Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Μητσοτάκης πλασάρει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως «σοφό» και τον στέλνει στο συμβούλιο της Ευρώπης

Ο Μητσοτάκης πλασάρει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως «σοφό» και τον στέλνει στο συμβούλιο της Ευρώπης
Ο Μητσοτάκης πλασάρει τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως «σοφό» και τον στέλνει στο συμβούλιο της Ευρώπης



ARVE

Σε επιτροπή «σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης με πρόταση Μητσοτάκη στέλνει η ΝΔ τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπερνώντας όλα τα στελέχη της ΝΔ επέλεξε το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να στείλει στην επιτροπή σοφών του Συμβούλιου της Ευρώπης για να εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης.Να θυμίσουμε ότι η διασημότητα του Βενιζέλου προήλθε από την εμπλοκή του σε πολλά σκάνδαλα (Ζήμενς, λίστα Λαγκαρντ, μίζες εξοπλιστικών, υποβρύχια κ.α.)

Η επιλογή αυτή είναι ενδεικτική της σύμπνοιας που διακατέχει το κομματικό συρφετό της Βουλής που εκτός από τα διαφορετικά κομματικά λογότυπα δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους. Ως «σοφό» λοιπόν αναγνωρίζει ο πρωθυπουργεύων τον κατά τα αλλά «δελφίνο» του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο,  ο οποίος βόλεψε κατ αρχήν όλους τους κομματικούς βουλευτές θεσπίζοντας το νόμο έκτρωμα  «περί ευθύνης υπουργών» που εξακολουθεί να οδηγεί στην ατιμωρησία όσους υπουργούς διαπράττουν εγκλήματα, καθώς μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια, αλλά με θητείες στη Βουλή!

Και βεβαίως αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης ότι με πρωτοστάτη του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο και σύσσωμοι οι Βουλευτές όλων των κόμματων είπαν ΝΑΙ σε όλα τα γενοκτόνα μνημόνια.

Ο Μητσοτάκης δείχνει να αναγνωρίζει και να τιμά στο πρόσωπο του Βενιζέλου τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ, ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ καθώς και του «νόμου περί λειτουργίας των καναλιών» που επιτρέπει στους καναλάρχες να λειτουργούν τα «μαγαζιά» τους χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνουν ευρώ στο κράτος και ως κέντρα εξουσίας τα κανάλια να λειτουργούν με προσωρινές άδειες ώστε καναλάρχες και κυβερνήσεις να μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.

 Στέλνει λοιπόν τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Μητσοτάκης στην επιτροπή σοφών του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προωθήσει «λύσεις» όπως το ληστρικό κούρεμα των ομολόγων που πέτυχε με το περίφημο PSI αφανίζοντας τους μικροομολογιούχους, διαλύοντας τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν ομόλογα του Δημοσίου και ευνοώντας τις Τράπεζες, οι οποίες μετά από το κούρεμα «για να μην καταρρεύσουν» ανακεφαλαιοποιήθηκαν από λεφτά του δημοσίου δηλαδή των ελλήνων πολιτών.

Άλλωστε όλες οι παραπάνω εμπνεύσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση Ευάγγελου Βενιζέλου ταιριάζουν γάντι με τις κατευθύνσεις της λεγόμενης ομάδας «υψηλού επιπέδου»  της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εξίσου διορισμένων -και όχι ψηφισμένων – 7 εφτα μελών που παριστάνουν τους σοφούς των χωρών μελών της Ε.Ε.

Ο ρόλος των οποίων, είναι μόνο συμβουλευτικός και βρίσκονται εκεί μόνο για να μισθοδοτούνται με παχυλούς μισθούς από τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα χρήματα των οποίων επιδοτείται το Συμβούλιο της Ευρώπης κάθε χρόνο. Σημειωτέον ότι η ετήσια συνεισφορά της χώρας μας στον προϋπολογισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης μέσω του ΦΠΑ που δίνουμε ανέρχεται σε περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ…

Η ομάδα υψηλού επιπέδου συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Περσίνοβιτς Μπέρικ, από την Κροατία και μεταξύ άλλων πρώην διευθύντρια μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας γενόσημων φαρμάκων διορισμένη και αυτή και εγκεκριμένη από τα κέντρα των τραπεζιτών που αποφασίζουν για τα τεκτενόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Πραγματικά δημιουργείται μεγάλος προβληματισμός όταν η «σοφία» αποδίδεται σε ανδρείκελα που τους ονομάζουν πολιτικούς και που το μόνο που υπηρετούν είναι η κλοπή, το άδικο, το ψεύδος, η απάτη και η ιδιοτέλεια.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ