95MS. Οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να πλήξουν στόχο σε απόσταση 600 χιλιομέτρων, 2.500 χλμ κτλ!

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ουκρανική και γενική ΝΑΤΟϊκή Αεροπορία. Ένα σμήνος Su-57 θα μπορεί να καταρρίψει όλα τα δυτικά αεροσκάφη, στην προκειμένη F-16, που θα πετούν εντός Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, φαίνεται πως η ρωσική αμυντική βιομηχανία κατάφερε να δημιουργήσει έναν πύραυλο αέρος – αέρος cruise μεγάλης εμβέλειας για να εξοπλίσει το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου Su-57.
Ειδικότερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι αναπτύχθηκε ένας νέος πύραυλος cruise, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί στο εσωτερικό της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Su-57, με μεγάλη εμβέλεια όπως οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Tu-95MS και Tu-160, ενώ έχει μικρότερο μέγεθος χάρη στον σχεδιασμό, στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και στο νέο σύστημα πρόωσης.
Στο δημοσίευμα του RIA Novosti γίνεται αναφορά στην πρώτη καταγεγραμμένη εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου τύπου Kinzhal από τακτικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Su-34 στο πλαίσιο επιχειρήσεων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία.
Από Φ.Π.

 

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ