Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Κυβέρνηση:Σταματά η παραγωγή ακόμη και των βασικών για τις ΕΔ πυρομαχικών
Κυβέρνηση:Σταματά η παραγωγή ακόμη και των βασικών για τις ΕΔ πυρομαχικών

Αποκάλυψη:Σταματά η παραγωγή ακόμη και των βασικών πυρομαχικών για τις ΕΔ

Πανηγυρίζοντας και θριαμβολογώντας για την αγορά F-35, η κυβέρνηση ξέχασε να μας πει ότι πολύ, πολύ σύντομα η Ελλάδα θα πάψει να παράγει ακόμη και «απλά» και άκρως απαραίτητα πυρομαχικά για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις! Πρόκειται για τεράστιο «κατόρθωμα» ,αποτέλεσμα της συστηματικής και μάλλον όχι τυχαίας απαξίωσης της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σήμερα τρίτη 13/2 το Δ.Σ. των ΕΑΣ καλείται για πρώτη φορά να αποδεχθεί ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες μόνο το 1/3 των εγκαταστάσεων του Υμηττού θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Μάνδρας ενώ τα υπόλοιπα 2/3 θα αποθηκευτούν.

Με την κυβερνητική απόφαση παύουν να παράγονται στην χώρα μας πυρομαχικά πυροβολικού 105,155 κ.λπ, πυρομαχικά φρεγατών 76 χιλ., πυρομαχικά 30 – 40 χιλ. κλ.π. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η «κολοβή» μετεγκατάσταση θα ξηλωθούν όλα τα μηχανήματα του εργοστασίου της Μάνδρας και συνεπώς εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού συστημάτων π.χ. ΒΜΡ-1, Velos κ.λπ επίσης παύουν να υπάρχουν. Η κυβέρνηση προκειμένου να επισπεύσει εργασίες για το πάρκο Λεντάκη στον Υμηττό διαλύει υφιστάμενες αμυντικές παραγωγικές δυνατότητες αν και το 2011, όταν δηλαδή εξαγγέλθηκε η ίδρυση του πάρκου, η κυβερνητική εξαγγελία μετεγκατάστασης ήταν για το εργοστάσιο του Λαυρίου που διαθέτει επάρκεια χώρου.

Η κυβέρνηση αγνοεί ακόμα και τις κατευθύνσεις της συμμαχίας και τις διεθνείς συνθήκες που πλέον έχουν ριζικά διαφοροποιηθεί σε σχέση με το 2011 που έγιναν οι σχετικές εξαγγελίες μετεγκατάστασης.

Πλέον στην καλύτερη περίπτωση η ελληνική εταιρία από δυσμενή θέση θα επιδιώκει να είναι υποπρομηθευτής κάποιας άλλης ξένης εταιρίας σε γομώσεις βλημάτων ακόμα και στο ενδεχόμενο να χρειαστούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες ή ακόμα και συμπλήρωση αποθεμάτων.

Τα εγκλήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πεδίο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι ανεπανάληπτα. Η χώρα όμως θα πληρώσει και μάλλον ακριβά την οριστική διάλυση της κρατικής της αμυντικής βιομηχανίας….

Οστόσο ας συνεχίσουμε τους πανηγυρισμούς γιατί μας επιτρέπουν να αγοράσουμε F-35…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Ιράν: Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο,αλλά θα απαντήσουμε.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ