Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
moirolatreia..to narkvtiko poy mas egine siniteia
ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ… Το ναρκωτικό που μας έγινε συνήθεια…

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ… Το ναρκωτικό που μας έγινε συνήθεια…

Αρκετά πια με τα κροκοδείλια δάκρυα.

       Δεν θυμόμαστε τίποτα άλλο μετά από καταστροφές. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Επανάληψη επεισοδίων. Έχουμε βαρεθεί ο σκοπός μίας ένωσης να φτάνει μέχρι το “είμαι Γάλλος”, “είμαι Ουκρανός”, “είμαι Τούρκος” και με τις διάφορες σημαίες.

 

        Να “θρηνούμε ενωμένοι” για τον Έβρο, για την Ρόδο, την Εύβοια, το Μάτι , την Μάνδρα, τα Τέμπη.  Ήρθε η ώρα και για την Θεσσαλία. «Είμαι Εβρίτης, είμαι ροδίτης, είμαι θεσσαλός” κλπ κλπ. Και στο επόμενο βήμα πότε θα πάμε; Ποτέ;;  Να θυμηθούμε ότι ήμασταν όλοι με τους σεισμοπαθείς στο Δαμάσι Τυρνάβου και μόλις  προχθές, 2,5 χρόνια μετά, βγήκανε από τα κοντέϊνερς για να τρέξουν να βγάλουν τα νερά από τα ραγισμένα πλημμυρισμένα σπίτια τους.  Και τι άλλο έχει σειρά; Τι άλλο μας επιφυλάσσει η μοίρα μας;

 

       Τα εύσημα και τα εύγε τέτοιες ώρες ανήκουν μόνο σε εθελοντές  και επαγγελματίες που αγωνίζονται για οποιαδήποτε διαδικασία στις κατεστραμμένες περιοχές. Και δεν θα επικροτήσω καμία διαδικασία δωρεάς και προσφοράς που ως  Έλληνα πολίτη με προσβάλλει. Δεν καταφέρομαι εναντίον των προσφερθέντων αλλά αυτού του κρατικού μορφώματος που απαρτίζεται από άξεστους και άσχετους τύπους που δίνουν επί σκοπού  την εικόνα της «ψωροκώσταινας» σε μία πάμπλουτη χώρα. Ντροπή και σε εμάς που τρώμε το παραμύθι της φτώχειας γιατί δεν κοπιάσαμε ποτέ να ασχοληθούμε να μάθουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:Περί Υδατος Υπέυθυνων και Α-πολιτίκ Στρουθοκαμηλιστών ……Το Ανάγνωσμα!https://tolmaios13.blogspot.com/2023/09/blog-post_7.html

        Μόνο με σάλια συμπαράστασης και συμπόνιας, ελεημοσύνες και εκκλήσεις για ένωση στο δράμα και στο κλάμα η μοίρα δεν θα αλλάξει. Αυτό είναι το καθήκον μας;  Αυτό είναι που λέμε «κλαίμε την μοίρα» που γίνεται μοιρολατρία και βόλεμα…  Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία η μείωση των 45 χιλ κατοίκων από 2011 έως 2021 στη Θεσσαλία θα γίνει μεγαλύτερη. Όπως και για όλη την Ελλάδα.

       Μήπως η μείωση αυτή προήλθε από την διαφημιζόμενη “ανάπτυξη” ή από την αίσθηση ότι απονέμεται δικαιοσύνη;;;  Μία πολιτεία που φθίνει πως είναι δυνατόν να τυμπανίζει ότι υπάρχουν αυτά τα στοιχεία;  Και δώσ’ του συνθήματα και συναισθηματικά κλισέ για  να γίνουμε αρεστοί. Και φούσκωμα της συναισθηματικής φόρτισης και  λύπης από τους δημοσιογράφους και κάποιους πολιτικούς. Και ανάληψη εργολαβίας άλλη μια φορά να τα πούνε αυτοί για εμάς για να ικανοποιήσουμε το αίσθημά μας. «αααχ καλά τα είπε!»

       Και μετά; Τι έγινε; Τι άλλαξε; Μια αληθινά σοβαρή έρευνα από δημοσιογράφους και δικαστικούς θα έφερνε δίκες και κάγκελα για πολλούς. Ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα. Αλλά με ποιες πλάτες και υπό ποια επίβλεψη; Των ίδιων που “απέτυχαν”;

           687χιλ κάτοικοι Θεσσαλίας πρέπει να το απαιτήσουμε ενωμένοι. Ή τουλάχιστον πάνω από τους μισούς. Και να βάλουμε εμείς τις πλάτες στους εισαγγελείς για να μην έχουν τις πλάτες διαπλεκόμενων. Και να επιβλέψουμε εμείς την διαδικασία. Οργανωμένα επίσημα. Να αναλάβουμε την δική μας έρευνα. Από εμπειρογνώμονες και επιστήμονες άλλο τίποτα. Συγκέντρωση υπογραφών, κατάθεσή τους μαζί με τα πορίσματα και τις μαρτυρίες  στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και σύρσιμο σε συνεδριάσεις να ακουστούν και να καταγραφούν  τα πάντα. Και αν δεν υπάρξει άμεση ετυμηγορία να μην εμφανιστεί στις κάλπες κανένας.

       Έτσι γίνεται η πραγματική ένωση για επίτευξη ουσιαστικού αποτελέσματος.  Υπάρχουν και ο τρόπος και οι νομοθεσίες. Μόνο με  τις δικές μας πλάτες , ημών των πολιτών. Χωρίς αυτές δεν θα αποφασίσει κανένας θεσμικός να σπάσει αυγά, να γκρεμίσει παράγκες, να σπάσει σιωπές και κυκλώματα. Γιατί να το κάνει; Για ποιους; Για τους μοιρολάτρες; Που λατρεύουν και έχουν εθισμό στην επανάληψη; Που δεν θυμώνουν ωσάν να έπαθαν αυτοί οι ίδιοι τις καταστροφές;

       Οι παθόντες σε άλλες περιπτώσεις ήταν λιγότεροι. Τους συλλυπηθήκαμε και όταν ήρθε η ώρα τους ξεχάσαμε. Κατάπιαν το άδικο και δεν πλήρωσαν αυτοί που έπρεπε για να επανέλθει το δίκαιο. Και τώρα έγιναν πολλοί περισσότεροι. Πολλαπλάσιοι. Είναι αρκετοί για να κινηθούμε διαφορετικά; Τι λέτε;

 Δεν είναι; Θα πρέπει την επόμενη να γίνουν περισσότεροι;

            Ή μήπως δεν θα έχουμε αυτή την “πολυτέλεια” και θα είμαστε όλοι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:http://Το μέγα φαγοπότι: 165 δισεκ. ευρώ, αλλά όχι για τη Θεσσαλία!https://tolmaios13.blogspot.com/2023/09/165.html

      Μήπως μετά τα μνημόνια δεν βασανιζόμαστε και χάνουμε ζωή το 90% από εμάς; Γκρεμίζονται ζωές, χάνεται κεφάλαιο αληθινό…όχι φούσκες.   Έγινε και αυτό εθισμός έτσι;;    Κοιτάξτε να τελειώσουμε με σάλια και χτυπήματα στην πλάτη.   Αυτά είναι γνωρίσματα των πολιτικάντηδων, σαν κι αυτόν που έκανε τον ντήλερ των τραπεζών και υποσχόταν δάνεια και προς τα εκεί στρέφει το πράγμα όλος ο κρατικός μηχανισμός.

     Χειροτερεύουν τα πράγματα όπως χειροτερεύει και ο ηθικός μέσος όρος που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς πλέον. Προχωρούν και ανεβαίνουν μόνο οι ανήθικοι. Και αν δεν είναι τους φτιάχνουν μέσα από τα «εκπαιδευτικά» κομματικά φίλτρα. Και μέσα σε αυτούς υπάρχουν και οι χρήσιμοι ανόητοι και ηλίθιοι.

     Και αν τους ξεφύγει και ανέβει κάποιος ηθικός και νοήμων  μικρό θα είναι το πέρασμα του. Το ζήσαμε για πολλούς. Θέλουν να μιλήσουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά σε ποιους; Στους α-πολιτίκ;  Στους αδιάφορους;  Επιλέγουν λοιπόν  να μην σπαταλούν ενέργεια στους μοιρολάτρες που το επόμενο λεπτό ξεχνούν τα πάντα με κύρια αιτία την μίζερη καθημερινότητα και δίνουν οποιοδήποτε αντίδωρο προκειμένου να διατηρήσουν ένα μικροσυμφέρον. Ένα βόλεμα. Την τρύπα που τρούπωσαν.

       Αρκετά λοιπόν! Τι θα προσφέρει οποιαδήποτε λύπη και ευχή για κουράγιο; Θυμώστε… Βλέπουμε στα κανάλια τον θυμό των καταστραμμένων συμπολιτών μας. Των Συνελλήνων μας. Θυμώνουμε όλοι μας και μετουσιώνουμε τον θυμό μας σε ουσιαστική δράση. Την επόμενη φορά θα είμαστε εμείς… Ίσως και όλοι μας.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ : Γιώργος Ντουλαπτσής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ :

Η Ελλάδα είναι η μόνη ανασφάλιστη για φυσικές καταστροφές

https://tolmaios13.blogspot.com/2023/08/blog-post_24.html

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

👇

ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΠΟΛΗ: ΛΑΡΙΣΑ, ΟΔΟΣ: ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 3-5,
Τ.Κ. 41221, ΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ. 2411 103182 EMAIL : kpd.thes.ke@gmail.com

 

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ