Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

«Η Γάζα νεκροταφείο για χιλιάδες γυναίκες και παιδιά» και το λέει ο ΟΗΕ!

«Η Γάζα νεκροταφείο για χιλιάδες γυναίκες και παιδιά» και το λέει ο ΟΗΕ!
«Η Γάζα νεκροταφείο για χιλιάδες γυναίκες και παιδιά» και το λέει ο ΟΗΕ!

Έντονη ανησυχία για «επικίνδυνη κλιμάκωση» της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και εξάπλωση του πολέμου «πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας», εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «Ανησυχώ βαθύτατα για την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ, της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Γάζα», αναφέρει σε δήλωσή του, καταγγέλλοντας το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι.

Επαναλαμβάνοντας την καταδίκη του για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και το αίτημά του για απελευθέρωση των ομήρων, ο Γκουτέρες καταδίκασε επίσης τον θάνατο αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. «Είμαι συγκλονισμένος από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα 2/3 των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά», συμπληρώνει και απευθύνει έκκληση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

«Η προστασία των αμάχων και στις δύο πλευρές είναι πρωταρχικής σημασίας και πρέπει να γίνεται σεβαστή ανά πάσα στιγμή», αναφέρει σε δήλωσή του. «Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θεσπίζει σαφείς κανόνες που δεν γίνεται να αγνοηθούν. Δεν είναι μενού αλά καρτ και δεν μπορεί να εφαρμόζεται επιλεκτικά», υπογραμμίζει.

«Παραμένω πολύ ανήσυχος για τον κίνδυνο επικίνδυνης κλιμάκωσης πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας και απευθύνω έκκληση στους ηγέτες να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί ευρύτερη ανάφλεξη», διαμηνύει, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για «άμεση» κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους.

σ.σ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;;; ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Η Γάζα έχει γίνει “νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά”, δηλώνει ο ΟΗΕ

Η Λωρίδα της Γάζας έχει γίνει “νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά”, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη που εκφράζουν φόβους μήπως και άλλα πεθάνουν από αφυδάτωση.

“Οι πιο έντονοι φόβοι μας ότι ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν θα μετατρεπόταν σε δεκάδες, μετά σε εκατοντάδες και τέλος σε χιλιάδες, έγιναν πραγματικότητα μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών”, δήλωσε ο Τζέιμς ‘Ελντερ, εκπρόσωπος της Unicef, σε δελτίο Τύπου.

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: περισσότερα από 3.450 παιδιά φέρεται να έχουν σκοτωθεί, και κόβει την ανάσα η διαπίστωση ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε μέρα”, υπογράμμισε. “Η Γάζα έχει γίνει ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά”.

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας υποφέρουν εξάλλου από την έλλειψη πόσιμου νερού, διευκρίνισε.

“Η ικανότητα παραγωγής νερού της Γάζας αντιπροσωπεύει μόλις το 5% της συνήθους ημερήσιας παραγωγής της. Οι θάνατοι παιδιών — κυρίως των βρεφών — που οφείλονται στην αφυδάτωση συνιστούν αυξανόμενη απειλή”.

Η Unicef ζητεί άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία, με το άνοιγμα όλων των σημείων διέλευσης προς τη Γάζα για να καταστεί δυνατή η ασφαλής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια.

“Αν δεν υπάρξει εκεχειρία, ούτε νερό, ούτε φάρμακα, ούτε απελευθέρωση των παιδιών που απήχθηκαν, θα οδεύσουμε προς ακόμη μεγαλύτερη φρίκη  γι’ αυτά τα αθώα παιδιά”, δήλωσε ο ‘Ελντερ.

“Είναι αβάσταχτο να σκεφτόμαστε αυτά τα παιδιά θαμμένα κάτω από τα ερείπια, με ελάχιστες πιθανότητες να βγουν από εκεί”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Λάερκε, εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Αλλά οι κάτοικοι της Γάζας δεν πεθαίνουν μόνο εξαιτίας των άμεσων βομβαρδισμών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
“Έχουμε 130 παιδιά γεννημένα πρόωρα, που εξαρτώνται από τις θερμοκοιτίδες, εκ των οποίων το 61% βρίσκεται στον βορρά”, δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ. “Μια επικείμενη καταστροφή για τη δημόσια υγεία πλησιάζει”.

Το Ισραήλ σφυροκόπησε τη Λωρίδα της Γάζας μετά την χωρίς προηγούμενο επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία η Χαμάς σκότωσε;; 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ήταν στρατιωτικοί, και απήγαγε 240 άλλους σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας —  — δήλωσε ότι τα πλήγματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 8.500 ανθρώπους, κυρίως άμαχους.

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι ορισμένες πράξεις που διαπράττονται σκόπιμα ως μέρος μιας συστηματικής πολιτικής, που στρέφεται κατά αμάχων μειονοτήτων, θρησκευτικών ή εθνικών, σε περιόδους πολέμου ή ειρήνης.

Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – Βικιπαίδεια

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι ορισμένες πράξεις που διαπράττονται σκόπιμα ως μέρος μιας συστηματικής πολιτικής, που στρέφεται κατά αμάχων μειονοτήτων, θρησκευτικών ή εθνικών, σε περιόδους πολέμου ή ειρήνης. Διαφέρουν από τα εγκλήματα πολέμου επειδή δεν είναι μεμονωμένα ή σποραδικά γεγονότα που διαπράττονται από μερίδα του στρατεύματος, αλλά είναι πράξεις κατά την εκτέλεση μιας πολιτικής.[1] Αποτελούν μέρος είτε μιας κυβερνητικής πολιτικής (παρόλο που οι δράστες δεν χρειάζεται να ταυτιστούν με αυτήν την πολιτική), είτε μιας ευρείας πρακτικής θηριωδών που ανέχεται ή προωθείται από μια κυβέρνηση ή μια de facto αρχή. Η πρώτη δίωξη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ασκήθηκε στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έκτοτε διώκονται από άλλα διεθνή δικαστήρια (για παράδειγμα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη Ρουάντα), καθώς και σε εσωτερικές διώξεις.

 

ΠΩΣ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;

(Εγκυκλοπαιδεια ολοκαυτωματος)

Το 1946 τα Ηνωμένα Έθνη υιοθέτησαν τις διατάξεις του Καταστατικού της Νυρεμβέργης και την απόφαση του Διεθνούς Στρατιωτικού Δικαστηρίου ως δεσμευτικό διεθνές δίκαιο. Οι αρχές και τα δικαστικά δεδομένα που θεσπίστηκαν από τον Καταστατικό Χάρτη και το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο έθεσαν τα θεμέλια για το διεθνές ποινικό δίκαιο όπως ασκείται σήμερα.

 

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το μεθοδευμένο σχέδιο εξόντωσης της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.