Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Αβάσιμοι ισχυρισμοί για τις «θηριωδίες της Χαμάς»

Αβάσιμοι ισχυρισμοί για τις «θηριωδίες της Χαμάς»Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ψέματα των δυτικών ΜΜΕ, μέσα απο μαρτυρίες για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Αβάσιμοι ισχυρισμοί για τις «θηριωδίες της Χαμάς»
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ψέματα των δυτικών ΜΜΕ, μέσα απο μαρτυρίες για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ψέματα των δυτικών ΜΜΕ, μέσα απο μαρτυρίες για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Δύο εβδομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του ποιος δολοφόνησε και ποιος πέθανε, αρχίζει να έρχεται στο φως.

Οι μισοί από τους Ισραηλινούς που σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα ήταν μαχητές, είτε στρατιωτικοί είτε αστυνομικοί, σύμφωνα με αποσπασματικά νούμερα που δημοσίευσε η εβραϊκή εφημερίδα Haaretz, που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Ισραήλ για εκτεταμένη σφαγή αμάχων.

Εν τω μεταξύ, δύο εβδομάδες συνεχούς κάλυψης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τους υποτιθέμενους 1.400 θανάτους Ισραηλινών αμάχων κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου λειτούργησαν για να τονώσουν τις εντάσεις και να ενισχύσουν ένα περιβάλλον που επιτρέπει στο Ισραήλ να καταστρέψει τη Λωρίδα της Γάζας και τον άμαχο πληθυσμό της χωρίς περιορισμό.

Οι αφηγήσεις του αριθμού των ισραηλινών θανάτων έχουν διαστρεβλωθεί και φιλτραριστεί για να υπονοήσουν ότι μια μαζική σφαγή αμάχων έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα, με γυναίκες, παιδιά και βρέφη να αποτελούν τους κύριους στόχους μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
Επί του παρόντος, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz έχει δώσει ακριβείς πληροφορίες για τα θύματα, οι οποίες παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα. Πληροφορίες για 683 Ισραηλινούς που δολοφονήθηκαν στην επίθεση της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των ταυτοτήτων τους και των τόπων θανάτου τους στις 7 Οκτωβρίου, έχουν δημοσιοποιηθεί από το ειδησεογραφικό πρακτορείο από τις 23 Οκτωβρίου.

331 από αυτούς, ή το 48,4% του συνόλου, έχουν αναγνωριστεί ως στρατιωτικό και προσωπικό επιβολής του νόμου, με πολλές από αυτές να είναι γυναίκες. Οι υπόλοιποι 339 φέρονται να είναι πολίτες, ενώ άλλοι 13 αναφέρονται ως μέλη της υπηρεσίας διάσωσης.

Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που σκοτώθηκαν στη μάχη σώμα με σώμα μπορούν να αναγνωριστούν θετικά ως Ισραηλινοί μαχητές, ακόμα κι αν αυτός ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός και αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το ήμισυ του αναφερόμενου απολογισμού νεκρών στο Ισραήλ.

Επιπλέον, κανένα παιδί κάτω των τριών ετών δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής σκοτωμένο, θέτοντας αμφιβολίες στην ισραηλινή υπόθεση ότι οι παλαιστίνιοι μαχητές της αντίστασης είχαν στόχο βρέφη. Εννέα ήταν μεταξύ 10 και 17 ετών και επτά από τα 683 συνολικά θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ήταν μεταξύ 4 και 7 ετών. Φαίνεται ότι τα υπόλοιπα 667 θύματα είναι ενήλικες.

Επίθεση του τμήματος της Γάζας της Χαμάς 2
Ηλικιακή κατανομή των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου (από τις 23 Οκτωβρίου).

Περισσότεροι από 8.791 Παλαιστίνιοι πολίτες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 2.360 παιδιών και 1.292 γυναικών, έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες και περισσότεροι από 18.000 έχουν τραυματιστεί. 

Αβάσιμοι ισχυρισμοί για τις «θηριωδίες της Χαμάς»

Ο πρώτος εξέχων Ισραηλινός που κυκλοφόρησε την ιστορία ότι υπήρχαν αναφορές για «βιασμό κοριτσιών από το Ισραήλ και σέρνοντας τα σώματά τους στους δρόμους» ήταν ο Aviva Klompas, πρώην συγγραφέας ομιλιών για την ισραηλινή αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.
Το δημοσίευσε στο X στις 7 Οκτωβρίου στις 21:18 (ώρα Παλαιστίνης). Ωστόσο, στις 8 Οκτωβρίου, στις 12:28 π.μ. (ώρα Παλαιστίνης), ο Klompa έγραψε ένα άρθρο γνώμης για το Newsweek που δεν αφορούσε καμία σεξουαλική επίθεση.

Επιπλέον, ο Klompas είναι συνιδρυτής του Boundless Israel, μιας «δεξαμενής σκέψης» αφιερωμένης στην «ανάληψη τολμηρής συλλογικής δράσης για την καταπολέμηση του εβραϊκού μίσους και την αναζωογόνηση της εκπαίδευσης του Ισραήλ». ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι «μη απολογητικά σιωνιστές» και που στοχεύει να προωθήσει τις ισραηλινές αφηγήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η νεαρή Γερμανοϊσραηλινή ονόματι Shani Louk που αδιαμφισβήτητα ήταν ένα απο τα αθώα θύματα της επίθεσης, κινηματογραφήθηκε μπρούμυτα στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Η περίπτωσή της ήταν η μόνη που παρουσιάστηκε ως απόδειξη βιασμού.

Η μητέρα της στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι είχε αποδείξεις ότι η κόρη της ήταν ακόμα ζωντανή παρά το ότι είχε ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Αυτό συνάδει με τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από τη Χαμάς, οι οποίες ανέφεραν ότι η Louk λάμβανε ιατρική φροντίδα για τα τραύματά της σε ένα άγνωστο νοσοκομείο της Γάζας. Κάτι που δεν έχει αποδειχθεί ως σήμερα.

Οι κατηγορίες για βιασμό έλαβαν δυναμική, σε σημείο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σε μια ομιλία του λίγες μέρες αργότερα ότι οι Ισραηλινές γυναίκες είχαν «βιαστεί» από τρομοκράτες της Χαμάς. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε τότε ότι δεν είχαν αποδείξεις για αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The Forward στις 11 Οκτωβρίου.

Το Reuters σημείωσε ότι «το στρατιωτικό προσωπικό που επιβλέπει τη διαδικασία αναγνώρισης δεν παρουσίασε κανένα ιατροδικαστικό στοιχείο με τη μορφή εικόνων ή ιατρικών φακέλων» όταν αργότερα ο στρατός απήγγειλε τις δικές του κατηγορίες για βιασμό, αποκεφαλισμό και ακρωτηριασμό ποδιών. Προς το παρόν, δεν έχει προσφερθεί αξιόπιστη απόδειξη αυτών των εγκλημάτων.

Μετά ακολούθησε μια σειρά από πραγματικά γελοίες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για τον «αποκεφαλισμό 40 μωρών» από τη Χαμάς, έγιναν πρωτοσέλιδα σε σελίδες πολλών δυτικών ειδήσεων. Ακόμη και ο Μπάιντεν υποστήριξε ψευδώς ότι είχε δει «φωτογραφίες που επιβεβαιώνεται ότι δείχνουν τρομοκράτες να αποκεφαλίζουν μωρά». Οι καταγγελίες προέρχονταν από τον Ισραηλινό εφεδρικό έποικο και στρατιώτη Ντέιβιντ Μπεν Σιόν, ο οποίος έχει ζητήσει την εξάλειψη της πόλης Huwara της Δυτικής Όχθης και υποκίνησε βίαιες ταραχές κατά των Παλαιστινίων στο παρελθόν. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ και ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε τελικά ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε δει ποτέ τις προαναφερθείσες φωτογραφίες.

Η Χαμάς αδιαμφισβήτητα εγκλημάτισε κατά αμάχων αλλα σε καμιά περίπτωση στο βαθμό που παρουσιάζουν τα δυτικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Abu Obeida και άλλους ηγέτες της αντίστασης, ένας από τους κύριους στόχους της επιχείρησής τους ήταν να συλλάβουν Ισραηλινούς αιχμαλώτους για να τους ανταλλάξουν με τους 5.300 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Σε συνέντευξή του μετά την επιχείρηση, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου του Saleh Al-Arouri της Χαμάς τόνισε: «Έχουμε μεγάλο και ποιοτικό αριθμό και ανώτερους αξιωματικούς». Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας πλησιάζει.

Κάθε ομάδα συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι: Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ συνέλαβε περίπου 1.200 Παλαιστίνιους από τότε που ξεκίνησε τη στρατιωτική του επίθεση στη Γάζα. Μέχρι σήμερα έχουν συναφθεί 38 συμφωνίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ του Τελ Αβίβ και των αντιστασιακών ομάδων. Ωστόσο, η ισραηλινή αντίθεση σε αυτές τις συμφωνίες δεν φτάνει ποτέ μέχρι το τέλος.

Ακόμη και όταν αυτού του είδους οι μαρτυρίες αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, υπάρχουν αναφορές ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν αυξήσει την κακοποίηση, τα βασανιστήρια, ακόμη και τις δολοφονίες Παλαιστινίων κρατουμένων υπό τον έλεγχό τους. Αυτό παραβιάζει ευθεία τις Συμβάσεις της Γενεύης, τις οποίες, κατά ειρωνικό τρόπο, ένας μη κρατικός παράγοντας όπως η Χαμάς φαίνεται να τις εφαρμόζει καλύτερα.  Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Αναμφίβολα υπάρχουν κάποιες ταινίες που δείχνουν δυνητικά ανυπεράσπιστους Ισραηλινούς να σκοτώνονται στα αυτοκίνητά τους ή στις πόρτες των εγκαταστάσεων προκειμένου να μπουν οι παλαιστινιακές δυνάμεις.

Εκτός από βίντεο με μαχητές να πυροβολούν προς τα σπίτια και να εκτοξεύουν χειροβομβίδες σε προστατευόμενες περιοχές, υπάρχουν επίσης βίντεο με τους τρομοκράτες να συμμετέχουν σε πυροβολισμούς με ένοπλες ισραηλινές δυνάμεις, με άοπλους Ισραηλινούς να προσπαθούν να κρυφτούν.

Είναι άγνωστο ποιος πέταξε τις χειροβομβίδες στα καταφύγια βομβών, αλλά μαρτυρίες απο αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν ότι ήταν Ισραηλινοί.

Τα βίντεο φάνηκαν να δείχνουν τις ισραηλινές δυνάμεις να πυροβολούν μέσα στο πλήθος ανυπεράσπιστων περαστικών σε στόχους που υποψιάζονταν ότι ήταν μαχητές της Χαμάς, αυτό περιλαμβάνει και το ισραηλινό “peace rave”, το οποίο έχει περιγραφεί ως το πιο αιματηρό χτύπημα που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι μαχητές κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους. Επιπλέον, σύμφωνα με το ABC News, ένα ισραηλινό τανκ ήταν καθ’ οδόν προς την τοποθεσία της εκδήλωσης.

Η σφαγή στο Kibbutz Be’eri

Το ABC News χρησιμοποίησε εικόνες τεμαχίων πυροβολικού ισραηλινού τύπου έξω από ένα κατεστραμμένο σπίτι στην ιστορία του για τα γεγονότα στο Be’eri Kibbutz. Ο David Muir, ο δημοσιογράφος, ανέφερε ότι στη συνέχεια, μαχητές της Χαμάς ανακαλύφθηκαν τυλιγμένοι σε πλαστικές σακούλες.

Τα βίντεο της τοποθεσίας φαίνεται επίσης να δείχνουν κατοικίες που χτυπήθηκαν από όπλα που δεν είχαν οι μαχητές της Χαμάς. Σύμφωνα με τον Muir, Παλαιστίνιοι μαχητές κρατούσαν αιχμάλωτους περίπου δεκατέσσερα άτομα σε ένα κτίριο.

Αυτό που συνέβη στο Be’eri εκείνη την ημέρα παρουσιάζεται με εντελώς διαφορετικό πρίσμα σε ένα άρθρο της Haaretz στην εβραϊκή γλώσσα που δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου. Ένας κάτοικος ενός Κιμπούτς που απουσίαζε από την κατοικία του και του οποίου η σύζυγος σκοτώθηκε αποκαλύπτει νέες συγκλονιστικές πληροφορίες.

«Η συντροφος του, η οποια ηταν πολιορκημενη εκεινη την στιγμή στο καταφυγιο του σπιτιου της. συμφωνα με τον ιδιο, το βραδυ της δευτερας (9 οκτωβριου) και μονο αφου οι διοικητες στο πεδιο ελαβαν δυσκολες αποφασεις – συμπεριλαμβανομενων βομβαρδισμων σπιτιων με ολους τους ενοικους τους μεσα για να εξοντωσουν τους τρομοκρατες μαζι με τους ομηρους – το κόστος ηταν τρομερό: τουλαχιστον 112 ανθρωποι στο be’eri σκοτωθηκαν και αλλοι απηχθησαν. χθες, 11 μερες μετα το μακελειο, τα πτωματα μιας μητερας και του γιου της ανακαλυφθηκαν σε ενα απο τα κατεστραμμενα σπιτια. πιστευεται οτι περισσοτερα πτωματα εξακολουθουν να βρισκονται στα ερειπια»

Η καταστροφή στο Be’eri φαίνεται σε φωτογραφίες, που υποστηρίζουν τη μαρτυρία του. Τα ισχυρά όπλα του ισραηλινού στρατού ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει τα κτίρια κατοικιών με αυτόν τον τρόπο.

 

Η καταστροφή στο Be’eri φαίνεται σε φωτογραφίες, που υποστηρίζουν τη μαρτυρία του. Τα ισχυρά όπλα του ισραηλινού στρατού ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει τα κτίρια κατοικιών με αυτόν τον τρόπο.
Η καταστροφή στο Be’eri φαίνεται σε φωτογραφίες, που υποστηρίζουν τη μαρτυρία του. Τα ισχυρά όπλα του ισραηλινού στρατού ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να έχουν καταστρέψει τα κτίρια κατοικιών με αυτόν τον τρόπο.

Ο Yasmin Porat, ένας επιζών από το Kibbutz Be’eri, ισχυρίστηκε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες «εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων», προσθέτοντας ότι «υπήρξαν σφοδρά διασταυρούμενα πυρά» και μάλιστα αναφέρθηκε σε βομβαρδισμό τανκ σε μια συνέντευξη για ένα ισραηλινό ραδιοφωνικό στη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Καν, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να κάνει η Χαμάς.

Ο Porat που είχε πάει στο rave παρτι, σε πολλές συνεντεύξεις στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, διευκρίνισε ότι οι μαχητές της Χαμάς «μας φύλαγαν» ενώ κρατούσαν αιχμάλωτους, διαβεβαιώνοντάς ότι τους έλεγαν στα εβραϊκά ότι «Κοίταξέ με καλά, δεν πρόκειται να σε σκοτώσουμε». Θέλουμε να σε πάμε στη Γάζα. Δεν πρόκειται να σε σκοτώσουμε. Οπότε να είσαι ήρεμη, δεν πρόκειται να πεθάνεις».

Ισραηλινοί αυτόπτες μάρτυρες και επιζώντες της σφαγής έρχονται όλο και περισσότερο για να επιβεβαιώσουν ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές δεν ήταν τελικά και τόσο βίαιοι μαζί τους, προς μεγάλη απογοήτευση ορισμένων δυτικών ηγετών και οργανώσεων Τύπου. Η ζωντανή μετάδοση της κρατούμενης Yocheved Lifshitz, η οποία είχε απελευθερωθεί την προηγούμενη μέρα από τη Χαμάς, επικρίθηκε στις 24 Οκτωβρίου από τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan.

Γυρνώντας πίσω για να κρατήσει το χέρι του απαγωγέα της στον τελευταίο της αποχαιρετισμό, η ηλικιωμένη Ισραηλινή γυναίκα εθεάθη στην κάμερα καθώς παραδόθηκε στους ενδιάμεσους του Ερυθρού Σταυρού. Η Lifshitz κατά τη διάρκεια της εμπειρίας της δύο εβδομάδων, μοίρασε λεπτομέρειες της καθημερινότητάς της με τους μαχητές στη ζωντανή της μετάδοση:

Συμπέρασματα

Κανείς δεν αμφιβάλει πως η Χαμάς έκανε φρικαλεότητες σε αμάχους, αλλα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο ισραηλινός στρατός, παρέχει την πλειονότητα των πληροφοριών σχετικά με τις πράξεις των στρατιωτών της Χαμάς σε πολλές ιστορίες στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα ισραηλινά στρατεύματα να σκότωσαν ομήρους επίτηδες, να πυροβόλησαν σε λάθος στόχους ή να μπέρδεψαν τους Ισραηλινούς με τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια των πυρομαχιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό στοιχείο δεδομένης της έκτασης της καταστροφής των υποδομών.

Δείτε ακόμα: Όπως και στην απάτη του Covid, η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν έχει διάκριση τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.