Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Του Πέτρου Ιακώβου

Η κατάσταση των αγροτών έχει γίνει απελπιστική. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι ασφυκτιούν παγιδευμένοι στην τεράστια ενεργειακή και οικονομική κρίση η οποία πλήττει με σφοδρότητα όλη την χώρα.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι τέτοιες που αναγκάζουν τους αγρότες να σκέφτονται πολύ σοβαρά το πώς θα κινήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, τα αυτοκίνητά τους, τα τρακτέρ τους, τα θαμνοκοπτικά τους εργαλεία, κ.α., για να μπορέσουν να εκτελέσουν τις εργασίες τους.

Το κόστος των λιπασμάτων, των εδαφοβελτιωτικών, των βιοδιεγερτικών κ.α., έχει γίνει ένας τεράστιος βρόγχος που έχει τυλιχθεί γύρω από τον λαιμό όλων των αγροτών και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, οι υψηλές τιμές της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού επιτείνουν το άγχος, την αγωνία και την ανασφάλεια τους.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το κόστος των καυσίμων, για να πάρουμε μια ιδέα στο τι συμβαίνει με τις τιμές του πετρελαίου Diesel κίνησης, την ημέρα που γράφεται το άρθρο αυτό (14 Οκτωβρίου 2022) με την αντίστοιχη περσινή (14 Οκτωβρίου 2021).

Για τον σκοπό αυτό θα στηριχθούμε στα καθημερινά δελτία επισκόπησης τιμών των υγρών καυσίμων, τα οποία είναι τα επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα οποία δείχνουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Διαπιστώνουμε λοιπόν μια πολύ μεγάλη αύξηση στην μέση τιμή του καυσίμου Diesel κίνησης, που αγγίζει το 43,4%!

Η όλη κατάσταση με την δριμύτητα της δημιουργεί επισιτιστική ανασφάλεια, αλλά και κοινωνική κρίση.

Οι αγρότες μέσα στην απελπισία τους αντιδράσανε με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις αυτές για ακόμη μια φορά περιλάμβαναν την μέθοδο αποκοπής της κυκλοφορίας, με κλείσιμο των δρόμων σε πολλές πόλεις της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών με τα τρακτέρ.

Το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ, ξανά και ξανά είναι μια μέθοδος που την έχουμε δει πολλές φορές και επι πολλές δεκαετίες. Όμως έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι τίποτε άλλο από μια σπασμωδική αντίδραση εκτόνωσης του δίκαιου θυμού των αγροτών, η οποία όμως ποτέ δεν έχει φέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, καμία αλλαγή στην απαράδεκτη αγροτική πολιτική των κομματικών κυβερνήσεων. Αντίθετα καθώς περνούν τα χρόνια η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη.

Κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου αποτελούν απλά αντιδράσεις των αγροτών στα όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι εκάστοτε κομματικές κυβερνήσεις.

Η κατάσταση όμως επιβάλει, επιτέλους, μια πραγματική και ουσιαστική δράση των αγροτών. Η δράση αυτή είναι η συλλογική συσπείρωση και συμμετοχή όλων των αγροτών μαζί με όλους τους πολίτες στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Η πολιτική κατάσταση που βιώνουμε είναι μια επαίσχυντη ολιγαρχία μέσω της κομματοκρατίας κάτω από το κάλυμμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, η οποία μας έχει αιχμαλωτίσει όλους. Ως Έλληνες Πολίτες έχουμε μεταβληθεί σε στιγμιαίους ψηφοδότες υπηκόους χωρίς καμία συμμετοχή στις αποφάσεις, στις επιλογές και στην χάραξη και εφαρμογής της πολιτικής πρακτικής.

Η δύναμη της κομματοκρατίας είναι η μέθοδος του «διαίρει και βασίλευε», άρα η ορθή αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων αυτής της μεθόδου δεν είναι να παρασυρόμαστε σε αυτήν κλείνοντας τους δρόμους και να διαμαρτυρόμαστε φωνάζοντας συνθήματα, αλλά να ενωθούμε αποκηρύσσοντας όλα τα πολιτικά κόμματα, διότι δεν εκπροσωπούν εμάς, τα συμφέροντα μας και τα δικαιώματα μας.

Η ένωσή μας μπορεί να γίνει μόνο όταν αφήσουμε τους αδιέξοδους παράδρομους της κομματικής μισαλλοδοξίας και εισέλθουμε στον ασφαλή μονόδρομο του Πολιτικού Φορέα του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις». Τον μονόδρομο της συνοχής μας στον οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι πραγματικά μας ανήκει, τον πλούτο μας, την ισχύ μας, τα δίκαια μας, την αρμονία μας και την ευημερία μας.

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι η τεράστια λεωφόρος που οδηγεί στην εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας που θα μας επιτρέψει και πάλι την παραγωγή του Ελληνικού πολιτισμού μας.

Πηγή

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ