Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Επέκταση της δομής μεταναστών στον Έβρο με εργολαβία του αδερφού του Καιρίδη

Επέκταση της δομής μεταναστών στον Έβρο με εργολαβία του αδερφού του Καιρίδη
Επέκταση της δομής μεταναστών στον Έβρο με εργολαβία του αδερφού του Καιρίδη

Την στιγμή που η νέα δομή φιλοξενίας επήλυδων απέναντι από τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου είναι ήδη έτοιμη και αναμένονται τα επίσημα εγκαίνια της τώρα που πέρασαν οι εκλογές, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προγραμματίζει ΝΕΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και λίγες ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, βρέθηκε στον Έβρο και έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις του Φυλακίου ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου ο Αριστείδης Ματιάτος, στενός συνεργάτης του Νότη Μηταράκη. Πρόκειται για τον  πρώην γραμματέα της ΔΑΚΕ Μηχανικών, “κολλητό” του Αντώνη Σαμαρά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Πολιτικής Άνοιξης, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Νέας Σμύρνης, Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της “Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.” που ήταν “δεξί χέρι” του Μηταράκη. Αρχικά όλοι πίστεψαν πως ο κ.Ματιάτος ήρθε να επιθεωρήσει τις νέες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν απέναντι από τις παλιές, ως επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, που τόσες αντιδράσεις προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία. Κι αυτό για να δώσει το “πράσινο φως” στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για την παραλαβή τους, ώστε αφού γίνουν και τα εγκαίνια, να αρχίσει η χρησιμοποίηση τους.

Όμως, ο λόγος της παρουσίας του στον Έβρο και το Φυλάκιο Ορεστιάδας ήταν να εξετάσει και να διερευνήσει την επέκταση των εγκαταστάσεων, είτε σε χώρο που βρίσκεται δίπλα στην καινούργια δομή, είτε να επεκταθεί η παλιά που χρόνια τώρα βρίσκεται στ5ην περιοχή και φιλοξενεί ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Ο κ.Ματιάτος ενημερώθηκε και διαπίστωσε “ιδίιοις όμμασι” ότι η νέα δομή μπορεί να επεκταθεί μόνο προς την πλευρά του χωριού, αφού αριστερά της υπάρχει το γνωστό χωράφι του κ.Κώστα Σωτηρόπουλου το οποίο δώρισε για να ανεγερθεί το εκκλησάκι της Αγιάς Σοφιάς, ανατολικά έχει κατασκευαστεί ο βιολογικός και νότια υπάρχει ο δρόμος. Οπότε μόνο προς τα βόρεια μπορεί να υπάρξει επέκταση της νέας δομής.

Ο Νότης Μηταράκης βέβαια αποτελεί παρελθόν για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού… αναβαθμίστηκε σε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ουσιαστικά δηλαδή τον “επιβράβευσε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κόντρα στις αντιδράσεις του κόσμου επέβαλλε την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. Όπως… επιβραβεύθηκε και ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, που από την αρχή στήριξε την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Κι έτσι σήμερα έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βέβαια ο κ.Μηταράκης έχει πάλι αρμοδιότητα με το νέο του ρόλο ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, που ουσιαστικά κατασκευάστηκε με την επέκταση, ενώ νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, αδερφός του γνωστού εργολάβου δημοσίων έργων Νϊκου Καιρίδη που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Έβρο. Αυτός πλέον, σε συνεργασία με το Νότη Μηταράκη θα χειριστούν το ζήτημα της νέας επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ