Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Η Στοκχόλμη απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Μια δεκαετία πριν τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία της Ε.Ε. η σουηδική πρωτεύουσα προχωρά σε ακραία μέτρα.

Το σχέδιο της σουηδικής πρωτεύουσας είναι πιο επιθετικό από την προσέγγιση άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, η οποία απαγορεύει μόνο τα αυτοκίνητα ντίζελ ή χρεώνει οχήματα υψηλής ρύπανσης.

Μετά την απόφαση της Νορβηγίας να απαγορεύσει την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2025 -μια ολόκληρη δεκαετία πριν τεθεί σε ισχύ παρόμοια νομοθεσία της ΕΕ και της Καλιφόρνια- η Σουηδία αναφέρεται ότι απαγορεύει τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στους δρόμους της πρωτεύουσάς της!

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος SVT της χώρας αναφέρει ότι η πόλη είναι έτοιμη να απαγορεύσει την πρόσβαση σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε 20 τετράγωνα, στις οικονομικές και εμπορικές περιοχές, της Στοκχόλμης.

Τα μόνα οχήματα που θα επιτρέπονται στην περιοχή θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υβριδικά φορτηγά και οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου, αναφέρει η SVT.

Εάν η Στοκχόλμη ανακοινώσει ένα τέτοιο σχέδιο άμεσα, αυτό θα την καθιστούσε την πρώτη μεγάλη πρωτεύουσα που θα δείξει μηδανική ανοχή στα οχήματα ICE. Άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν εισαγάγει ορισμένα μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης, αλλά καμία δεν πάει τόσο μακριά.

Το Παρίσι, η Αθήνα και η Μαδρίτη σχεδιάζουν να σταματήσουν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα να εισέρχονται στα κέντρα τους και το Λονδίνο έχει πρόσφατα επεκτείνει τη ζώνη χαμηλών εκπομπών ρύπων, αλλά οι οδηγοί μπορούν ακόμα να εισέλθουν στην περιοχή εάν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Οι Βρυξέλλες έχουν απαγορεύσει τη μη βασική και μη τοπική κυκλοφορία, αλλά μόνο σε λίγους δρόμους.

Πηγή

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ