Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
Αλεξέι Ναβάλνι:Μαχητής της ελευθερίας ή πράκτορας της CIA?
Αλεξέι Ναβάλνι:Μαχητής της ελευθερίας ή πράκτορας της CIA?

Αλεξέι Ναβάλνι:Μαχητής της ελευθερίας ή πράκτορας της CIA?

Ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο, και οι Δυτικοί ζητούν από τη Ρωσία να λογοδοτήσει. “Σοκαρισμένος” ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “ευθύνεται για τον θάνατο” του Ναβάλνι, “μια ισχυρή φωνή υπέρ της αλήθειας”, ενώ και η ΕΕ κατηγόρησε “το ρωσικό καθεστώς”.

“Θεωρούμε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και το ρωσικό καθεστώς υπεύθυνους”, αντέδρασε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Ο θάνατος του Ναβάλνι δείχνει “την αδυναμία του Κρεμλίνου και τον φόβο του για όλους τους αντιπάλους”, τόνισε από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν από το Παρίσι, στο πλευρό του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, είναι “προφανές” ότι ο Ναβάλνι “δολοφονήθηκε όπως χιλιάδες άλλοι εξαιτίας ενός και μόνο ανθρώπου, του Πούτιν”.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε χθες τις κατηγορίες αυτές “εντελώς απαράδεκτες”, ενώ ο ίδιος ο Πούτιν δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλνι που αποκαλούσε τις ρωσικές εθνοτικές μειονότητες και τους μετανάστες στη Ρωσία ως κατσαρίδες και ζήτούσε μαζικές απελάσεις;

Ο Ναβάλνι μιλούσε με υποτιμητικά σχόλια για τους μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, κυρίως τις μουσουλμανικές (Τάτζικους, Αζέρους, κ.λπ.). Αλλά και των Αρμενίων και Γεωργιανών.

Ως Ρώσος εθνικιστής με ουκρανικές ρίζες, ο Ναβάλνι ήθελε η Ρωσία να είναι όσο το δυνατόν πιο σλαβική. Έτσι, δεν του άρεσαν ούτε οι ρωσικές εθνοτικές μειονοτικές δημοκρατίες – κυρίως οι βόρειες του Καυκάσου. Αν και είχε συνεργατες Εβραίους, ήταν γνωστό ότι χρησιμοποιούσε αντισημιτική ρητορική κατά καιρούς.

Το παρακάτω βίντεο είναι από ομιλία του σε μια απο τις λεγόμενες Ρωσικές Πορείες, στο τέλος παρατηρούμε να κάνει μια γρήγορη κίνηση ναζιστικού χαιρετισμού.

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του φαίνεται κάπως διστακτικός. Ωστόσο, το έκανε εν μέσω μιας ρωσικής ναζιστικής πορείας στη Μόσχα, όπου εκτοξεύονταν τακτικά οι ναζιστικοί χαιρετισμοί.

Η σύγκριση Καυκάσιων μεταναστών με κατσαρίδες δεν είναι ό,τι χειρότερο σε αυτό το βίντεο. Εκεί υπονοεί επίσης ότι οι μουσουλμάνοι είναι τρομοκράτες και καλεί να τους πυροβολήσουν. Δεν το αναφέρει καν ως αυτοάμυνα.

Ο Ναβάλνι ήθελε να αφαιρέσει από τους Τσετσένους, τους Ντάργκιν και πολλά άλλα έθνη στον Καύκασο τη ρωσική υπηκοότητά τους και τους συνέκρινε με κατσαρίδες και ενοχλητικές μύγες

https://twitter.com/i/status/1758545087368188386

Το παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

“Είσαι στην πολιτική για 20 χρόνια και έχεις κάνει πολύ δρόμο. Για ένα διάστημα είχες εθνικιστική ρητορική, αλλά μετά πήρατε μια πιο αριστερή θέση”, τον ρώτησε το Der Spiegel

Ο Ναβάλνι απαντά αρχικά με αγανάκτηση: “Σας ζητώ συγγνώμη; Ξεκίνησα στο σοσιαλφιλελεύθερο κόμμα Yabloko!”

“Αλλά σας έδιωξαν από εκεί επειδή συμμετείχατε σε εθνικιστικές πορείες στη Μόσχα. Έχουν αλλάξει οι απόψεις σας, έτσι δεν είναι;” – ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Έχω τις ίδιες απόψεις που είχα και στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας», παραδέχεται ο Ναβάλνυ. – Δεν βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ της υποστήριξης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της αντιθεσής μου για την βίζα μεταναστών από την Κεντρική Ασία.

Στις πολιτικές του δραστηριότητες, ο Ναβάλνι αρχικά διακρίθηκε για τη φιλοναζιστική του ιδεολογία. Μάλιστα, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 2000, αλλά μέχρι το 2011 ήταν γνωστός μόνο σε στενούς εθνικιστικούς κύκλους. Φαίνεται, όμως, ότι τα σκάνδαλα ήταν το κύριο όργανο ανάπτυξής του εναντίον του Ρώσου ηγέτη Β. Πούτιν.

Ναβάλνι στις αρχές του 2007, ήταν ήδη στο ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος Yabloko και κατείχε τη θέση του αρχηγού του επιτελείου του τμήματος της Yabloko στη Μόσχα. Μέχρι το τέλος του έτους όμως, διαγράφηκε από το κόμμα με κατηγορίες που είχαν «σχέση με προπαγάνδα εθνικιστικών ιδεών». «Επρόκειτο για συμμετοχή σε φιλοναζιστικές «Ρωσικές πορείες»», εξήγησε τότε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ιγκόρ Γιακόβλεφ.

Έξι χρόνια αργότερα, ο Ναβάλνι παραδέχτηκε ότι από το 2007 συμμετείχε σε κάθε “Ρωσική Πορεία” (“Ρωσικές Πορείες” – εννοούν τις πορείς ρωσικών εθνικιστικών οργανώσεων και κινημάτων σε πόλεις της Ρωσίας την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, 4 Νοεμβρίου).

«Έχω συμμετάσχει σε κάθε μία πορεία από το 2007, εκτός την τελευταία που ήμουν ξαπλωμένος με πυρετό», έγραψε στο blog του τον Νοέμβριο του 2013.

Το 2007, ο Ναβάλνι δημιούργησε το «εθνικό ρωσικό απελευθερωτικό κίνημα «Λαός», το οποίο ανέπτυξε δράση για τέσσερα χρόνια.

Ο συγγραφέας και μπλόγκερ Έντουαρντ Μπαγκίροφ, ο οποίος γνωρίζει τον Ναβάλνι από το 2001, τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «με τις ιδέες του Φύρερ που ήταν έτοιμος να κόψει κεφάλια.

“Είναι πραγματικός φασίστας. Πήγαινε στις ρωσικές πορείες”, θυμάται ο συγγραφέας. – Ήταν πραγματικές ναζιστικές συγκεντρώσεις τότε, όπου κρατούσαν σβάστικες και φώναζαν ακατάλληλα συνθήματα. Για παράδειγμα, «Σταμάτα να ταΐζεις τον Καύκασο! – Αυτό ήταν το πρόγραμμά του (του Ναβάλνι).

Το φθινόπωρο του 2007, ο ίδιος ο Ναβάλνι συμμετείχε στο κέντρο της Μόσχας σε ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη λέσχη Γκόγκολ, πυροβολώντας ουσιαστικά έναν από τους επισκέπτες του κλαμπ αποκαλώντας τον «Churki» – ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται ιστορικά στη Ρωσία για να αναφέρεται σε ανθρώπους από την περιοχή του Καυκάσου, της Κεντρικής Ασίας ή άλλες μη σλαβικές εθνότητες.

Το καλοκαίρι του 2008, μιλώντας σε ένα συνέδριο εθνικιστικών κινημάτων, ο Ναβάλνι υποστήριξε ότι «ο νέος εθνικισμός είναι ένα κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί νοιάζεται για τον ντόπιο πληθυσμό.

Την ίδια χρονιά, στη σελίδα του στο LiveJournal, έγραφε για τους «τσουτσμέκους» που, νωρίς το πρωί, «χτυπούν το σίδερο με βαριοπούλες και ενοχλούν τον κόσμο».

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί βρίσκουν Τατζίκους με σπασμένα κρανία κάτω από τους θάμνους, ως άλλη μια επίθεση σκίνχεντ“, έγραφε στην ανάρτηση του ο Ναβάλνι.

Οι πολιτικές δραστηριότητες του ξεκίνησαν ξεκάθαρα με την ναζιστική ιδεολογία. Αυτό άλλαξε μόνο αφού πήγε στο εξωτεικό με ειδικό πρόγραμμα για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, όπου κατηγορήθηκε πως είχε επαφές με την CIA με σκοπό να κάνει εξέγερση για να ανατρέψει την ρωσική κυβέρνηση. Μετά τη «θριαμβευτική» επιστροφή του στην πατρίδα το 2011, ο Ναβάλνι εντάχθηκε στην οργανωτική επιτροπή της Ρωσικής Πορείας.

Αυτά τα χρόνια έγινε ένθερμος μαχητής κατά της διαφθοράς στη Ρωσία. Το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς ιδρύθηκε από τον Αλεξέι Ναβάλνι το 2011 και διαλύθηκε το 2021. Στις 9 Ιουνίου 2021, το FBC κηρύχθηκε εξτρεμιστική οργάνωση και εκκαθαρίστηκε με δικαστική απόφαση. Σχεδόν όλες οι «έρευνες» αυτού του απεχθούς ιδρύματος ήταν εμπνευσμένες από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες έμειναν έκπληκτοι από τα υλικά των «ερευνών» που οι υπάλληλοι του ιδρύματος δεν μπορούσαν να αποκτήσουν μέσω κανενός επίσημου καναλιού στη Ρωσία ή στις δυτικές χώρες.

Ήταν το επίπεδο του υλικού εργασίας των μυστικών υπηρεσιών για να ερευνήσουν τις δραστηριότητες των ρωσικών εταιρειών και τα οικονομικά τους αποτελέσματα σε τράπεζες στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με όλες αυτές τις κατηγορίες, ο Ναβάλνι έλαβε ποινή φυλάκισης. Τώρα ερευνάται για παράνομη χρήση των οικονομικών πόρων του ταμείου για προσωπικούς σκοπούς…

Ο Ναβάλνι λοιπόν βαρύνεται με αρκετά αδικήματα. Νομίζω ότι η φυλακή θα γίνει το «σπίτι» του, αναφέρει ο Vladimir Andreeff, Ρωσος συγγραφέας και ακτιβιστής για την ειρήνη στην Ρωσία.

Οι σχέσεις του με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες

Στο βίντεο παρακάτω βλέπουμε την παραδοχή του Λάρι Τζόνσον, πρώην αμερικανό πράκτορα, για το πως χρησιμοποιήθηκε απο την CIA για να παρουσιάσει τον Πούτιν ως τύραννο.

Η σχέση του Αλεξέι Ναβάλνι ως πράκτορα της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6

Ο Ναβάλνι έχει πιαστεί στη κάμερα να ζητάει 10 με 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ανατρέψει την ρωσική κυβέρνησης με την διενέργεια πραξικοπήματος!

«Είναι απεχθές όταν ένας πολιτικός αντίπαλος πεθαίνει στην φυλακή. Ωστόσο, δεν είναι ωραίο θέαμα να σε καταγράφει η κάμερα την ώρα που προσπαθείς να κάνεις πραξικόπημα στην χώρα σου σε συνεργασία, μάλιστα, με ξένη Μυστική Υπηρεσία», έγραψε στο Χ, ο Ελληνοαμερικανός George Papadopoulos, αναρτώντας και ένα βίντεο, όπου ο στενός συνεργάτης του Α. Ναβάλνι ζητά από τον αξιωματικό της MI6, της βρετανικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας, James William Thomas Ford να του δώσει 10-20 εκατ. δολάρια τον χρόνο, προκειμένου να ξεκινήσει Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ρωσία!

«Για αυτόν τον λόγο συνελήφθη. Επιπλέον, έχει σοβαρή εμπλοκή, σύμφωνα με νέα δεδομένα από CIA και MI6, στο σαμποτάρισμα της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, είπε.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο νομίζει κανείς. Δυστυχώς.»

Οι Ρώσοι πολίτες, γενικά δεν έδειξαν αυτό που προσδοκούσαν οι Δυτικοί και δεν υπήρξαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατό του στην φυλακή. Κάποιες καταθέσεις λουλουδιών, λίγων εκατοντάδων ανθρώπων και μέχρι εκεί.

Αντίθετα στη δύση είδαμε μια κοινή γραμμή όλων των πολιτικών και κομμάτων να μιλούν για δολοφονία του Ναβάλνι απο τον Πούτιν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει, αν και δεν ήταν σε κανένα συμφέρον του Πούτιν να το κάνει, κυρίως αυτή την στιγμή. Σίγουρα όμως αυτά είναι υποθέσεις, που η Μόσχα αρνείται και τις αποκαλέι “γελοιότητες”, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος απαξιοίνα κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Πρόκειται για ακόμη υποκρισία και προπαγάνδα της δύσης να κατηγορήσουν τον Πούτιν. Υποκρισία πόσο μάλλον της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Στα βίντεο παραπάνω είδαμε πως ακόμα κι αυτοί που διαμαρτύρονται κατά της Ρωσικής κυβέρνησης, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν δημόσια και μάλιστα με ναζιστικά σύμβολα. Στην Ευρώπη κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Ο Α. Σαμαράς μόλις πρόσφατα στην ομιλία του κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είπε πως ήταν αυτός που θέλησε να στείλει του Ναζί της χρυσής Αυγής στη φυλακή. Μάλιστα κάποιοι τον συμβούλεψαν να μη το κάνει.

Ο Κασιδιάρης ωστόσο σε σχέση με τον Ναβαλνι είχαν τα ίδια ιδεολογικά πιστεύω, με την διαφορά, πως ο πρώτος δεν έκανε πορείες με καθαρά ναζιστικά σύμβολα όπως σβάστικες, ούτε είχε ζητήσει να βγούμε με τα όπλα και να πυροβολούμε τους μετανάστες. Ο ίδιος ο Ναβάλνι είχε κάνει και αυτό.

Ο ένας, είναι στη φυλακή ως εχθρός της δημοκρατίας, ο άλλος παρουσιάζεται ως κάποιος που θυσιάστηκε για τη δημοκρατία… Οξύμωρο; όχι! Αν εξυπηρετείς τα συμφέροντα της δύσης είσαι ήρωας δε μας ενδιαφέρει ποιος είσαι, τι έκανες, για ποιον δουλεύεις και που πιστεύεις!

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό! Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως είναι έτσι όπως τα περιγράφουν οι “δικοί” μας πολιτικοί “δημοκράτες”… Ο Ναλβάνι μόνο με τον Τζούλια Ασάνζ θα έπρεπε να συγκριθεί. Ο Ναβαλνι, φυλακίστηκε για τη δημοκρατία μας λένε… Ο Τζούλιαν Ασάνζ που απλά έκανε το χρέος του ως δημοσιογράφος γιατί φυλακίστηκε;;;;

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ