Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα
Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα

Ελβετία: Αποσύρει τις φοροαπαλλαγές για ηλεκτρικά οχήματα

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η Ελβετία αποφάσισε να επιβάλει φόρο στα ηλεκτρικά οχήματα με τον ίδιο τρόπο που γίνεται για τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν καύσιμα, ισχυριζόμενη ότι οι ειδικές απαλλαγές φόρου δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανακοίνωσε τα νέα χθες, δηλώνοντας ότι θα αποσύρει την απαλλαγή από το δασμό εισαγωγής 4% της χώρας, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024. Παρόλο που η απαλλαγή ισχύει στην Ελβετία από το 1997, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν είναι “πλέον απαραίτητη” λόγω των υψηλών ποσοστών υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ:Επιμένει στην αθλιότητα ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους νεκρούς στα Τέμπη: «δεν αφορά κανέναν στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, “η απαλλαγή από το δασμό ως κίνητρο δεν είναι πλέον απαραίτητη, δεδομένου της έντονης αύξησης του ποσοστού των ηλεκτρικών οχημάτων στις συνολικές εισαγωγές αυτοκινήτων και της σύγκλισης των τιμών. Μεταβολές που εξυπηρετούν την αρχική πρόθεση.

Η κίνηση αυτή ελπίζει να αντιμετωπίσει τις “ελλείψεις” στα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τους αυτοκινητόδρομους. Η κατάργηση της απαλλαγής αναμένεται να φέρει από 2 ($2.2 δισεκατομμύρια) έως 3 δισεκατομμύρια φράγκα σε φορολογικά έσοδα ετησίως.

Οι ετήσιες εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελβετία αυξήθηκαν έξι φορές από το 2018 έως το 2022, φτάνοντας τις 45.000 μονάδες το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τα ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 23% του συνόλου των εισαγωγών αυτοκινήτων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΔΠΚΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ