Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΗΠΑ:Άναψε το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία
ΗΠΑ:Άναψε το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία

ΗΠΑ:Άναψε το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Διπλωματική ήττα Μητσοτάκη: Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Το μήνυμα του Αμερικανού Πρέσβη μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F16 στην Τουρκία στην Τουρκία

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο για την έγκριση της πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), o Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, μετά τη λήξη της προθεσμίας για ενστάσεις.

Στο μήνυμα του ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στο Χ: «Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».

https://x.com/USEmbassyTurkey/status/1756565199203475570?s=20

Το μήνυμα του Αμερικανού Πρέσβη μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F16 στην Τουρκία.

«Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ, η έγκριση από το Κογκρέσο για την πώληση F-16 στην Τουρκία είναι ένα σημαντικό βήμα» είναι ο τίτλος στον δικτυακό τόπο του πρακτορείου Anadolu, ενώ η φιλοκυβερνητική Hurriyet σημειώνει ότι «η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την πώληση».

Η επίσης φιλοκυβερνητική ισλαμιστική και εθνικιστική Yeni Safak υπογραμμίζει ότι «η περίοδος ελέγχου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με την πώληση των F-16 στην Τουρκία έληξε».

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Κογκρέσο, δεν υπάρχει κανένα πολιτικό εμπόδιο για την πώληση F-16 αξίας 23 δισ. δολαρίων στην Τουρκία. Στο εξής, το υπουργείο Άμυνας θα έχει συνομιλίες με το Πεντάγωνο και την κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin, προκειμένου να καθοριστούν λεπτομέρειες όπως το εύρος του πακέτου F-16 και ο χρόνος παράδοσης» γράφει η ιστοσελίδα Medyascope.

Διαβάστε ακόμη-Αποκάλυψη:Σταματά η παραγωγή ακόμη και των βασικών πυρομαχικών για τις ΕΔ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ