Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κακοκαιρία Daniel: Έσπασαν φράγμα και πλημμύρισε ο Παλαμάς, «παραδοχή» από τον χωματουργό

Κακοκαιρία Daniel: Έσπασαν φράγμα και πλημμύρισε ο Παλαμάς, «παραδοχή» από τον χωματουργό
Κακοκαιρία Daniel: Έσπασαν φράγμα και πλημμύρισε ο Παλαμάς, «παραδοχή» από τον χωματουργό
Νέα «επεισόδια» στην υπόθεση με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, καθώς άνδρας έσπασε φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά, κάτι που το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο χωματουργός ο οποίος απάντησε στο ποιος τον έβαλε να κάνει τη δουλειά. Είχε προηγηθεί από χτες καταγγελία για σπάσιμο φραγμάτων από κατοίκους της Φαρκαδόνας.

Όλα αυτά, ενώ οι κάτοικοι του χωριού Παλαμάς ανέφεραν πως το χωριό θα σωζόταν αν δεν έσπαγε το ανάχωμα, με την Περιφέρεια να δηλώνει… άγνοια για το θέμα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο ALPHA, το βράδυ της πρώτης νύχτας της κακοκαιρίας Daniel, ένας χωματουργός με το σκαπτικό του μηχάνημα, ανέφερε πως ήταν σε επιφυλακή δίπλα στο ανάχωμα. Όμως, λίγο αργότερα το φράγμα… εξαφανίστηκε!

Δημοσιογράφος του Alpha μίλησε με τον χωματουργό, ρωτώντας τον ποιος του έδωσε εντολή να επιχειρήσει και είπε «αυτός που με μισθώνει», εννοώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Μου δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μου δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας καλεί για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα από που είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…», ανέφερε ο ίδιος.




ARVE

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης, Κώστας Νούσιας, αρνείται πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Όλα αυτά, ενώ έχει προηγηθεί η καταγγελία από κατοίκους του Παλαμά, οι οποίοι τονίζουν πως το χωριό δεν θα πλημμύριζε αν δεν είχε σπάσει το ανάχωμα.

Πρώτη ομαδική μήνυση για την κακοκαιρία Daniel: «Έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα»

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής αντικρίζουν όσοι κάτοικοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτω από τα λασπόνερα έχει θαφτεί η Θεσσαλία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τους κατοίκους να οργανώνουν ήδη τις πρώτες μηνύσεις.

Κάτοικοι της Φαρκαδόνας καταγγέλλουν πως κάποιοι κατέστρεψαν το φράγμα του Ενιπέα προκειμένου να γλιτώσουν οι πόλεις της Θεσσαλίας και να πλημμυρίσουν χωριά. Πιο αναλυτικά, 30 κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα Τρικάλων κατέθεσαν ήδη ομαδική μήνυση κατηγορώντας ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του φράγματος.

Ο δικηγόρος των κατοίκων, Γιώργος Μπαρτζώκης καταφέρθηκε ενάντια στην τοπική αυτοδιοίκηση, και στην Πολιτική Προστασία, σημειώνοντας πως ο δήμαρχος Καρδίτσας είπε ευθαρσώς ότι δεν σπασανε κανένα φράγμα του Ενιπέα.

Όπως σημείωσε, σκοπεύουν να τον καλέσουν ως μάρτυρα να πει αν δόθησε εντολή από τον Δήμο Καρδίτσας ή Παλαμά να πάνε μηχανήματα να αποσυμφορήσουν το φράγμα.

Οπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα σπασμένα σημεία – το οποίο θα δοθεί στις Αρχές – ενώ σημείωσε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια. Το νερό ήταν 30 μέτρα και υπάρχει επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα μηχανήματα του. Είναι ζημιά εκατομμυρίων. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esydthessalonikis@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ