Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εμπειρογνώμονας καταγγέλει πως οι έρευνες ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ είναι «στημένες» καθώς χρηματοδοτούνται απο τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών

Εμπειρογνώμονας καταγγέλει πως οι έρευνες ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ είναι «στημένες» καθώς χρηματοδοτούνται απο τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών
Εμπειρογνώμονας καταγγέλει πως οι έρευνες ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ είναι «στημένες» καθώς χρηματοδοτούνται απο τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών

Η πρόσφατη απαγόρευση της Γαλλίας στις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω ισχυρής ακτινοβολίας έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από την έκθεση σε ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων. Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εστιάζουν στενά στο αν τα τηλέφωνα θερμαίνουν τον ιστό, αλλά ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τέτοιες δοκιμές δεν δείχνουν την πλήρη εικόνα.

«Ο τρόπος με τον οποίο ελέγχονται είναι για να δούμε αν σας ζεσταίνουν ή όχι αλλά ποτέ για τις χρόνιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που έχουν αποδειχθεί», δήλωσε η Devra Davis, ειδικός ογκολόγος που είναι κάτοχος διδακτορικού στις επιστημονικές σπουδές και μεταπτυχιακό στις δημόσια υγεία στην επιδημιολογία, είπε στους The Epoch Times. «Ιδιαίτερα οι επιδράσεις στο σπέρμα και στη μείωση της τεστοστερόνης, μεταξύ άλλων έχουν αγνοηθεί πλήρως».

Οι δοκιμές ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων είναι «στημένες» καταγγέλει εμπειρογνώμονας

Σύμφωνα με την κ. Davis, το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις δοκιμές στις ΗΠΑ είναι ότι δεν διεξάγονται με το τηλέφωνο στο σώμα. Το συνέκρινε με το σκάνδαλο «Dieselgate» που αφορούσε τη Volkswagen, όταν η εταιρεία έκανε τις δοκιμές της για να δείξει χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων από ό,τι το όχημα παρήγαγε στην πραγματικότητα.

Όταν η γαλλική κυβέρνηση δοκιμάζει τα κινητά τηλέφωνα όπως χρησιμοποιούνται στην πραγματικότητα, στο χέρι σας [ή] δίπλα στο σώμα σας», είπε η κ. Davis, τα τηλέφωνα υπερβαίνουν τα όρια ακτινοβολίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η Γαλλία έχει απαιτήσει ενημερώσεις λογισμικού για 42 ακόμη μοντέλα κινητών τηλεφώνων που εκπέμπουν υπερβολική ακτινοβολία από το 2017, ανέφερε η Telegraph.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στερούνται αυτής της επίβλεψης, σύμφωνα με την κ. Ντέιβις.Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Δεοντολογίας Edmond J. Safra του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Η κυρία Ντέιβις είπε ακόμα ότι εάν τα τηλέφωνα υποβληθούν σε έλεγχο παρόμοιο με τις παρενέργειες ναρκωτικών, θα γίνουν παράνομα. Προειδοποίησε για τον κίνδυνο που θέτουν τα κινητά τηλέφωνα, σε σύγκριση με ορισμένα φάρμακα που διαπιστώθηκε ότι προκαλούν καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας, στο βιβλίο της το 2010, «

Η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να συνδέεται με κίνδυνο καρκίνου

Η βαριά χρήση κινητού τηλεφώνου έχει μια σχέση με αυξημένη συχνότητα καρκίνου του εγκεφάλου, ειδικά σε έρευνες που δεν χρηματοδοτούνται από τις τηλεπικοινωνίες, σύμφωνα με μια ανασκόπηση 23 μελετών περιπτώσεων ελέγχου το 2009 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Oncology.

«Η κυβέρνησή μας, ωστόσο, σταμάτησε να χρηματοδοτεί τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στην υγεία απο τη δεκαετία του 1990», ο συγγραφέας της μελέτης Joel Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο UC-Berkeley. ανέφερε τον Ιούλιο του 2021. «Το βασικό μας στοιχείο από την τρέχουσα ανασκόπηση είναι ότι περίπου 1.000 ώρες χρήσης κινητού τηλεφώνου καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής, ή περίπου 17 λεπτά την ημέρα σε μια περίοδο 10 ετών, σχετίζεται με μια στατιστικά σημαντική αύξηση 60 τοις εκατό σε καρκίνος του εγκεφάλου». Η ανασκόπηση του 2009 ενημερώθηκε το 2020 για να συμπεριλάβει 46 μελέτες με παρόμοια ευρήματα.

 

Ο καρκίνος μπορεί να συνδέεται και με όσους μένουν κοντά σε πύργους κυττάρων

Η Διεθνής Επιτροπή για τις Βιολογικές Επιδράσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων προειδοποίησε ότι τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που καθορίστηκαν τη δεκαετία του 1990 δεν προστατεύουν επαρκώς το κοινό, ειδικά από τη νέα τεχνολογία 5G που δεν έχει ακόμα αποτελέσει αντικείμενο μελετών υγείας.

Πολλά νομοσχέδια που εκκρεμούν στο Κογκρέσο θα επιτρέψουν στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών να τοποθετεί τους πύργους της ανεξέλεγκτα, ανασκόπηση επιστημονικών μελετών που δημοσιεύθηκε το 2022 διαπίστωσε ότι οι περισσότερες έρευνες εντόπισαν αυξημένα ποσοστά καρκίνου και ασθένειας ραδιοσυχνοτήτων σε άτομα που ζούσαν σε κοντινή απόσταση από βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Μια πρόσφατη μελέτη από τη Βραζιλία διαπίστωσε ότι η θνησιμότητα από καρκίνο αυξήθηκε με την έκθεση του πληθυσμού σε συχνότητες ραδιοφωνικών σταθμών βάσης.

Επιμελεια ΑΘαλάσης

 

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ