Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Στην Αθήνα η Ρομπέρτα Μετσόλα υπό την σκιά του ψηφίσματος καταπέλτη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Η Ρομπέρτα Μέτσολα πρόεδρος της Ευρωβουλής την Τρίτη θα μιλήσει στις 12:00 στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώπιον πέντε κοινοβουλευτικών επιτροπών. Κεντρικό ζήτημα είναι η παρακίνηση των νέων για ψήφο στις Ευρωεκλογές, όμως εξαιτίας των πιέσεων από την αντιπολίτευση για δημόσιο διάλογο στη σκιά του ψηφίσματος – καταπέλτη για το Κράτος Δικαίου, θα συναντηθεί με κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσία εκπροσώπων του Τύπου.

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής θα συναντηθεί με την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Η κα Μέτσολα θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ενώ πέραν από την κεντρική της ομιλία στην Ελληνική Βουλή, θα συνομιλήσει και με νέους στο Ωδείο Αθηνών.

Η επίσημη ενημέρωση για τον σκοπό της επίσκεψης Μέτσολα στην Αθήνα είναι η «παρακίνηση των νέων για ψήφο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου». «Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει και άλλα ζητήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου, Γιούρι Λάας. Όμως, υπάρχουν πιέσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δημόσιο διάλογο με την πρόεδρο του ΕΚ στη “σκιά” του ψηφίσματος ευρωκαταδίκης από το ΕΚ προς τη χώρα μας με αφορμή το Κράτος Δικαίου, αλλά και μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και τις πιέσεις προς τους πολιτικούς θεσμούς. Έτσι, σε επικοινωνία της το Σάββατο του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, τον διαβεβαίωσε πως πέραν από την προγραμματισμένη ομιλία της, θα υπάρξει και δημόσιος διάλογος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και παρουσία εκπροσώπων του Τύπου.

Η κ. Μέτσολα τελικά όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες δεν θα έχει τελικά διάλογο με τους εκπροσώπους των κομμάτων στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων όπως είχε γίνει το 2021 με τον Νταβίντ Σασόλι, αλλά θα μια σύντομη συνάντηση μισής ώρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης χωρίς να εξασφαλίζεται όμως η δέουσα δημοσιότητα με παρουσία του Τύπου.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ