Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
ARVE

 

Άλλο ένα ρεσιτάλ δόθηκε στην ελληνική βουλή την πέμπτη 31 Μάρτιου από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να αιτιολογήσει την παράλογη αποστολή πολεμικού υλικού προς την Ουκρανία εμπλέκοντας την Ελλάδα στον παράλογο πόλεμο. Παραφράζοντας την ελληνική ιστορία κατά δοκούν για να υποστηρίξει την παράτολμη απόφαση της κυβέρνησης ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλείται ακόμα και την ελληνική επανάσταση του 1821 λέγοντας πως η απελευθέρωση της Ελλάδας έγινε χάρη στις χρηματικές και οπλικές δωρεές των φιλελλήνων, ξεχνώντας μάλλον πως τότε για την χρηματοδότηση της επανάστασης επισυνάφθηκαν τα πρώτα ληστρικά δάνεια της χωράς, δάνεια τα όποια οι έλληνες πολίτες ξεχρέωσαν σχεδόν μετά από 180 χρόνια…

Προσβάλλοντας κατάφορα των θεσμό του κοινοβουλίου και μιλώντας για ηθική ο Γεωργιάδης επιμένει πως όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτες οι φωνές που καταδικάζουν την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία αλλά αντιθέτως η ηθική όλων προστάζει πως θα έπρεπε να στείλουμε και αλλά όπλα.

Είναι εξωφρενική η πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει την χωρά μας σε ένα πόλεμο θέτοντας την ως προασπίστρια στο πλευρό μιας χώρας που δεν αποτελεί μέλος ούτε τις ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ ούτε καμίας συμμαχίας που είναι μέλος η Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο δε, πως η Ελλάδα για πρώτη φορά έσπασε την ουδετερότητα της σε πόλεμο αφού ποτε δεν απέστειλε κανενός είδους βοήθεια σε πολεμικές συγκρούσεις ακόμα και να αυτές λάμβαναν χώρα σε ευρωπαικα εδαφη,,, όπως στην περιπτωση της Γιουγκοσλαβίας.
Είναι γεγονός ότι τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας τον ξεκίνησαν οι Ρώσοι όμως σε κανέναν πολεμο δεν υπαρχουν καλοι και κακοι και η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στον πόλεμο σημαίνει εμπλοκή.

Και η κυβέρνηση μητσοτάκη, με μια προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού για την οποία δεν ρωτήθηκε και δεν συναίνεσε ούτε ο υπουργός των εξωτερικών της κυβέρνησης ,που δεν συζητήθηκε ούτε στη Βουλή, ούτε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εναντιώθηκε ακόμα και στη βούληση των ελληνων πολιτων που εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τον πολεμο επέλεξε τον φαινομενικά εύκολο δρόμο του δεδομένου εχθρού της μιας εκ των δύο πλευρών, ενισχύοντας στρατιωτικά την Ουκρανία.

Μάλιστα προς ενίσχυση της θεσης της διοργανωσε ομιλια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του προέδρου της ουκρανίας Ζελένσκι και μαχητων της ουκρανικής πλευράς που επικαλούμενοι την ελληνική τους καταγωγη προκειμένου να κερδηθούν οι εντυπώσεις , περιέγραψαν τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή

Καλημέρα αξιότιμα μέλη της ελληνικής Βουλής. Απευθύνομαι σε εσάς σαν Έλληνας στην καταγωγή. Λέγομαι Μιχαήλ. Ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην ουκρανική άμυνα, μέσα από το Τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, είναι το χρέος μου σαν άντρας. Πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την συναίνεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων έβαλε την Ελλάδα στον πολεμικό κυκλώνα μεταξύ του ουκρανικού νεοναζιστικού παραστρατιωτικού τάγματος των Αζόφ που θεωρείται υπεύθυνο για μερικές από τις μεγαλύτερες αγριότητες που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και των ρώσικων εξτρεμιστικών μουσουλμανικών ταγμάτων των τσετσενων.

Η πολιτική ηγεσία πρωτοστατώντας με τις ηθικολογίες του Άδωνη Γεωργιάδη και τις κενές δηλώσεις του πρωθυπουργού αντί να καταδικάσει αμφότερες τις φασιστικές φατρίες που αντιπαλεύονται στην Ευρώπη, ακόλουθη τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κρατών , βάζει τη χώρα σε εμπλοκή στις σφοδρές συγκρούσεις στην Ουκρανία, επιλέγοντας να αποστείλλει στρατιωτικό υλικό και όπλα .

Οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης όχι μονο ΔΕΝ βοηθούν το εθνικό συμφέρον αλλά προασπίζουν τα συμφέροντα της ΕΕ ,των δυτικών , των διεθνών κερδοσκόπων που επέβαλαν την ρωσοουκρανικη σύρραξη προκειμένου να αλλάξει συσχετισμός των δυνάμεων στο ενεργειακό παιχνίδι και να στρέψουν τις αγορές του προς τις ΗΠΑ

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο Π ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ , ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΝΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ηγέτη της ουκρανικής νεοναζιστικής συμμορίας C14 Yevhen Karas Ο ΟΠΟΙΟΣ μεταξύ άλλων Αναφέρει ΠΩΣ Η ΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΟΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΘΕΤΕΙ.

Πηγή

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ