Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ!

Στο πλευρό της Παλαιστίνης τάχθηκε και επίσημα η Υεμένη, κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση στη Μ. Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας που μαστίζεται από πολυετή κρίση καθώς ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφερε το εξής: «Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, και για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό και στη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού».

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Masirah, ο ταξίαρχος Γιαχία Σάρι δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν μεγάλη παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων και μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διάφορους εχθρικούς στόχους εναντίον του Ισραήλ. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση αυτή είναι η τρίτη που διεξάγεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού».

Ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο ίδιος επεσήμανε ότι «η θέση του λαού της Υεμένης απέναντι στο παλαιστινιακό ζήτημα είναι σταθερή στο ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το πλήρες δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην απόκτηση όλων των δικαιωμάτων του».

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε, επίσης, ότι «η συνέχιση της διάπραξης εγκλημάτων και σφαγών από την εχθρική οντότητα εναντίον του λαού της Λωρίδας της Γάζας και ολόκληρης της Παλαιστίνης αποσταθεροποιεί την περιοχή και διευρύνει τον κύκλο των συγκρούσεων».

Την ίδια ώρα όπως προαναφέρθηκε, συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με τη Hamas στη Γάζα καθώς τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα προχωρούν προς την κύρια πόλη του παλαιστινιακού θυλάκου από δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με αναφορές, ισραηλινά τανκς απέκλεισαν χθες Δευτέρα 30/10 τον κύριο δρόμο που συνδέει Βορρά – Νότο, κόβοντας τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο.
Παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως η Unicef υποστηρίζουν πως η Γάζα έχει γίνει νεκροταφείο παιδιών, προειδοποιώντας πως οι θάνατοι τους θα αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα.
Εκτιμάται ότι από τους 8.525 νεκρούς στη Γάζα, τα 3.542 είναι παιδιά και οι 2.187 γυναίκες.
Σημαντική, είναι η ανακοίνωση από τη Hamas, η οποία υποστήριξε πριν από λίγη ώρα πως πρόκειται να απελευθερώσει τις επόμενες ημέρες μερικούς από τους ξένους ομήρους που κρατεί.
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ