Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Νίκος Καλογερόπουλος: Εψελνα στην εκκλησία μέχρι που κατάλαβα τι διάβαζα

Νίκος Καλογερόπουλος: Εψελνα στην εκκλησία μέχρι που κατάλαβα τι διάβαζα
Νίκος Καλογερόπουλος: Εψελνα στην εκκλησία μέχρι που κατάλαβα τι διάβαζα

Πολλοί νεοέλληνες πηγαίνουν στις εκκλησίες, ακόμη και ψέλνουν, χωρίς να κατανοούν τι είναι αυτό που ψέλνουν. Τα κείμενα της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας είναι γραμμένα στην αρχαία διάλεκτο της ελληνικής κοινής γλώσσας.

Οι περισσότεροι λοιπόν, μην γνωρίζοντας αρχαία ελληνικά, δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και τι ακούν.

Η χρήση της αρχαίας ελληνικής από την “ορθοδοξία” δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι πρόκειται για ελληνικά, αλλά η ουσία των λόγων αυτών είναι εβραϊκή. Το αρχαίο ελληνικό ύφος ντύνει δολίως με κύρος και δίνει ανυπόστατη εγκυρότητα σε κάτι εντελώς άκυρο.

Τι κατάλαβε λοιπόν κάποια στιγμή στην ζωή του και ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος; Όταν μπορούσε πια να κατανοήσει το περιεχόμενο των κειμένων, διαπίστωσε, όπως και εμείς, ότι σε αυτήν την θρησκεία υμνείται ο λαός του Ισραήλ, όλα αφορούν σε Εβραίους και στην εβραϊκή θρησκευτική παράδοση, οι ευλογίες δίνονται στο όνομα των προπατόρων του εβραϊκού λαού, και σε πολλά σημεία υπάρχουν κατάρες και ανελέητο μίσος για την ελληνική αρχαιότητα.
Διαπιστώνει λοιπόν κανείς ότι πρόκειται για εβραϊκή θεολογία, εβραϊκά κείμενα μεταφρασμένα στα αρχαία ελληνικά και ότι σε πολλά σημεία είναι άκρως ανθελληνικά. Ασφαλώς διαπιστώνει και τα άπειρα ανόητα παραμύθια, τις υπερβολές, τις αντιφάσεις, τα ασύστολα ψεύδη, την υποκρισία, τον μισογυνισμό και πολλά άλλα σκοταδιστικά, μισαλλόδοξα και μισάνθρωπα κηρύγματα.
Άρα, όταν κάποιος θέλει να λέγεται και κυρίως να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και διαπιστώνει αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή πρόκειται για μια ολότελα ξένη προς τους Έλληνες θρησκεία, διαθέτοντας φυσικά στοιχειώδη ελληνική αξιοπρέπεια, αλλά και έχοντας ελάχιστη έστω λογική και το νοητικό σθένος να κατανοήσει ότι πρόκειται για παραμύθια, ότι κανένας τέτοιος θεός του Ισραήλ δεν υπάρχει και ότι κανένας ψευδοχριστός δεν αναστήθηκε, τότε ξυπνάει από την πολυαιώνια ύπνωση, απελευθερώνεται από την αιχμαλωσία της τυφλής πίστης στο κενό και στο τίποτα, και απομακρύνεται από αυτήν την ανθελληνική θρησκεία, η οποία (δεν θα βαρεθούμε να το λέμε) κατέστρεψε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μεταμόρφωσε τους Έλληνες σε ορθόδοξους Ρωμιούς με τη βία, με φυσική και πολιτισμική γενοκτονία.
Φυσικά και δεν μας πείθει ούτε η ερμηνευτική θεολογική ακροβασία του εβραιοχριστιανισμού ότι οι χριστιανοί (μεταξύ αυτών και οι νεοέλληνες) είναι δήθεν «ο νέος Ισραήλ», γιατί και μόνο που το λένε αυτό οι λοξόδοξοι ιερείς του σκότους είναι δόλιο, παραπλανητικό και ταπεινωτικό για κάθε Έλληνα που θέλει να έχει μια αξιοπρέπεια και ελληνοπρέπεια. Δεν ανήκουμε ούτε στον παλαιό ούτε στον νέο Ισραήλ, γιατί πολύ απλά εμείς ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΜΕΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
©Ἀθηναΐϛ Ξούθου
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ